OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Γιοργκάσεβιτς: Ένας πολύ καλός γκολκίπερ...

ΔΕΝ μου προκαλεί καμία έκπληξη η φήμη που κυκλοφόρησε στο Βελιγράδι και θέλει τον Ολυμπιακό να παρακολουθεί τον Γιοργκάσεβιτς, βασικό, πλέον, γκολκίπερ της εθνικής Σερβίας. Για τον απλούστατο λόγο ότι πρόκειται για καλό τερματοφύλακα, ενώ και το πάρε-δώσε των «ερυθρόλευκων» με τη Σερβία έχει αυξηθεί εσχάτως, με Πάντελιτς, Φέισα κ.λπ.

Τον πανύψηλο Σέρβο γκολκίπερ εγώ τον έχω δει μία φορά σε ολόκληρο παιχνίδι, ένα Λιλ - Γάνδη 3-0 για το Europa League, κάτω από πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες (χιόνι κ.λπ). Και ομολογώ ότι μου είχε κάνει εξαιρετική εντύπωση. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λιλ, σε εκείνο το ματς είχε κυριαρχήσει, απέναντι σε μια βελγική άμυνα της οποίας οι σέντερ μπακ έδιναν την μπάλα στους πιο κοντινούς αντιπάλους! Η Λιλ έβαλε τρία γκολ (σε κανένα δεν έφερε ευθύνη ο γκολκίπερ) και είχε τρία δοκάρια (!), με τον Γιοργκάσεβιτς να έχει τουλάχιστον πέντε σωτήριες επεμβάσεις!

Ο 29χρονος Σέρβος ήταν έξοχος κάτω από τα δοκάρια του, με εκπληκτικές εκτινάξεις τόσο σε μακρινά σουτ όσο και σε εξ επαφής φάσεις, έκανε αποκρούσεις και με τα πόδια (!), εξόδους-καμικάζι στα πόδια των Γάλλων κυνηγών, ήταν θετικός στον αέρα (με σταθερό μπλοκάρισμα της μπάλας), γρήγορος και σημαδεύοντας καλά τους συμπαίκτες του με πόδια και χέρια. Φωνακλάς προς την υπόλοιπη ομάδα και με μοναδικό αδύναμο σημείο, όπως τουλάχιστον εγώ είδα, το διώξιμο με τα πόδια, που δεν το έκανε με δύναμη.

Βέβαια, από ένα ματς δεν μπορείς ποτέ να κρίνεις με ασφάλεια, αλλά, ειλικρινά, είχα σκεφθεί πώς είναι δυνατόν να μην παίζει αυτός ο γκολκίπερ στην εθνική Σερβίας. Και λίγο αργότερα καθιερώθηκε ως βασικός... Τα δε αποτελέσματα της Σερβίας με τον Γιοργκάσεβιτς κάτω από τα δοκάρια είναι 1-1 με Ιταλία εντός, 3-1 με Νήσους Φερόες εντός, 1-0 με Β. Ιρλανδία εκτός, 0-1 από Ρωσία εκτός, 2-0 με Ισραήλ εκτός, 1-0 με Βουλγαρία εκτός. Παρεμπιπτόντως, την Παρασκευή το βράδυ, στο 1-1 με την Ιταλία, απ’ ό,τι είδα στα στιγμιότυπα του MEGA, έφαγε το γκολ σε τετ-α-τετ, ενώ είχε δύο πολύ καλές επεμβάσεις.

Προπονητής στη Γάνδη είναι ένας πολύ γνωστός μας, ο Τροντ Σόλιντ, που ήταν και παλιότερα στη βελγική ομάδα και υπό τις οδηγίες του είχε κάνει το ντεμπούτο του ο Γιοργκάσεβιτς, ο οποίος κοστολογείται αυτήν τη στιγμή γύρω στα 2 εκατ. ευρώ. Η Γάνδη φρόντισε τον περασμένο Μάιο να του δώσει καινούργιο συμβόλαιο μέχρι το 2013, επεκτείνοντάς το για έναν χρόνο, αφού έληγε το 2012.

Κώστας Νικολακόπουλος
http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons