OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Πιο μπροστά από πολλούς...

Πολλοί απόρησαν μόλις διάβασαν ή άκουσαν πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να πάρει στη Θεσσαλονίκη τον Μοϊσές Ουρτάδο για τον αγώνα της πρεμιέρας με αντίπαλο τον Ηρακλή. "Μα, έχοντας κάνει μόλις δύο προπονήσεις;" αναρωτήθηκαν. Ως προς τι η έκπληξη; Που είναι το παράξενο; Ο 29χρόνος αμυντικός μέσος ήρθε (παν)έτοιμος από την Ισπανία. Ακολούθησε όλη την προετοιμασία της Εσπανιόλ, δεν ήρθε από τις παραλίες. Μάλιστα την Κυριακή θα αγωνιζόταν (βασικός, φυσικά) εναντίον της Χετάφε στην πρεμιέρα της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

 Ο Μοϊσές ήρθε "αρματωμένος" και από πλευράς φυσικής κατάστασης και ετοιμότητας βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από πολλούς ποδοσφαιριστές. Το προπονητικό πρόγραμμα που ακολούθησε ήταν φτιαγμένο για να ανταπεξέλθει στο (απαιτητικό και κορυφαίο) ισπανικό πρωτάθλημα. Και ο ίδιος είναι "φτιαγμένος" πιά για την κατάκτηση του νταμπλ από τον Ολυμπιακό.

    Γιατί λοιπόν παραξένεψε αρκετούς το γεγονός πως ο προπονητής του Ολυμπιακού τον θέλει στο Καυτανζόγλειο, ή που σκέφτεται να τον χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα; Άλλωστε, όσα ξέρει ο σπιτονοικοκύρης (Βαλβέρδε), δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος... Λέτε, ο Ισπανός τεχνικός να ρίσκαρε με τον συμπατριώτη του, αν δεν ήταν σίγουρος; Έχει μιλήσει μαζί του, είδε σε τι κατάσταση βρίσκεται αγωνιστικά και ψυχολογικά και κρίνει αναγκαία την παρουσία του.

   Ο Ερν. Βαλβέρδε θέλει τον Μοϊσές στη συμπρωτεύουσα για δύο κυρίως λόγους: Πρώτον, πέρα από τον Ντουντού δεν έχει άλλο αμυντικό μέσο στη διάθεσή του, αφού ο Γ.Παπαδόπουλος είναι τραυματίας και ο Μαρέσκα εκτός πλάνων. Δεύτερον, ο 46χρόνος τεχνικός γνωρίζει καλά πως τα παιχνίδια της πρεμιέρας κρύβουν παγίδες. Και με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε διαδικασία μονταρίσματος, θέλει οι Πειραιώτες να έχουν όσο το δυνατό περισσότερες λύσεις (κυριαρχώντας στο χώρο του κέντρου), προκειμένου να φτάσουν στην πολυπόθητη νίκη.

    Έτσι κι αλλιώς, ο Μοϊσές θα έχει έπειτα όλο τον χρόνο (με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος) να επιστρέψει στη Βαρκελώνη για να δώσει συνέντευξη Τύπου εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του, για να μαζέψει τα πράγματά του, αλλά και ο Βαλβέρδε να βελτιώσει πράγματα, μέσω των προπονήσεων, στον Ολυμπιακό.
   Τώρα όμως προέχει η νίκη στο Καυτανζόγλειο. Καθώς το "διπλό", πέρα από τους τρεις βαθμούς, θα δώσει αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές, θα διατηρήσει την ηρεμία στην ομάδα και, παράλληλα, θα στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η αντεπίθεση άρχισε...

www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons