OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Πληθώρα επιλογών από τη μέση και μπροστά...

Για τις έξι θέσεις από τη μέση και μπροστά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει 13 ποιοτικότατους παίκτες, κάτι που είχε χρόνια να συμβεί στον Ολυμπιακό. Με σωστή διαχείριση, μπορεί να κάνει "παπάδες" η ομάδα. Το RedPlanet.gr αναλύει τις επιλογές του Βάσκου τεχνικού στο πληρέστατο ρόστερ που έχει στα χέρια του.

Όσο και αν η προπονητική "στάση ζωής" του Ερνέστο Βαλβέρδε επιτάσσει να δουλεύει με μικρό και ευέλικτο ρόστερ, αυτό δεν ισχύει στον φετινό Ολυμπιακό που έχει στα χέρια του. Μπορεί με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ο Ευάγγελος Μαρινάκης να παρέλαβε ένα "τζούφιο" ρόστερ με απλά ένα καλό κορμό, αλλά όφειλε να το γεμίσει με παίκτες ποιοτικούς και για όλα τα γούστα.

Όπερ και εγένετο... Ένα ντεμαράζ κινήσεων από τον 43χρονο εφοπλιστή, προκάλεσε ένα "κύμα" έλευσης σπουδαίων παικτών στο μεγάλο λιμάνι, αν και τους περισσότερους εξ αυτών τους βρήκε ήδη εκεί ο Βάσκος, ερχόμενος στην θέση του Έβαλντ Λίνεν. Ειδικά από τη μέση και μπροστά, υπάρχει μεγάλη ποικιλία και ο προπονητής έχει πληθώρα επιλογών, που έλειπε τα τελευταία 2-3 χρόνια και ειδικά πέρυσι. Άλλωστε, τα αποτελέσματα φάνηκαν...

Αν αφαιρέσει κάποιος τον τερματοφύλακα και τους τέσσερις της άμυνας, μένουν έξι θέσεις στην 11άδα, για την οποία υπάρχουν αυτή την στιγμή 13 παίκτες. Εν ολίγοις, υπάρχει τουλάχιστον μια εναλλακτική λύση, δίχως να υπολογίζεται ότι κάποιοι παίκτες παίζουν σε περισσότερες από μια θέσεις. Ανάμεσά τους δεν βρίσκονται οι Μαρέσκα και Όσκαρ, με τον πρώτο να είναι και τυπικά παρελθόν, ενώ ούτε ο δεύτερος υπολογίζεται και ψάχνεται φόρμουλα προκειμένου να αποχωρήσει άμεσα από το λιμάνι.

Οι τρεις υποψήφιοι "κόφτες"

Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι το αγαπημένο σύστημα του Βαλβέρδε είναι το 4-4-1-1 (αυτό έπαιζε και την πρώτη χρονιά με τον Μπελούτσι πίσω από τον Ντιόγκο), αυτό πιθανότατα θέλει να αφομοιώσουν οι ποδοσφαιριστές του και αυτή την φορά. Για τις δυο θέσεις των αμυντικών χαφ, έχουμε τους Ντουντού Σεαρένσε, Μοϊσές Ουρτάδο και Γιάννη Παπαδόπουλο, αν και ίσως υπάρξουν παιχνίδια με εύκολους αντιπάλους που η ομάδα θα πρέπει να αγωνιστεί με έναν "κόφτη". Σε αυτή την περίπτωση, ο Ισπανός άσος έχει ένα μικρό προβάδισμα, από την άποψη ότι είναι πιο καθαρόαιμος "κόφτης" από τον Βραζιλιάνο.

Οι επιλογές στα δυο άκρα και οι εναλλαγές θέσεων

Όσον αφορά τα δυο άκρα, πέρυσι στα αριστερά ήταν ο... κανένας και φέτος υπάρχει ο "πολύς" Άλμπερτ Ριέρα και εναλλακτική του είναι ο Κέβιν Μιραλάς (είναι πάντως περισσότερο περιφερειακός επιθετικός και λιγότερο ακραίος), ενώ μπορεί να παίξει επίσης και ο αριστεροπόδαρος Γιάννης Φετφατζίδης. Ο μικρός έκανε "παπάδες" από την αντίθετη πτέρυγα με τον Ηρακλή, φανταστείτε επομένως από την καλή του... Στα δεξιά, δεσπόζει η φιγούρα του Ντένις Ρόμενταλ, με τον Δανό να αποτελεί τον άξιο αντικαταστάτη του Λουτσιάνο Γκαλέτι, ενώ από πίσω έρχεται ο Ζαουάντ Ζαϊρί, που ήδη έχει κάνει ορισμένα πολύ καλά παιχνίδια φέτος. Γεμάτος είναι στις πτέρυγες ο Ολυμπιακός, ενώ μην ξεχνάτε ότι με τον "γηραιό" αγωνίστηκε στα δεξιά ο "Φέτφα", άρα υπό προϋποθέσεις μπορεί να παίξει από εκεί, όπως και ο Ζαϊρί στα αριστερά. Άλλωστε, το έκανε κατά κόρον και στο περασμένο πρωτάθλημα. Οι εναλλαγές θέσεων αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο αρκετών προπονητών και ο Βαλβέρδε έχει την δυνατότητα να το εφαρμόσει στην φετινή ομάδα.

Πολλοί και καλοί παίκτες στην επίθεση

Πάμε τώρα και στις θέσεις του επιτελικού μέσου ή αλλιώς του περιφερειακού επιθετικού και του φορ περιοχής, όπου ο Βαλβέρδε έχει να "πονοκεφαλιάζει" για το ποιους μπορεί να αφήσει έξω κάθε φορά. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα, είναι η πλέον εμβληματική φυσιογνωμία και μπορεί άριστα να δημιουργήσει παιχνίδι και παράλληλα να εκτελέσει. Για την ίδια θέση, υπάρχει και ο Νταβίδ Φουστέρ, καθώς και ο Κέβιν Μιραλάς (η βασική του θέση είναι πίσω από τον φορ). Όσο για την επίθεση, υπάρχουν οι Μάρκο Πάντελιτς, Κώστας Μήτρογλου και Κρίστιαν Νέμεθ, με τον Ούγγρο να μπορεί εύκολα να αποτελέσει τον δεύτερο επιθετικό σε ένα σύστημα 4-4-2, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί κυρίως μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Βαλβέρδε

Πρόκειται για ένα πληρέστατο ρόστερ από τη μέση και μπροστά, κάτι που μόνο ευχαριστημένο μπορεί να αφήνει τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Όσο και αν θα πρέπει να βρει τις ισορροπίες, αφήνοντας τους πάντες ικανοποιημένους, εντούτοις βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην σπάει το κεφάλι του για "αλχημείες" στην 11άδα λόγω πιθανών απουσιών. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά απόντες λόγω τιμωριών και τραυματισμών (όχι απαραίτητα σοβαρών), γι' αυτό και θα πρέπει να υπάρχουν πάντα αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες φέτος υπάρχουν και με το παραπάνω.

Μια φύσει επιθετική ομάδα, όπως παραδοσιακά είναι ο Ολυμπιακός, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διαθέτει ποσότητα σε συνδυασμό με ποιότητα προς ικανοποίηση όλων στο μεγάλο λιμάνι. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, "θωράκισε" το ποδοσφαιρικό τμήμα με ένα κάρο καλούς παίκτες και ειδικά από τη μέση και μπροστά οι Πειραιώτες είναι σε θέση να βγάζουν "φωτιές". Πλέον, είναι στο χέρι του Ισπανού προπονητή να τους κάνει να αποδώσουν όπως πρέπει και να συνδυάζεται η καλή μπάλα με τα θετικά αποτελέσματα. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι...

www.redplanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons