OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Φετφατζίδης, Ιμπαγάσα (και Μοϊσές) μαζί...

Η εικόνα του αγώνα στο Καυτανζόγλειο (απ)έδειξε πως στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού πρέπει να βρίσκονται τούτη την χρονική περίοδο οι Αριέλ Ιμπαγάσα, Γιάννης Φετφατζίδης και Μοϊσές Ουρτάδο μαζί. Οι δύο πρώτοι κάνουν τη διαφορά με τις κινήσεις τους στο γήπεδο (σε οποιαδήποτε από τις θέσεις του κέντρου κι αν τους χρησιμοποιήσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος έπρεπε να εμφανιστεί πιο έτοιμος στην πρεμιέρα), ενώ κρίνεται αναγκαία η παρουσία του Ισπανού αμυντικού μέσου, γιατί είναι ο μοναδικός που μπορεί να πιέσει και να "κόψει" σωστά στο κέντρο, προσφέροντας βοήθειες στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

  Όσο υπήρχε ο Μοϊσές Ουρτάδο στον αγωνιστικό χώρο, και ο Ντουντού λειτουργούσε καλύτερα και ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε πίεση από τον Ηρακλή. Ο Ισπανός μπορεί να μην έκανε σούπερ παιχνίδι (άλλωστε, μόλις δύο προπονήσεις πρόλαβε και έκανε με την υπόλοιπη ομάδα), αλλά όταν αντικαταστάθηκε (περνώντας στο παιχνίδι ο εξαιρετικός στο δημιουργικό κομμάτι Ιμπαγάσα, που είναι πιο έτοιμος από τον Φουστέρ) και οπισθοχώρησε ο Ντουντού, οι Πειραιώτες υστέρησαν πολύ στα μαρκαρίσματα και έδωσαν το δικαίωμα στον "γηραιό" να βγάλει πολλές κόντρα επιθέσεις. Με συνέπεια να εκτεθεί η ερυθρόλευκη άμυνα και ο Ολυμπιακός να γνωρίσει την ήττα.
    Είναι φανερό πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται πολλή δουλειά στην αμυντική λειτουργία, κι όχι μόνο. Επιθετικά πάντως (όπου υπάρχουν πολλές λύσεις) δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν ένα τέρμα, είχαν έξι κλασικές ευκαιρίες για γκολ, οι οποίες δεν είναι λίγες για εκτός έδρας παιχνίδι και μάλιστα σε πρεμιέρα του πρωταθλήματος όπου ακόμα τα πόδια είναι βαριά και γενικά έδειξαν πως, όταν μπουν σε κανονικό ρυθμό και οι νεοφερμένοι Πάντελιτς, Ριέρα, Φουστέρ και Ρόμενταλ, η επίθεση θα βγάζει "φωτιές". Παρεμπιπτόντως, ο Μήτρογλου θα έπρεπε να παραμείνει στο ματς, καθώς ήταν μέσα στις φάσεις και μετά το τέρμα που πέτυχε θα έπαιζε με άλλη ψυχολογία...
    Πρέπει, όμως, όσο το δυνατό πιο σύντομα να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας. Ανασταλτικά υπάρχει πρόβλημα, καθώς -για την ώρα- δημιουργούνται μεγάλα κενά, μεταξύ των στόπερ και των μέσων. Επίσης, δεν υπάρχουν γρήγορες επιστροφές από τους χαφ, ούτε σωστή αντίδραση από τους αμυντικούς, γίνονται επιπόλαια λάθη και αυτά οφείλει ο Ερν. Βαλβέρδε να βρει τον τρόπο να τα εξαλείψει. Η επιστροφή των Μέλμπεργκ και Ρ. Μπράβο θα λύσει πολλά προβλήματα, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει ομαδική δουλειά για την σωστή και αποτελεσματική αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού.
    Επιπλέον, θα πρέπει μάθουν όλοι, πότε να λειτουργούν αυθόρμητα, με ενθουσιασμό (κάνοντας οι ποδοσφαιριστές και ένα τακουνάκι παραπάνω), και πότε με μυαλό, σύνεση και σκοπιμότητα. Μετά το 1-0 χρειαζόταν άλλου τύπου διαχείριση το ματς...

www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons