OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Για τη νίκη...

Eκείνο που θέλουν να βγάλουν από πάνω τους άπαντες στον Ολυμπιακό, είναι ο τίτλος του φαβορί στο ντέρμπι των «αιωνίων». Ωστόσο, αν συγκρίνει κάποιος την παρουσία των «ερυθρόλευκων» και των «πράσινων» στις πρώτες επτά στροφές της Σούπερ Λίγκας, δε θα ζοριστεί για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει πάει πολύ καλύτερα.

Ε, και; Στο ποδόσφαιρο δεν απονέμεται πάντα δικαιοσύνη. Βλέπετε, δεν είναι απαραίτητο η ομάδα που βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, να φθάνει πάντα στη νίκη. Θυμάμαι ένα ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο στα μέσα της δεκαετίας του '90. Στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες έκαναν... πάρτι στο γήπεδο, δημιουργώντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Όμως, στη μοναδική της ευκαιρία στο παιχνίδι, η ΑΕΚ πέτυχε γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ντέμη Νικολαΐδη και τελικώς πήρε τη νίκη με 1-0.

Γι' αυτό το ποδόσφαιρο είναι το συναρπαστικότερο άθλημα στον κόσμο: επειδή είναι απρόβλεπτο. Τούτα στριφογυρίζουν στο μυαλό, όλων όσων ασχολούνται επαγγελματικά με αυτό. Και δικαιολογημένα στον Ολυμπιακό κρατούν χαμηλούς τόνους. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως με εντολή της διοίκησης, τις τελευταίες ημέρες δεν γίνονται δηλώσεις απ' τους παίκτες αναφορικά με το ντέρμπι.

Βέβαια, είναι κοινό μυστικό πως στου Ρέντη θέλουν τη νίκη στο Μαρούσι. Το ζητάει ο κόσμος και το μεταφέρει ο Βαλβέρδε στους παίκτες του. Φυσικά κι η ισοπαλία εξυπηρετεί τα πλάνα του Ολυμπιακού. Όμως, δεν βρίσκεις συχνά τέτοια ευκαιρία: να ξεφύγεις επτά βαθμούς απ' τον μεγάλο σου αντίπαλο.

Εν κατακλείδι, το ντέρμπι των «αιωνίων» είναι το πρώτο μεγάλο τεστ για την ομάδα που δημιουργεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Εχουμε την άισθηση πως αν περάσει τις εξετάσεις με ψηλό βαθμό, τότε πολύ δύσκολα δε θα τερματίσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος.
του Νίκου Γαβαλά
http://www.sportaction.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons