OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Καλύτερα τώρα, παρά... μετά...

Μη μου πείτε ότι η ήττα από την Μπάμπεργκ στην Γερμανία δεν ήταν σόκ για όλους τους φίλους του Ολυμπιακού... Αναμφίβολα πρόκειται για αναπάντεχο αποτέλεσμα! Ένα αποτέλεσμα "καμπανάκι" για την συνέχεια αλλά συνάμα ένα αποτέλεσμα που μπορεί να "ξυπνήσει" την ομάδα.
Σαφώς λοιπόν πριν από το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ, δεν υπήρχε ούτε ένας φίλος του Ολυμπιακού που να ισχυρίζεται ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα χάσουν στην Γερμανία και μάλιστα με διαφορά 12 πόντων! Ο Ίβκοβιτς το έλεγε πριν από το παιχνίδι αλλά και όλες τις προηγούμενες ημέρες: "Η ομάδα χρειάζεται δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που μπορεί"... Κάποιοι πιθανά θεώρησαν ότι ο "Ντούντα" ήταν υπερβολικός. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός του μπάσκετ, δεν έγινε ομάδα με σταθερότητα και συνέπεια από τη μία μέρα στην άλλη. Άλλωστε, τα σημάδια επιπολαιότητας, φάνηκαν και στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Είναι σαφές ότι μια ήττα μπορεί να γίνει σε μεγάλο βαθμό "σχολείο". Κι ο Ίβκοβιτς έχει το πλεονέκτημα να μετατρέπει τα αρνητικά ενός κακού αποτελέσματος σε γόνιμο πεδίο βελτίωσης για το μέλλον. Αν θυμάστε, το ίδιο είχε συμβεί αρκετές φορές την περίοδο 96-97 όταν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μέτρια και κατέληξε κατακτώντας τα πάντα!

Είναι σημαντικό λοιπόν να μπορείς να βρίσκεις τρόπους να χρησιμοποιήσεις για δικό σου όφελος τα λάθη που ο ίδιος κάνεις. Κι εδώ που τα λέμε, ίσως να είναι καλύτερα που έγιναν πολλά λάθη μαζεμένα και ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Γερμανία από την Μπάμπεργκ. Γιατί; Διότι απλά όλοι θα χαμηλώσουν το βλέμμα και θα δουλέψουν όσο και όπως πρέπει. Άλλωστε ο Ίβκοβιτς ξέρει τον τρόπο να συνετίζει τους παίκτες του έπειτα από μεγάλα αγωνιστικά... ατοπήματα!

Εύλογα, αν μια ομάδα έχει 6/28 τρίποντα και 16 λάθη, μπορεί να χάσει από οποιανδήποτε αντίπαλο. Καλύτερα όμως που το κάζο ήλθε τόσο νωρίς. Καλύτερα για να βάλει ο "Ντούντα" τα πράγματα στην θέση τους. Άλλωστε, χωρίς μεγάλες ήττες δεν κτίστηκε καμία μεγάλη ομάδα! Ας δούμε την απώλεια της νίκης από την Μπάμπεργκ ως μια ευκαιρία ανασύνταξης, ανασυγκρότησης και βελτίωσης!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ
http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons