OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Μενού με λαγό στιφάδο και το κόκαλο μέσα…

«Μενού με λαγό στιφάδο και το κόκαλο μέσα…»
Τι κοινό έχει ένα gourmet πιάτο με ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού; Πολλές, όπως εξηγεί στο katimagiko.gr ο γνωστός από το “Top Chef”, Βασίλης Αρβανίτης. Διαβάστε για σαμπάνιες, λαγό στιφάδο, ισπανική παέγια και μύδια με τηγανητές πατάτες.
Μαγειρική, Ολυμπιακός, γυναίκες. Μόλις τρεις λέξεις, όμως είναι αρκετές για να περιγράψουν το δαιδαλώδες μυαλό του σεφ, Βασίλη Αρβανίτη. Σε όσους πιθανώς το όνομά του δεν λέει και πολλά πράγματα, αρκεί να ρίξουν μια ματιά στο μαγειρικό show «Top Chef» του ΑΝΤ1 και όλο και κάπου θα πετύχουν ένα θεότρελο τύπο που μαγειρεύει και ταυτόχρονα τραγουδάει και τον ύμνο της Θρυλάρας. Παράδοξο; Με τίποτα.

 Υπάρχουν οι σεφ με τα λεπτά μουστάκια και τη γαλλική εσάνς, υπάρχουν και οι σεφ που φτιάχνουν τριλογία ταρτάρ με ψιλοκομμένα ψαράκια και καραμελωμένα αχλάδια και τραγουδούν πάνω από την κατσαρόλα: «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικόοοο». Και το καλύτερο; Γουστάρουν.

Ο Bill ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δεν κρύβεται πίσω από μαγειρικά πρωτόκολλα και τύπους. Ζει στα Σύβοτα Θεσπρωτίας και τα τελευταία εφτά χρόνια είναι ο ιδιοκτήτης-σεφ του εστιατορίου «Greek Steak House». Με ειδίκευση; Τα κρέατα. «Σαν αυτά του Παναθηναϊκού...» όπως μου λέει χαρακτηριστικά. ΟΚ, μπήκαμε από νωρίς στο ζουμί. Πως βλέπει το ντέρμπι; «Πλάκα θα τους κάνουμε, δεν έχουν καμία τύχη, 1-4, 1-5 βλέπω. Ο Ερνέστο είναι μεγάλος μάγειρας. Ξέρει πως να φτιάχνει συνταγές νίκης».

Και το μενού, τι θα περιλαμβάνει; «Ε, τι άλλο. Λαγό στιφάδο και μάλιστα με το κόκαλο μέσα για καλύτερη γεύση. Και ξίδι σε περίπτωση που κάποιοι πειραχθούν».
Κανένα άλλο tip που θα βοηθήσει τον κόουτς; «Θα πω ένα μυστικό εστιατορίου. Για να μην σου πάρουν τον αέρα οι πελάτες πρέπει η κουζίνα να πιέζει ‘’ψηλά’’ που λέμε εμείς. Ετσι και ο Ολυμπιακός. Αν πιέσει ψηλά, δεν πρόκειται οι... πελάτες να το κουνήσουν ρούπι».
Την ομάδα όπως την έχει παρακολουθήσει μέχρι τώρα, διακρίνει αδυναμίες στα συστατικά; «Τίποτα, όλα καλά. Γεμάτος πάγκος και κοφτερά εργαλεία. Ειδικά σε κάτι επιθέσεις απλώνεται σαν τραχανάς σε ταψί. Ντου από παντού. Μέγας σεφ ο Ερνέστο, λέμε».

Δεν φοβάται μην μας κεράσει καμιά γαλλική σαμπάνια ο Σισέ ή ο Γκοβού; «Ο Γκοβού ειδικά τη σαμπάνια το πολύ, πολύ να την πιει ο ίδιος. Δεν φοβάμαι κανέναν τους. Η χρήση της γαλλικής σαμπάνιας στην Ελλάδας σταμάτησε στην Τζούλια. Περισσότερο θα πρέπει να φοβούνται αυτοί μην τους κεράσει καμιά ισπανική παέγια ο Βαλβέρδε».

Κάτι τελευταίο: το γλυκό ποιος θα το φέρει στο ΟΑΚΑ; «Θέλει και ρώτημα; Ο Φέτφα εννοείται. Εκτός αν προτιμούν την ευρωπαϊκή κουζίνα, οπότε υπάρχει και ο Μιραλάς να τους σερβίρει ένα κλασικό βέλγικο πιάτο. Μύδια με τηγανητές πατάτες. Είναι και αφροδισιακό. Γιατί δεν τους βλέπω και πολύ ‘’ανεβασμένους’’ φέτος».

http://www.katimagiko.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons