OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Έχει τον τρόπο του...

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Ολυμπιακός υπερτερεί τούτη την ώρα του Παναθηναϊκού στους περισσότερους τομείς. Είτε αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι (σε τακτική, σε φυσική κατάσταση, σε αυτοματισμούς και γενικά στην εικόνα που βγάζει στο γήπεδο) είτε τη βαθμολογία (η διαφορά των τεσσάρων βαθμών δεν είναι μικρή για ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αν και αναλύοντας τα δεδομένα θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερη) είτε την ψυχολογία.

 Όμως, επειδή ο Ερν. Βαλβέρδε γνωρίζει καλά, όπως και οι ποδοσφαιριστές άλλωστε, ότι παιχνίδια σαν αυτό στο ΟΑΚΑ δεν είναι όπως όλα τα άλλα, θέλουν να ανηφορίσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο όσο το δυνατό πιο καλά προετοιμασμένοι, σοβαροί, συγκεντρωμένοι, πειθαρχημένοι, έχοντας ως στόχο να διαχειριστούν σωστά τον αγώνα, ώστε να φτάσουν στη νίκη και στο συν 7.

   Σε ότι αφορά τη διαχείριση του ματς, ο Ισπανός τεχνικός είναι εκείνος που θα δώσει τον... ρυθμό. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κινείται μία ταχύτητα πάνω από τον Παναθηναϊκό και, σε αντίθεση με τους Πράσινους, μπορεί να αναπτυχθεί και να "χτυπήσει" τον αντίπαλο με διάφορους τρόπους και με αρκετούς παίκτες, έγκειται στους Πειραιώτες στο αν και πως θα αξιοποιήσουν τα δυνατά τους σημεία.

   Ο νέος Ολυμπιακός που δημιουργεί ο Ερν. Βαλβέρδε βασίζεται στο παιχνίδι κυριαρχίας, στην κατοχή μπάλας, έχει μάθει να επιτίθεται, να πιέζει τον αντίπαλο και να του δημιουργεί συνεχώς προβλήματα, αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμα, πως θα το "πάει" το πράγμα ο Ισπανός προπονητής στο ντέρμπι. Θα πορευτεί όπως πρόπερσι όταν, έχοντας στο μυαλό του ότι οι Ερυθρόλευκοι είχαν πέντε πόντους προβάδισμα από τον Παναθηναϊκό (ήταν τότε 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος), παρέταξε με τέτοιο τρόπο την ομάδα στο ΟΑΚΑ (πηγαίνοντάς το πιο συντηρητικά) παίρνοντας εύκολα την ισοπαλία, ή θα θελήσει να βγει πιο δυνατά, πιο επιθετικά, για να ανοίξει βαθμολογικά και ψυχολογικά την "ψαλίδα";

   Ο Βαλβέρδε κρατάει την... "μπαγκέτα" και εκείνος αποφασίζει. Ο Ισπανός πάντως έχει (απο)δείξει ότι έχει τον τρόπο του στα ντέρμπι...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ
http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons