OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Με το κεφάλι ψηλά...

Για το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ μίλησε ο Μοϊσές Ουρτάδο, ο οποίος θα είναι στην αποστολή για τον αγώνα με τους πράσινους.  Ο μέσος του Θρύλου με σχόλιο του στο Sport24.gr θυμίθηκε τις μονομαχίες του με την Μπαρτσελόνα, η οποία είχαν ιδιαίτερη σημασία για εκείνον.

Αναλυτικά το σχόλιο του Ουρτάδο:
"Αγαπητοί φίλοι του Sport24.gr γεια σας. Λίγα πράγματα προκαλούν τόσο ενθουσιασμό σε μια μεγάλη πόλη, όπως οι αθλητικές μονομαχίες ανάμεσα στους σημαντικότερους συλλόγους της. Η βαθμολογία, ο προϋπολογισμός και η κοινωνική διάσταση είναι αδιάφορα. Παράγοντες όπως το συναίσθημα, το πάθος και η περηφάνεια εξελίσσονται στις παραμέτρους που θα καθορίσουν την έκβαση της αναμέτρησης.

Σίγουρα οι δυο σύλλογοι έχουν διαφορετική ιστορία, διαφορετική ακτίνα δράσης και διαφορετική φιλοσοφία, όμως αμφότεροι συμβιώνουν και μάχονται για την κυριαρχία στη μεγαλούπολη.

Προσωπικά έχω ζήσει πολλές τέτοιες μάχες. Ήδη από την εποχή που ήμουν μέλος των ακαδημιών της Εσπανιόλ, κάθε χρονιά αντιμετωπίζαμε τον μεγάλο μας αντίπαλο, την Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για ξεχωριστά παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες, αν και ο αντίκτυπος είναι απόλυτος, όταν τίθενται αντιμέτωποι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές , οι πρώτες ομάδες.

Εμείς ήμασταν πάντα οι "αδύνατοι" και είχαμε πολύ περισσότερα να κερδίσουμε παρά να χάσουμε. Σε αυτά τα τελευταία χρόνια όμως, φέραμε σταθερά σε δύσκολη θέση την, πιθανότατα, κορυφαία ομάδα στον κόσμο.

Η προσμονή είναι πάντοτε η μεγαλύτερη δυνατή, αν και είναι αλήθεια ότι ίσως μόνο για εμάς ήταν αυτό το σημαντικότερο παιχνίδι. Μπορείς να το καταλάβεις, όταν συνειδητοποιείς ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων της Εσπανιόλ, που στην πόλη είναι μειοψηφία, ιστορικά έχει υποτιμηθεί και νικηθεί από τον μεγάλο αντίπαλο.

Αλλά ούτε και στα ΜΜΕ και τους τοπικούς θεσμούς υπήρχε ποτέ ίση αντιμετώπιση. Προφανώς είμαστε σύλλογοι με διαφορετικό αντίκτυπο, αν και στη Μπαρτσελόνα πάντα κοιτούσαν προς τη μεριά της πρωτεύουσας για να βρουν το αντίπαλο δέος.

Πάντοτε μου άρεσαν αυτού του είδους τα παιχνίδια, όπου η λογική δίνει τη θέση της στο συναίσθημα. Το μεγάλο παράδειγμα είναι αυτό που συνέβη πριν δυο χρόνια. Εμείς ήμασταν ουραγοί, εκείνοι ήταν πρωτοπόροι. Είχαμε να κερδίσουμε 20 χρόνια στο "Καμπ Νόου" και όμως, το θαύμα έγινε. Το να βλέπεις τα πρόσωπα των φιλάθλων σου, που παρότι ουραγοί, μπόρεσαν να κερδίσουν τη μεγάλη Μπαρτσελόνα μέσα στο κάστρο της, ήταν ανεκτίμητο.

Το να ξέρεις ότι την επόμενη μέρα οι μεγάλοι θα πήγαιναν στη δουλειά τους και οι πιτσιρικάδες στο σχολείο τους με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για την ομάδα τους, επειδή ο θρίαμβος κατακτήθηκε με την καρδιά. Εκείνη τη φορά ο Δαυίδ ξανανίκησε τον Γολιάθ...

Να είστε όλοι καλά

Μοϊσές"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons