OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Αυτός ο τίτλος δεν χάνεται, κύριε Κάκο...

Αυτός ο τίτλος δεν χάνεται… Στοιχειωδώς σοβαρός να είναι ο Ολυμπιακός στη συνέχεια της Super League, θα πάρει περίπατο το Πρωτάθλημα. Είναι απλό: σε αυτό το ντέρμπι έπρεπε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός. Με κάθε κόστος. Ο Τάσος Κάκος δεν μπορούσε να αφήσει την ομάδα του να διασυρθεί. Ήταν ο μόνος που μπορούσε να τη σώσει. Έβγαλε (στο μυαλό του) την κίτρινη φανέλα του διαιτητή και φόρεσε την αγαπημένη του πράσινη. Όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι είδαν ποια ομάδα ήταν η καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και αυτή που έπρεπε να κερδίσει.

 Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι χαοτική και αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο χορτάρι, στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί, όπου ο Ολυμπιακός πάτησε τον αιώνιο αντίπαλο, τον έριξε στα σχοινιά, αλλά δεν τον τελείωσε. Έπαιξε σύγχρονο ποδόσφαιρο, με ζηλευτό πάσινγκ γκέιμ, απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Παναθηναϊκός δεν πήρε ανάσα. Οι πράσινοι ήταν αυτοί που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο και θεωρητικά έπρεπε να αγωνιστούν επιθετικά από την αρχή, με το –4 στην πλάτη, αλλά ο Ολυμπιακός, όπου και να παίζει, αγωνίζεται με την ίδια επιθετική φιλοσοφία. Αυτό είναι το μεγάλο παράσημο για το σύλλογο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Πήγε να κερδίσει και να αυξήσει τη διαφορά στη βαθμολογία από τους πράσινους, αν και ήξερε πως ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που “καιγόταν” περισσότερο για τη νίκη.

Η γκολάρα, παγκόσμιας κλάσης, του Μιραλάς “πάγωσε” για τα καλά το “παγωμένο” εξ αρχής ΟΑΚΑ. Μέχρι και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είχαν δυσφορήσει στο πρώτο μέρος για την εικόνα της ομάδας τους, που περίμενε στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό και πόνταρε σε κάποιο ερυθρόλευκο λάθος προκειμένου να πετάξουν όπως-όπως την μπάλα στον Σισέ, ο οποίος έτρεχε δεξιά και αριστερά για να την προλάβει.
Οι ερυθρόλευκοι είχαν απέναντί τους μία φοβισμένη ομάδα, που έπαιζε μαζική άμυνα και ευελπιστούσε να βγάλει μία κόντρα της προκοπής. Ο Νιόπλιας, με το στήσιμο της ομάδας του, υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Σε αγωνιστικό επίπεδο. Γιατί ο Κάκος φρόντισε να επιβεβαιώσει πως το πράσινο παρασκήνιο ζει και βασιλεύει. Ο Κερκυραίος διαιτητής διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και μπορεί να “υπερηφανεύεται” πως νίκησε μόνος του την πειραϊκή ομάδα. Και τί δεν έκανε ο Κάκος… Δεν  καταλόγισε δύο πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού, σε Μιραλάς (στο 0-0) και Φουστέρ (στο 1-1), υπέδειξε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού και απέβαλε τον Α. Παπαδόπουλο, σε μία φάση που άρχισε από οφσάιντ. Η αποβολή του Χριστοδουλόπουλου, που δεν δόθηκε στο 3ο λεπτό, ήταν απλό “πταίσμα”.
Ακόμα και μετά το 2-1, φάνηκε πόσο φοβισμένος είναι ο Παναθηναϊκός. Γύρισε πάλι πίσω, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κρατήσει τη νίκη κόντρα σε έναν αντίπαλο που έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Δεν προσπάθησε, έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, να επιτεθεί και να κυνηγήσει άλλα γκολ. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός, που και με δέκα ποδοσφαιριστές στο χορτάρι, προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο. Οι ερυθρόλευκοι παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας και πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στον στόχο, καθώς όπως έχετε διαπιστώσει οι τίτλοι δεν κρίνονται στα ντέρμπι. Και επειδή κάποιοι πράσινοι λησμόνησαν, να τους θυμήσουμε πως εξακολουθούν να βλέπουν την πλάτη του Ολυμπιακού και θα την βλέπουν μέχρι το φινάλε.
Φτάνοντας στο τέλος, θέλω να γράψω κάποια λόγια για τον Ευάγγελο Μαρινάκη. Ο υπογράφων θαύμασε τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την στάση του στο ΟΑΚΑ, καθώς είχα τη δυνατότητα να βρίσκομαι κοντά στο μπουθ, που βρίσκονταν οι παράγοντες της ομάδας. Πήγε στην έδρα του αντιπάλου και δεν “μάσησε” στα πράσινα αίσχη. Οι τραμπουκισμοί των γηπεδούχων δεν τον πτόησαν στιγμή, αν και άκουσε εμετικές βρισιές, στις οποίες κάθε άνθρωπος δικαιογημένα θα αντιδρούσε. Ο Ολυμπιακός είναι τυχερός, που μετά τον σπουδαιότερο ηγέτη της ιστορίας του, Σωκράτη Κόκκαλη, έχει στις τάξεις του έναν εφάμιλλο ιδιοκτήτη. Έναν ΜΑΓΚΑ, ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ο οποίος έχει όλες τις προϋποθέσεις να γράψει τη δική του, σπουδαία ιστορία, στον Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης
http://www.redplanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons