OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πάσα, σέντρα και γκολ...

Καλύτερη άμυνα, καλύτερη επίθεση, πολλές τελικές προσπάθειες, σέντρες και πάσες είναι ο Ολυμπιακός των εφτά πρώτων αγωνιστικών. Οι αριθμοί δικαιώνουν την τακτική Βαλβέρδε και αποκαλύπτουν τον ρόλο παικτών όπως ο Ιμπαγάσα και ο Φουστέρ. Το ότι ο Ολυμπιακός προσπαθεί να παίξει με σχέδιο και πρόγραμμα, φαίνεται. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που επανήλθε στην Ελλάδα έκανε ό,τι και στην προηγούμενη θητεία του.  Βάζει την ομάδα του, στα δικά του καλούπια, στην δική του μέθοδο και περιμένει πως αγώνα με τον αγώνα θα γίνεται καλύτερη.

Η σύγκριση των "ερυθρολεύκων" από αγωνιστική σε αγωνιστική δείχνει ότι οι ποδοσφαιριστές του, ακριβώς αυτό κάνουν. Κάθε Κυριακή, ή κάθε Σάββατο, επιχειρούν να παίξουν όπως θέλει ο προπονητής τους. Με κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, προσπάθεια ανάπτυξης είτε από τον άξονα, είτε από τα πλάγια και πολλές τελικές προσπάθειες.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός είναι πρώτος σε όλες, σχεδόν, τις στατιστικές κατηγορίες. Πράγματι, οι Πειραιώτες εκτός από το ότι είναι πρωτοπόροι με 6 νίκες και 1 ήττα, έχοντας πλέον διαφορά 4β από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, έχουν ακόμη:
  • Την καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα της Superleague (14-3). Μέσα στο γήπεδό τους είναι καταιγιστικοί καθώς σε 4 ματς έχουν ισάριθμες νίκες και 9-1 γκολ. Εκτός έδρας, μετράνε 2 νίκες 1 ήττα και 5-2 γκολ.
  • Τις περισσότερες τελικές πάσες από κάθε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος. Συνολικά 127 (μέσος όρος 18.1 σε κάθε αγώνα) δείγμα της παραγωγικότητας που θέλουν να έχουν μέσα στο γήπεδο. Μόνο η ΑΕΚ πλησιάζει τον Ολυμπιακό, καθώς έχει κάνει μέχρι στιγμής 112 τελικές προσπάθειες. Ο Παναθηναϊκός, για παράδειγμα, έχει μόλις 87.
  • Ο Ολυμπιακός σκοράρει κατά μέσο όρο μία φορά στις 9 φάσεις για γκολ που δημιουργεί. Γι αυτό, άλλωστε, και ο μ.ο των γκολ που έχει πετύχει είναι ακριβώς 2.
  • Επίσης οι "ερυθρόλευκοι" έχουν και 48/154 επιτυχημένες σέντρες (μόνο η ΑΕΚ είναι καλύτερή τους σε αυτό τον τομέα με 54/112).
Το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι ότι διαθέτει προικισμένους ποδοσφαιριστές που θέλουν να συμμετέχουν στην "παραγωγή" ποδοσφαίρου. Ο Άριελ Ιμπαγάσα μοιάζει να είναι ο μοχλός του Βαλβέρδε καθώς μετράει οκτώ τελικές προσπάθειες, 21/48 σέντρες και συνολικά 87 πάσες.

Όπως είχε σημειώσει το Sport24.gr, ο Άλμπερτ Ριέρα, έστω κι αν δεν είναι σε φουλ-φόρμα για ενενήντα λεπτά, έχει τις περισσότερες τελικές (25, με 3 γκολ στο ενεργητικό του) κι ακόμη 7/21 σέντρες και 67 πάσες. Ο Κέβιν Μιραλάς που στα τελευταία ματς είναι βασικός τον ακολουθεί με 20 τελικές (2 γκολ) αν κι όπως φαίνεται ο Βέλγος θα πρέπει να βελτιώσει την ομαδικότητά του καθώς έχει 2/6 σέντρες και 19 πάσες.

Ο Νταβίδ Φουστέρ αποδεικνύει και μέσω των αριθμών πόσο συμμετέχει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Είναι τρίτος στις τελικές προσπάθειες (18, με 1 γκολ), έχει 4/17 σέντρες αλλά και 52 πάσες. Αξιοσημείωτες είναι οι 62 πάσες που έχει γράψει το κοντέρ του Ντουντού, όπως και η ενεργή συμμετοχή του Φετφατζίδη στην απόδοση της ομάδας, με 11 τελικές (1 γκολ) 4/17 σέντρες και 15 πάσες.

Και στην άμυνα

Εξαιρετική είναι και η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Οι αντίπαλοί του έχουν κάνει συνολικά 44 τελικές (6.2 κατά μέσο όρο), έχοντας σκοράρει 3 φορές. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ μια φορά στις 15 φάσεις που θα γίνουν στην περιοχή είτε του Νικοπολίδη, είτε του Πάρντο.

Φυσικά, οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Είναι όμως ενδεικτικοί για τις δυνατότητες μιας ομάδας που ξεκίνησε από το μηδέν, αλλά σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα κατάφερε να φτάσει σε καλό σημείο απόδοσης και να πείθει ότι με την πάροδο του χρόνου θα παίζει ακόμη καλύτερα. Και μια σύγκριση (αν και ακόμη είναι νωρίς) με τα περσινά δεδομένα, πείθει ότι ο Ολυμπιακός παίζει ... καλύτερα. Το κοντέρ πέρσι κατέγραψε συνολικά 361 τελικές προσπάθειες. Κατά μέσο όρο 12. Έξι λιγότερες από φέτος.

Σε δυο αγώνες (με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό Βόλου) ο Ολυμπιακός έκανε από 22 τελικές (σημειώνοντας 3 γκολ), ενώ εναντίον του Άρη είχε το εντυπωσιακό 10/19 σέντρες.

Το σίγουρο είναι ότι ο Βαλβέρδε έχει την άνεση να δουλέψει στην τακτική και το πως παίζει η ομάδα του καθώς οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και έχοντας πάρει μπροστά είναι δεδομένο πως μπορούν και καλύτερα...

http://sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons