OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η άμυνα, τα λάθη και ο... Αντώνης...

Άσχετα από τα τραγικά λάθη του Κάκου, ο Ολυμπιακός παρουσίασε στο δεύτερο ημίχρονο κακή αμυντική λειτουργία. Ειδικά στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του δευτέρου μέρους, η άμυνα της ομάδας δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Συνεπώς, με την αρωγή της άμυνας του Ολυμπιακού, ευδοκίμησαν οι εμπνεύσεις του διαιτητή και η αποτελεσματικότητα του Σισέ.
Λογικά λοιπόν αναφύεται το ερώτημα: Πως είναι δυνατό αίφνης, όλη η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού να λειτουργήσει λανθασμένα; Πως είναι δυνατό από τους τέσσερις της άμυνας να είναι όλοι εκτός θέσεως στο πρώτο γκολ και σχεδόν όλοι εκτός θέσεως στο πέναλτι που είδε ο Κάκος; Γενικά στο ποδόσφαιρο, τα λάθη είναι εκείνα που επιτρέπουν στον αντίπαλο να σκοράρει αλλά εδώ παρατηρείται το φαινόμενο όχι ένας ή δύο αλλά όλοι οι αμυντικοί να είναι εκτός θέσεως. Κι αυτό δε συνέβη μονάχα δύο φορές αλλά κι άλλες στο επίμαχο δεκαπεντάλεπτο του δευτέρου μέρους.

Μήπως πέραν από την δεδομένη ευθύνη των εμπλεκομένων στις φάσεις ήταν και θέμα καθοδήγησης από τον τερματοφύλακα το λάθος placing και το λάθος timing στις αντιδράσεις των αμυντικών;

Ο Νικοπολίδης βρίσκεται στην δύση της καριέρας του αλλά σε τέτοια ματς που η εμπειρία μοιάζει το πιο δυνατό όπλο, είναι -πιθανά- πιο χρήσιμος από τον Πάρντο. Άλλωστε, ένα από τα πιο βασικά πλεονεκτήματα του Αντώνη, είναι η ιδανική καθοδήγηση της άμυνας αλλά και η ηγετική του φυσιογνωμία. Είναι μεγάλο προτέρημα να μπορείς να κατευθύνεις σωστά αλλά και να σε ακούν με σεβασμό εκείνοι στους οποίους απευθύνεσαι. Καλώς ή κακώς ο Πάρντο δεν μπορεί να διαδραματίσει τώρα αυτόν τον ρόλο τόσο πετυχημένα όσο ο Αντώνης. Κι επιπλέον ως ηγετική φυσιογνωμία, ο Αντώνης γίνεται πολύ περισσότερο σεβαστός από τον Πάρντο που ακόμη είναι πολύ φρέσκος στην 11άδα.

Συμπέρασμα; Αν όχι σε άλλα παιχνίδια, τουλάχιστον σε τέτοια ντέρμπι, ο Αντώνης θα μπορούσε να είναι -ίσως- όχι πιο ικανός αλλά πιο χρήσιμος! Αφήστε που ο ΠΑΟ δεν μπορεί να παραβιάσει την εστία του Ολυμπιακού με τον Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια... Μη νομίζετε... Όλα παίζουν τον ρόλο τους...
http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons