OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Το ταξίδι για το Μπάμπεργκ...

Στο ραντεβού των 07.30 ήταν όλοι τους εκεί. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς και οι 12 παίκτες που επέλεξε να ταξιδέψουν στην Γερμανία συμπεριλαμβανομένου του Μίλος Τεόντοσιτς που απουσίασε από το τελευταίο επίσημο ματς του Ολυμπιακού λόγω ενοχλήσεων στη μέση, ενώ κανονικά το "παρών" έδωσε και ο Θοδωρής Παπαλουκάς που είχε ένα αιμάτωμα από γονατιά που δέχθηκε στο Αλεξάνδρειο. Οι παίκτες ήταν αγουροξυπνημένοι και μόλις τσέκαραν προχώρησαν για ένα γρήγορο καφέ, ακολούθησε η αγορά εφημερίδων και η επιβίβαση στο αεροσκάφος.

Business class

Το ταξίδι μέχρι το Μόναχο διήρκεσε 2.30 ώρες με όλη την «ερυθρόλευκη» αποστολή να καταλαμβάνει τη business class του αεροπλάνου. Τζαμόν Γκόρντον, Μάρκο Κέσελ και Γιάννης Μπουρούσης δεν αποχωρίστηκαν ποτέ τα τεράστια ακουστικά τους ενώ οι υπόλοιποι προσπάθησαν να κοιμηθούν.

Αφιξη στο Μόναχο και πούλμαν

Οι βαλίτσες ξεπρόβαλαν μετά από μία δεκάλεπτη αναμονή και αμέσως άπαντες κινήθηκαν προς την έξοδο. Προς έκπληξη τους υπήρχαν καμιά δεκαριά ομογενείς φίλαθλοι του Ολυμπιακού που τους περίμεναν για τις καθιερωμένες φωτογραφίες. Κάποιοι παίκτες αγόρασαν κάτι πρόχειρο να φάνε και πήραν εφόδια για το πούλμαν. Το ταξίδι δεν είχε τελειώσει, ακολούθησαν ακόμη περίπου τρεις ώρες οδικώς για το Μπάμπεργκ με την αποστολή να φτάνει στον προορισμό της στις 15.00.

http://www.gavros.gr


To Μπάμπεργκ ή Βαμβέργη (Bamberg) είναι πόλη που βρίσκεται στη βόρεια Βαυαρίας, πάνω στον ποταμό Ρέγκνιτς, κοντά στη συμβολή του με τον Μάιν. Είναι διάσημη για τη Rauchbier, δηλαδή την καπνιστή μπύρα.

Ιστορία

Η περιοχή κατοικήθηκε για πρώτη φορά από Σλάβους. Η πρώτη αναφορά της πόλης σε κείμενο ήταν το 902. Το 973 θεωρείται, ωστόσο, το έτος της ίδρυσης της πόλης. Η πόλη πέρασε στα χέρια του Οίκου του Μπάμπενμπεργκ, ενώ αργότερα πέρασαν στη Σαξωνία. Το 1007, ο Ερρίκος Β' της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας σκόπευε να μετατρέψει το Μπάμπεργκ σε μια ξεχωριστή επισκοπή, έτσι ώστε να μειώσει την έκταση της Επισκοπής του Βύρτσμπουργκ. Τελικά, μετά από συνομιλίες μεταξύ του αυτοκράτορα και των τοπικών θρησκευτικών αρχόντων, το Μπάμπεργκ έγινε ξεχωριστή επισκοπή, ενώ εγκρίθηκε και από τον Πάπα Ιωάννη ΙΗ΄. Για ένα μικρό διάστημα, το Μπάμπεργκ ήταν κέντρο της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Κατά τη διάρκεια του 13ου αιώνα και έπειτα, οι επίσκοποι-πρίγκιπες ήταν ηγεμόνες της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας τους χτίστηκαν πολλά σημαντικά μνημεία της πόλης. Κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα, όταν το κυνήγι των μαγισσών αποκτούσε όλο και μεγαλύτερη φήμη, χτίστηκε στην πόλη μία φυλακή για «μάγους και μάγισσες», η οποία δεν υπάρχει σήμερα. το 1647 ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο του Μπάμπεργκ. Το Μπάμπεργκ προσχώρησε στη Βαυαρία το 1803, όταν έχασε και την αυτονομία του. Το Μπάμπεργκ ήταν μία από τις πρώτες γερμανικές πόλεις που εξυπηρετήθηκαν από το γερμανικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Μπάμπεργκ ήταν πρωτεύουσα της Βαυαρίας, ενώ εκεί υπογράφηκε το πρώτο σύνταγμα της Βαυαρίας. Το Φεβρουάριο του 1926 διεξάχθηκε στην πόλη το Συνέδριο του Μπάμπεργκ, το οποίο ήταν οργανωμένο από το Ναζιστικό Κόμμα, ένας εκ των ομιλητών ήταν και ο Αδόλφος Χίτλερ. Τέλος, το 1973, η πόλη γιόρτασε τη 1000ή επέτειο από την ίδρυσή της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons