OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ερυθρόλευκο προβάδισμα έδειξε ο Σάκης Τσιώλης...

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Τσιώλης, μίλησε αποκλειστικά στο RedPlanet.gr για το μεγάλο Σαββατιάτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο 51χρονος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο προφίλ των δύο αντιπάλων, τονίζοντας πως η ψυχραιμία και η ψυχολογία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το έμψυχο δυναμικό των Πειραιωτών, εκθείασε τους Κέβιν Μιραλάς και Γιάννη Φετφατζίδη, δίνοντας μάλιστα στον πρώτο, ρόλο κλειδί ενόψει του ντέρμπι. Τέλος, ενδιαφέρον έχει η άποψη του Σάκη Τσιώλη για τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟ, τον Σισέ, αλλά και το κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των γηπεδούχων το ΟΑΚΑ.

Πως βλέπετε την κατάσταση των δύο ομάδων;

"Ο Ολυμπιακός έχει ένα προβάδισμα στο ντέρμπι λόγω της μικρής του βαθμολογικής διαφοράς από τον ΠΑΟ, ενώ δείχνει μέχρι τώρα να... πατάει καλύτερα στο γήπεδο, γεγονός που του δίνει μέχρι τώρα ψυχολογικό αβαντάζ".

Θεωρείται πως υπάρχει προβάδισμα για κάποιον από τους δύο;

"Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα έναντι του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι γιατί έχει πιο γεμάτο ρόστερ. Αν βγάλουμε τα σήματα και τις φανέλες από τις δύο ομάδες και τις βάλουμε να παίξουν στο ντέρμπι οι ερυθρόλευκοι είναι πιο πλήρεις και έως τώρα δείχνουν να είναι και πιο ουσιαστικοί στο παιχνίδι τους από τους πράσινους".

Ο ΠΑΟ παίζει στην έδρα του, όμως, ο Ολυμπιακός δείχνει σε καλύτερη κατάσταση. Κατά πόσο το συγκεκριμένο γεγονός ισοσταθμίζει το ντέρμπι;

"Πρώτα απ' όλα να σημειώσουμε ότι το ΟΑΚΑ δεν λογίζεται τόσο ως έδρα, με την έννοια ότι μπορεί να γίνει "καμίνι", όπως το "Γ. Καραϊσκάκης". Σίγουρα το ότι το ντέρμπι γίνεται μόνο με την παρουσία των φίλων του Παναθηναϊκού δίνει κάποιο πλεονέκτημα στους γηπεδούχους, ωστόσο όπως προείπα θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερη κατάσταση και έχει το προβάδισμα με πρώτη ματιά".

"O Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρους προσανατολισμούς"

Τα πλεονέκτημα και τα μειονεκτήματα των δύο μονομάχων

"Ο Ολυμπιακός μεσοεπιθετικά είναι υπερπλήρης, ενώ στην άμυνα δεν πάει πίσω. Ο Βαλβέρδε βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει μία ομάδα γεμάτη και με βάθος στο πάγκο γεγονός που του δίνει την δυνατότητα ακόμα και κατά την διάρκεια του αγώνα αν "στραβώσει" κάτι, να κάνει τις κατάλληλες αλλαγές προκειμένου να αλλάξει τα δεδομένα.

Στον αντίποδα ο ΠΑΟ, αντιμετωπίζει προβλήματα επιθετικά και ο Σισέ, όπως είδαμε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν ήταν τόσο καλός. Βέβαια, ευθύνη έχει και το ότι δεν τροφοδοτήθηκε σωστά με αποτέλεσμα να κάνει άσκοπα τρεξίματα. Η δύναμη των πρασίνων είναι η μεσαία του γραμμή με Ζιμπέρτο, Κατσουράνη, Σιμάο και Καραγκούνη, οι οποίοι εάν κυμανθούν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, τότε θα αποτελέσουν και το "κλειδί" του ΠΑΟ για νίκη.

Παρ' όλα αυτά, θέλω να τονίσω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι πιο στρωμένη και οργανωμένη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο στα ντέρμπι αυτό που μετράει και στο τέλος δίνει τη νίκη είναι ψυχοσύνθεση. Πρόκειται για ιδιαίτερα παιχνίδια, στα οποία όλα εξαρτιόνται από την ψυχολογία που θα έχει κάθε ομάδα που θα κατέβει στο γήπεδο. Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι σου στη φωτιά για το... νικητή. Η πίστη για θετικό αποτέλεσμα που θα έχει ο κάθε "μονομάχος" θα αποτελέσει και το βαρόμετρο του ντέρμπι"
.

Ποια από τις δύο ομάδες διαθέτει το καλύτερο υλικό;

"Οι γραμμές του Ολυμπιακού είναι πιο δεμένες μεταξύ τους. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός ακόμα ψάχνεται. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας δείχνει να μην έχει αποφασίσει ακόμα για την ενδεκάδα και το σύστημα των πρασίνων.

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρους προσανατολισμούς στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και σε μεγάλο βαθμό ο Βαλβέρδε έχει καταλήξει για το πως θα κατεβεί στο ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι υπερτερεί, καθώς φαίνεται να έχει καλύτερο υλικό"
.

"Μιραλάς η καλύτερη λύση"

Έχετε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, τι σας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση;

"Ο Μιραλάς αναμφίβολα είναι ο παίκτης που μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση από πλευράς Ολυμπιακού. Πρόκειται για έναν πολύ καλό σέντερ φορ, ο οποίος με τις κινήσεις του και την ταχύτητα του μπορεί να ανοίξει χώρους για τους ακραίους χαφ και τους μέσους που έρχονται από πίσω του. Εκεί βλέπω μία ακόμα διαφορά με τον ΠΑΟ, ο οποίος έχει τον Σισέ που μένει συνήθως "καρφωμένος" μπροστά. Από 'κει και πέρα, ο Ολυμπιακός ήταν ακριβώς όπως τον περιμένα".

Που πιστεύετε ότι θα κριθεί το ντέρμπι;

"Αρχικά θεωρώ ότι θα κριθεί στην υπομονή και την ψυχραιμία που θα δείξουν οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός πάει για δύο αποτελέσματα και αυτό αν μη τι άλλο του δίνει προβάδισμα. Οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να ελέγξουν τον αγώνα, έχοντας μεγαλύτερη ηρεμία από τους πράσινους λόγω του παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός θα περιμένει κατά κάποιο τρόπο τον ΠΑΟ, ο οποίος εάν γύρω στο 60' δεν έχει μπει κάποιο γκολ θα ρισκάρει στο ματς. Είναι δεδομένο πως σε περίπτωση δεν κυλήσουν όλα ομαλά με κάποιο γρήγορο γκολ, οι γηπεδούχοι θα πάνε το ματς στην... ρώσικη ρουλέτα, αφήνοντας κενούς χώρους, τους οποίους ο Ολυμπιακός θα μπορεί να εκμεταλλευτεί και να σημειώσει τέρμα σε κάποια κόντρα"
.

Μιραλάς ή Πάντελιτς στο ντέρμπι;

"Πιστεύω ότι ένας γρήγορος επιθετικός όπως ο Κέβιν Μιραλάς είναι η καλύτερη λύση για το ντέρμπι. Ο Βέλγος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και πιστεύω πως ο Βαλβέρδε θα πάει τελικά με αυτόν στην κορυφή της επίθεσης. Μπορεί να προσφέρει πολλά και να δημιουργήσει αρκετά ρήγματα στην οπισθοφυλακή του ΠΑΟ με την... σπιρτάδα του και την τεχνική του κατάρτιση".

Για το πρόσωπο των ημερών τον Γιάννη Φετφατζίδη...

"Πρόκειται για ένα γνήσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο που μπορεί να κρύψει την μπάλα με άνεση. Αυτό που θα του έλεγα είναι να μείνει συγκεντρωμένος συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά. Παράλληλα, καλό θα ήταν να κάνει αυτά που πρέπει και τίποτα περισσότερο... Δεν χρειάζεται να φορτωθεί με μεγαλύτερο βάρος και στο τέλος να κινδυνεύσει με αφανισμό όπως άλλα ατόφια ταλέντα, τα οποία έχουν "καεί" κατά καιρούς".

Τέλος, ο Σάκης Τσιώλης ευχήθηκε σαν ουδέτερος ο καλύτερος να νικήσει στο ντέρμπι, καθώς μόνο έτσι θα ανέβει επίπεδο και το ποδόσφαιρο της χώρας μας.

http://www.redplanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons