OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Χρήσιμο το χαστούκι από την Μπάμπεργκ...

Το χαστούκι της Μπάμπεργκ στον Ολυμπιακό ήταν ηχηρό αλλά και χρήσιμο. Το αν θ’ αποδειχθεί κι επώδυνο, είναι κάτι που θα το δούμε στη συνέχεια της Ευρωλίγκα. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν τραγικοί στην επίθεση, εκνευριστικά άστοχοι έξω από τα 6.75 μ., επιπόλαιοι με την μπάλα και πολλές φορές αδρανείς στην άμυνα.
Το πρώτο καμπανάκι χτύπησε νωρίς, με την ελπίδα πως η ήττα από τους Γερμανούς θα έχει διδακτικό χαρακτήρα. Τι δεν έκανε ο Ολυμπιακός στη Γερμανία; Σχεδόν τίποτε.


Οι περιφερειακοί, μ’ εξαίρεση τον Θοδωρή Παπαλουκά, προτίμησαν να παίξουν street basket. Τόσο ο Μίλος Τεόντοσιτς, όσο και ο Βασίλης Σπανούλης απέτυχαν να βάλουν τους συμπαίκτες τους στο παιχνίδι και αναλώθηκαν σε άσκοπες ατομικές ενέργειες. Ο Τζαμόν Γκόρντον έμοιαζε χαμένος στο παρκέ, αφού είτε δεν έχει συνηθίσει ή δεν του ταιριάζει να παίζει πότε στο “2″ και πότε στο “3″. Από τα “τριάρια” του, τους νεαρούς Κώστα Παπανικολάου (ξεκίνησε βασικός) και Μάρκο Κέσελ πήρε μόλις 2 πόντους. Οσο για τους ψηλούς; Κάτι πήγε να κάνει ο Ράσο Νεστέροβιτς (9 π., 9 ρ.), αλλά δεν ήταν αρκετό.


Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν μέτριος και παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του β’ μέρους από τον πάγκο, προφανώς επειδή κάποια στιγμή φώναξε στον Ζόραν Ερτσεγκ επειδή τον εξέθεσε σε μία φάση στις βοήθειες. Κι ο Ματ Νίλσεν από την πλευρά του δεν πολύ τράβηξε. Η αλήθεια όμως είναι, πως αν οι κοντοί είναι σε τραγική μέρα και… πουλάνε την μπάλα 16 φορές (τα 10 λάθη στο α’ μέρος) και δεν μοιράζουν μπάλα, τότε οι ψηλοί τι να κάνουν; Συν τοις άλλοις έκαναν ήρωα με την (αερ)άμυνά τους τον Μπράιαν Ρόμπερτς που σημείωσε με χαρακτηριστική ευκολία 23 πόντους.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για τέτοιες ήττες και αυτό το γνωρίζει πρώτος απ’ όλους ο Ντούσαν Ιβκοβιτς. Τον προβλημάτισε η εικόνα στην επίθεση, όπως και το τραγικό ποσοστό (μόλις 21%) στα τρίποντα (6/ 28). To ίδιο και τα λάθη. Ο “Ντούντα” ξέρει πολύ καλά πως το σύστημα της Ευρωλίγκας συγχωρεί μία εκτός προγράμματος ήττα, από αδύναμη ομάδα σαν την Μπάμπεργκ. Ομως στην Α1 ήττα από ομάδα τύπου Μπάμπεργκ όχι απλά είναι ασυγχώρητη, αλλά και ταυτόχρονα καταστροφική.
Νίκος Παπαϊωάννου
http://www.redplanet.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons