OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Πως θα παίξουν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός...

Ο Παναθηναϊκός στο -4 διψάει για τη νίκη προκειμένου να μειώσει την διαφορά από την κορυφή και να ανεβάσει την ψυχολογία της ομάδας, ενώ ο Ολυμπιακός δεν καίγεται αλλά φυσικά και θέλει το τρίποντο για να... τελειώσει τον "αιώνιο" αντίπαλό του και να δείξει πως επέστρεψε και είναι το αφεντικό.
Τόσο ο Νίκος Νιόπλιας, όσο και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχουν καταστρώσει τα σχέδια τους, έχουν τα κρυφά χαρτιά τους και είναι έτοιμοι για να παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες. Ποιες είναι αυτές όμως;

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να αλλάξει το αγαπημένο του 4-3-3, όπως και ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα επιμείνει στο 4-2-3-1.

Όσο για τα πρόσωπα, στην πράσινη ενδεκάδα αναμένεται να ξεκινήσει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ενώ οι Πειραιώτες θα έχουν στα χαφ τους Ντουντού και Ιμπαγάσα.

Διαβάστε αναλυτικά τα πλάνα των δύο "αιωνίων" όπως προκύπτουν από τα ρεπορτάζ, λίγες μόνο ώρες πριν την μεγάλη μάχη:


Παναθηναικός
Με τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και Σίντνεϊ Γκοβού στα άκρα θα παρατάξει την ομάδα του ο Νίκος Νιόπλιας στο "el clasico", χρησιμοποιώντας το "γνώριμο" 4-3-3.
Ο Κοζανίτης τεχνικός παρόλο που δεν έδειξε για πρώτη φορά παραμονές τα πλάνα του για ένα ματς ίσως αυτό να σηματοδοτεί κάτι ίσως και όχι.

Ο τεχνικός των "πράσινων" που γνωρίζει πως δεν αποκλείεται να κρίθει και η θέση του στον πάγκο του "τριφυλλιού" από την έκβαση του αποτελέσματος στο ντέρμπι.

Σταθερά το "γνώριμο"... 4-3-3

Ο Νίκος Νιόπλιας δεν αποκλείεται λοιπόν να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 που θα αλλάζει σε 4-2-1-3 σε αρκετές στιγμές του αγώνα αφού σημαντικό ρόλο θα παίξει η παρουσία του αρχηγού Γιώργου Καραγκούνη μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ που πιθανολογείται πως θα είναι οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κώστας Κατσουράνης.

Στην άμυνα την εστία του Αλέξανδρου Τζόρβα θα προστατεύουν οι γνωστοί Σπυρόπουλος (αροιστερά) και Βύντρα (δεξιά) στα άκρα με τους Γιοσού Σαριέγκι και Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ στο κέντρο της αμυντικής γραμμής.

"Τυπάρας"  και άκρα με Λάζαρο-Γκοβού

Μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ όπως τονίσαμε θα είναι ο Καραγκούνης που θα είναι ο συνδετικός κρίκος της μεσαίας γραμμής με την επίθεση με σκοπό ο "τυπάρας" να "σερβίρει" τόσο κάθετες μπαλιές στον μοναδικό προωθημένο Τζιμπρίλ Σισέ στην κορυφή της επίθεσης.

Παράλληλα, ο αρχηγός των "πράσινων" θα μοιράζει και στα άκρα και τους Γκοβού (δεξιά) και Χριστοδουλόπουλο (αριστερά) για να διασπάσουν με επελάσεις την άμυνα των "ερυθρόλευκων", οι δύο παίκτες που διαθέτουν καλή τεχνική κατάρτιση.

Με δεδομένες τις απουσίες των Λέτο και Νίνη, ο τεχνικός των "πράσινων" προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει αντί του Λουίς Γκαρθία έναν παίκτη (Λάζαρος) που θα δίνει και βοήθεια στην άμυνα (συνολική) απέναντι στον Τοροσίδη που θα έχει συχνά επελάσεις από το δεξί άκρο.

Η πιθανή ενδεκάδα
Επομένως σας παρουσιάζουμε την πιθανή ενδεκάδα που ίσως να έχει στο μυαλό του ο Νίκος Νιόπλιας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Γκοβού, Χριστοδουλόπουλος (Λουίς Γκαρθία) και Σισέ.

Ολυμπιακός
Ο Μάρκο Πάντελιτς κρίθηκε ανέτοιμος και έμεινε εκτός αποστολής όπως και ο Νέμεθ, ενώ ο Μοϊσές Ουρτάδο βρίσκεται στην18άδα, αλλά πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός.
Η ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο μεγάλο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, λογικά δεν θα έχει αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς κόντρα στον Άρη. Η συνταγή είναι επιτυχημένη, όμως χρησιμοποιούμε την λέξη λογικά γιατί πολύ απλά ο Ισπανός τεχνικός μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις.

Οι προβλέψεις με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο είναι άκρως επικίνδυνες, όμως θα πάρουμε το ρίσκο μας και θα σας παρουσιάσουμε μια πιθανή ενδεκάδα.

Φαβορί ο Πάρντο
Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά ποιος θα υπερασπιστεί την "ερυθρόλευκη" εστία κόντρα στον Παναθηναϊκό, όμως ο Ούρκο Πάρντο φαίνεται πως έχει κερδίζει πόντους.

Ο Βελγοϊσπανός κράτησε την εστία του ανέπαφη κόντρα σε Ξάνθη και Άρη, όμως η αλήθεια είναι πως δεν δέχθηκε μεγάλη πίεση ούτε από τους Ακρίτες, ούτε από τους Θεσσαλονικείς. Παρόλα αυτά ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζοντας πως ο Αντώνης Νικοπολίδης μεγαλώνει και την επόμενη σεζόν (λογικά) δεν θα τον έχει στην διάθεσή του, θέλει να ρίξει τον Πάρντο στα βαθιά για να δει αν μπορεί να... κολυμπήσει.

Με τον Ξάνθη και τον Άρη τα πράγματα ήταν εύκολα, όμως με τον Παναθηναϊκό δυσκολεύει η κατάσταση και ο "Βάσκος" προφανώς θα ρίξει τον Πάρντο στην μάχη για να του δώσει την ευκαιρία να αποδείξει αν μπορεί να τα καταφέρει ή όχι.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο Αντώνης Νικοπολίδης, με την περίσσια εμπειρία και πολλά ντέρμπι στην πλάτη του, όμως μην ξεχνάμε πως διανύει το 39ο έτος της ηλικίας του. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα (το αντίθετο), απλά όπως όλα δείχνουν ήρθε η ώρα του Πάρντο. Φυσικά και δεν αποκλείουμε κάποια έκπληξη, όμως ο Πάρντο έχει λίγες παραπάνω πιθανότητες.

Σταθερή αξία στην άμυνα
Η τετράδα στην άμυνα του Ολυμπιακού, δεν υπάρχει λόγος και δεν πρόκειται να αλλάξει. Την περσινή καταστροφική σεζόν οι παίκτες που διακρίθηκαν ήταν της αμυντικής γραμμής και φυσικά ο Βαλβέρδε δεν έχει καμία διάθεση να ρισκάρει.

Το αχώριστο κεντρικό αμυντικό δίδυμο που απαρτίζεται από τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο αποτελεί εγγύηση για τα μπακ και η αποστολή των δύο είναι να... εξαφανίσουν τον Τζιμπρίλ Σισέ. Στην δεξιά πτέρυγα της άμυνας, ο Βασίλης Τοροσίδης δεν αλλάζει για κανένα λόγο. Ο Έλληνας άσος είναι από τις σημαίες του Ολυμπιακού και δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι. Γι' αυτά είναι γεννημένος και επιπλέον είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Στα αριστερά ο Ραούλ Μπράβο μπορεί να είδε στα πρώτα ματς τον Βαλβέρδε να προτιμά τον Χολέμπας, όμως με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις άλλαξε την γνώμη στον προπονητή του και πλέον έχει καπαρώσει την θέση. Θα ξεκινήσει βασικός και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός αφού θα έχει απέναντί του τον Γκοβού. Δύσκολη αποστολή, αλλά ο Ισπανός έχει δείξει ότι μπορεί...

Η βροχή έφερε... Ιμπαγάσα
Στα χαφ, ο Ντουντού Σεαρένσε θα έχει δύσκολο έργο ιδιαίτερα από την στιγμή που λείπει ο Ουρτάδο. Ο Ισπανός αμυντικός χαφ μπορεί να βρίσκεται στην αποστολή, όμως οι πιθανότητες να ξεκινήσει είναι ελάχιστες, αφού είχε μείνει περίπου ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης.

Αν η βροχή επέτρεπε στον Ολυμπιακό να παίξει κανονικά την Τετάρτη κόντρα στην Ηλιούπολη, τα δεδομένα πιθανότατα να ήταν διαφορετικά, αφού ο Βαλβέρδε ήθελε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Ουρτάδο προκειμένου να είναι πιο έτοιμος για το ΟΑΚΑ.

Τελικά ο αγώνας δεν έγινε, ο 29χρονος αμυντικός μέσος δεν είχε την δυνατότητα να δείξει στον προπονητή του κατά πόσο είναι έτοιμος σε ρυθμούς αγώνα και κάπως έτσι ο Αριέλ Ιμπαγάσα είναι το φαβορί για μια θέση στα χαφ.

Ο Αργεντινός άσος που δίχως αμφιβολία είναι το μυαλό και ο μαέστρος του Ολυμπιακού, θα πρέπει όχι μόνο να δημιουργεί, αλλά και να τα βγάλει πέρα με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Κατσουράνη. Φυσικά με την βοήθεια του Ντουντού Σεαρένσε, αλλά και της υπόλοιπης ομάδας.

Ριέρα και "Φέτφα", τα φτερά του Ολυμπιακού


Στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται εκτός συγκλονιστικού απροότπυ ο Άλμπερτ Ριέρα και ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο Ισπανός άσος που είναι πρώτος σκόρερ (3) και πρώτος σε ασίστ (3) για τον Ολυμπιακό θα βρεθεί στην αριστερή πτέρυγα και όπως ξέρουμε περιμένει σαν τρελός να ζήσει το πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα.

Απέναντί του θα είναι ο Λουκάς Βύντρα και αν το Σάββατο είναι σε καλή μέρα, τότε ο Έλληνας αμυντικός θα αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα, κάτι που περιμένουν άπαντες στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο.

Στην δεξιά πτέρυγα, ο Γιάννης Φετφατζίδης κερδίζει την μάχη από τον Ντένις Ρόμενταλ και έτσι το Σάββατο θα πάρει μια πρώτη γεύση από το ντέρμπι των "αιωνίων". Οι φίλοι του Ολυμπιακού του ζήτησαν την Τετάρτη στο Αιγάλεω να σκοράρει κάτι που δεν ξέρουμε αν τα καταφέρει, όμως το δεδομένο είναι πως ο Σπυρόπουλος δεν θα περάσει εύκολο βράδυ. Ο μικρός είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον Δανό και γι' αυτό λογικά θα προτιμηθεί.

Δίδυμο... φωτιά

Στην επίθεση το δίδυμο Φουστέρ-Μιραλάς τα έχει πάει περίφημα τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές (με Ολυμπιακό Βόλου, με Skoda Ξάνθη και Άρη) και ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν δύσκολα θα τους... χωρίσει.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει όλα αυτά που ψάχνει σ' έναν παίκτη ο συμπατριώτης του προπονητής και γι' αυτό βρίσκεται στην βασική ενδεκάδα και τις 7 αγωνιστικές. Ιδιαίτερα σ' ένα ντέρμπι εκτός έδρας ο Φουστέρ είναι απαραίτητος, αφού παρά το γεγονός πως παίζει πίσω από τον επιθετικό, τρέχει, μαρκάρει, κόβει και δυσκολεύει την ανάπτυξη του αντιπάλου, παίζοντας επιθετική άμυνα.

Στο επιθετικό κομμάτι, ο Δαυίδ του Ολυμπιακού ξεδιπλώνει με μαεστρία το παιχνίδι, ξέρει να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στο φορ, ενώ όταν ο Μιραλάς πηγαίνει προς τα πλάγια, εκείνος ξέρει να παίρνει τη θέση του και να βρίσκεται στην κορυφή.

Όσο για τον Κέβιν Μιραλάς, τα λόγια είναι περιττά.... Ήρθε στον Ολυμπιακό για να παίξει στα χαφ, κάποιοι φοβήθηκαν πως θα "φαγωθεί" από τον Βαλβέρδε, όμως ο Ισπανός ήταν ο πρώτος που τον έβαλε στην κορυφή της επίθεσης και όσο κι αν κάποιοι χλεύαζαν τελικά δικαιώθηκε πανηγυρικά.

Ο ίδιος ο Βέλγος δηλώνει σε κάθε ευκαιρία πως είναι επιθετικός, όμως αυτό το βλέπουμε και οι ίδιοι με τα μάτια μας, όταν αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες με την ταχύτητα, τις εξαιρετικές ατομικές του ενέργειες και τα ξεσπάσματά του.

Ακόμη κι αν ήταν απόλυτα έτοιμος ο Μάρκο Πάντελιτς δεν ξέρουμε αν θα ξεκινούσε βασικός, καθώς σ' ένα εκτός έδρας ντέρμπι όπου ο αντίπαλος θα πιέζει από το πρώτο λεπτό και οι ευκαιρίες για αντεπιθέσεις θα είναι αρκετές, ο Μιραλάς μοιάζει ο ιδανικός παίκτης.

Αν είναι σε καλή μέρα ο Βέλγος, ο Σαριέγκι και ο Μπουμσόνγκ θα... βρουν τον μπελά τους και ιδιαίτερα στις αντεπιθέσεις. Θυμίζουμε πως Φουστέρ και Μιραλάς έχουν παίξει μαζί τα τελευταία τρία παιχνίδια και η ομάδα έχει πετύχει 7 γκολ.

http://sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons