OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Αιώνιο… ντέρμπι: Μία μέρα πριν...

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο μεγάλο «ραντεβού» των δύο «αιώνιων» αντιπάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκινά. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους το βράδυ του Σαββάτου στο «ΟΑΚΑ», στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Superleague, με την σπουδαιότητα της νίκης να είναι μεγάλη και για τους δύο «μονομάχους». Το Sportnet σας μεταφέρει τα τελευταία νέα 24 ώρες πριν το πρώτο σφύριγμα του Τάσου Κάκου.

νάμεικτα τα συναισθήματα της εβδομάδας που ολοκληρώνεται για τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό. Η ήττα από την ΑΕΚ και τα όσα ακολούθησαν (σκληρή... ομιλία του προέδρου, Νικόλα Πατέρα)… ταρακούνησαν για τα καλά τους ποδοσφαιριστές. Και η αλλαγή στην εικόνα τους φάνηκε στο ματς κυπέλλου με την Κοζάνη, όπου οι «πράσινοι» κέρδισαν με 5-1 και προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν επέτρεπε έντονους πανηγυρισμούς, ωστόσο η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών άλλαξε προς το καλύτερο, μετά και την ήττα από την ΑΕΚ, ενώ και ο Νίκος Νιόπλιας είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει κάποια νέα πράγματα και να «τσεκάρει» την κατάσταση κάποιων παικτών ενόψει της σαββατιάτικης αναμέτρησης. Στα μείον για την ομάδα του Παναθηναϊκού η επιπλέον κούραση από το ματς του κυπέλλου και την αργοπορημένη επιστροφή στην Αθήνα.

«Είναι πολύ σημαντικό. Και για βαθμολογικούς λόγους και για τον εγωισμό μας. Δεν υπάρχει φαβορί για αυτό το παιχνίδι. Είναι θέμα ημέρας. Το κλίμα είναι καλό. Δεν σταματάει η ζωή και το ποδόσφαιρο σε ένα αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει άγχος. Πάμε για να κερδίσουμε. Αγωνία υπάρχει. Άλλο η αγωνία και άλλο το άγχος. Το σημαντικό είναι να επανέλθουν τα παιδιά. Αλλιώς ξεκινήσαμε το καλοκαίρι και αλλιώς παίζουμε τώρα. Το μεσοεπιθετικό μας κομμάτι λείπει. Είμαστε μεγάλη ομάδα και παίζουμε για να κερδίσουμε», αναφέρει ο Κοζανίτης τεχνικός.

Ο προπονητής των «πρασίνων», καταστρώνει τα πλάνα του για το παιχνίδι στο «ΟΑΚΑ» και σε ό,τι αφορά τη γραμμή κρούσης σκέφτεται τη… συνταγή της Κοζάνης.Η συνύπαρξη του Σίντνεϊ Γκοβού με τον Τζιμπρίλ Σισέ στην επίθεση ήταν κάτι που σκεφτόταν τις τελευταίες ημέρες και το εφήρμοσε στην Κοζάνη, καθώς ήθελε να διαπιστώσει την εφαρμογή του σε συνθήκες αγώνα. Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και πλέον ο προπονητής του Παναθηναϊκού σκέφτεται σοβαρά να χρησιμοποιήσει τους δύο Γάλλους και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ως δίδυμο «κρούσης».

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, αυτό να συμβεί με διάταξη 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου όπως έγινε στο μεγαλύτερο διάστημα του χθεσινού αγώνα Κυπέλλου, αλλά ακόμη κι αν αυτό το σύστημα δεν επιλεχτεί, ο Γκοβού αναμένεται να ξεκινήσει δεξιά μεν, αλλά με σαφείς εντολές να συγκλίνει προς τον άξονα και να γίνεται παρτενέρ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος.

Στο αρχικό σχήμα αναμένονται οι Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού, Σισέ.

Οι δηλώσεις:
Κ.Κατσουράνης: «Πρέπει να νικήσουμε πάση θυσία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

Ζ.Σίλβα: «Είναι πολύ δύσκολο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό, όπως πρέπει σε αυτά τα ματς. Παίζουμε ενάντια σε ποιοτικούς παίκτες και σε οποιαδήποτε φάση μπορούμε να πάθουμε τη ζημιά. Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ματς. Πρέπει να έχουμε πάθος και να είμαστε σε εγρήγορση».

Σ.Γκοβού:
«Όπως όλοι οι φίλαθλοί μας έτσι κι εγώ θέλω να νικήσουμε. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τα καταφέρουμε. Ελπίζω ότι θα κάνω ένα καλό παιχνίδι, θα σκοράρω, αλλά περισσότερο απ’ όλα ελπίζω ότι θα νικήσει η ομάδα μου».

Ζ.Α. Μπουμσόνγκ: «Θα είναι πιο δύσκολο γιατί ο Ολυμπιακός είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά μας και θα έρθει εδώ με λιγότερη πίεση από εμάς. Ασφαλώς πρέπει να νικήσουμε αυτό το παιχνίδι αλλά πρώτα απ' όλα να παραμείνουμε ήρεμοι».

Ξεκούραστος και πρωτοπόρος


Με… τον αέρα του πρωτοπόρου και… με οδηγό την περσινή του νίκη (0-1) πηγαίνει στο «ΟΑΚΑ» ο Ολυμπιακός. Το κλίμα στις τάξεις των «ερυθρολεύκων» είναι πολύ καλό και η αισιοδοξία για την κατάκτηση της νίκης απέναντι στους «πρασίνους» είναι διάχυτη. Στα υπέρ της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι και η έλλειψη κούρασης, αφού το μεσοβδόμαδο παιχνίδι της για το κύπελλο απέναντι στην Ηλιούπολη αναβλήθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Ο Βάσκος τεχνικός προετοιμάζει τους ποδοσφαιριστές του, προσπαθώντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Το μοναδικό πρόβλημα για τον Βάσκο έχει να κάνει με τον Μάρκο Πάντελιτς. Ο Σέρβος επιθετικός αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού και είναι αμφίβολος. Η κατάστασή του αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην προπόνηση της Παρασκευής, με την οποία και θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία των Πειραιωτών.

Από εκεί και πέρα, ο Βαλβέρδε καταστρώνει τα πλάνα του, χωρίς ωστόσο να πηγαίνει σε πολλές αλλαγές, σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη. Ο Άριελ Ιμπαγάσα είναι σε εξαιρετική κατάσταση και έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να πλαισιώσει τον Βραζιλιάνο, Ντουντού Σεαρένσε την στιγμή που την θέση διεκδικεί και ο Μοϊσές Ουρτάδο.

Όμως, ο Ισπανός μέσος προέρχεται από μεγάλη απουσία, λόγω τραυματισμού, ενώ δεν κατάφερε να δείξει και τον βαθμό της ετοιμότητάς του, ενόψει ντέρμπι, στο ματς του Κυπέλλου με την Ηλιούπολη, λόγω της αναβολής. Έτσι, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αντιμετωπίζει ένα… δίλλημα για την θέση του αμυντικού μέσου.

Μία ακόμα θέση που «παίζεται» είναι αυτή του επιθετικού. Ο Κέβιν Μιραλάς βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και πολύ δύσκολα θα χάσει την θέση του στο αρχικό σχήμα. Μάλιστα και με τον Μάρκο Πάντελιτς αμφίβολο, ο Βέλγος άσος δύσκολα δεν θα ηγηθεί των επιθέσεων των «ερυθρόλευκων».

Όσον αφορά στις υπόλοιπες θέσεις, αυτές λίγο πολύ είναι… καπαρωμένες, εκτός βέβαια συγκλονιστικού απροόπτου. Ο Ούρκο Πάρντο φαίνεται πως έχει πάρει φανέλα βασικού, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να τον υπολογίζει για τον «άσο» στο ντέρμπι. Η άμυνα θα μείνει… απαράλλαχτη, με τον Τοροσίδη στο δεξί άκρο και τον Ραούλ Μπράβο στο αριστερό. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Όλοφ Μέλμπεργκ.

Λίγο πιο μπροστά τους θα βρίσκεται ο Ντουντού, έχοντας παρτενέρ, κατά πάσα πιθανότητα τον Ιμπαγάσα. Στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης με τον Άλμπερτ Ριέρα στο αριστερό. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Κέβιν Μιραλάς, με τον Νταβίδ Φουστέρ πιο πίσω του, σε ελεύθερο ρόλο να του δίνει βοήθειες. 

Βαλβέρδε: "Δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη χθεσινή προπόνηση κατέστησε σαφές στους παίκτες ότι για να πάρουν αυτό που θέλουν στο ντέρμπι θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό: «Δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης σε αυτό το ματς. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στο στόχο μας αν θέλουμε να τα καταφέρουμε. Ο αντίπαλος δεν διανύει τις καλύτερες μέρες του και αυτό τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο. Πρέπει να μοχθήσουμε σε αυτό το ματς» τόνισε μεταξύ άλλων ο Βάσκος προπονητής.

*** Στη σημερινή προπόνηση αναμένεται να βρεθεί και ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης έτσι ώστε να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι Η Γκολ N I H Γκολ N I H Γκολ
1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 18 7 4 0 0 9-1 2 0 1 5-2 6 0 1 14-3
2 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 14 7 2 1 0 4-2 2 1 1 7-4 4 2 1 11-6 

http://www.sportnet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons