OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Η άμυνα δεν είναι ντροπή...

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έχει διλήμματα! Ξέρει την ομάδα του και γνωρίζει πολύ καλά και τον ΠΑΟ. Κι εδώ που τα λέμε, δε θα με ξένιζε ούτε θα με πείραζε αν ο Ολυμπιακός έμπαινε στο ΟΑΚΑ με το μυαλό πρώτα στην άμυνα κι ύστερα στην επίθεση! Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που αντιμετώπισε η ομάδα του Βαλβέρδε πριν από δύο χρόνια τον ΠΑΟ στο Ολυμπιακό Στάδιο… Ακόμη κι αν οι "ερυθρόλευκοι" δε νικήσουν, τουλάχιστον δεν πρέπει να χάσουν! Συνεπώς ίσως η καλύτερη συνταγή για τον Ισπανό προπονητή του Ολυμπιακού να είναι η διαφύλαξη της άμυνάς του και ύστερα η αντεπίθεση σε δεύτερο χρόνο κι εφόσον δοθεί η δυνατότητα.


Μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟ είναι με την πλάτη στον τοίχο! Ο Ολυμπιακός έχει το +4. Φτάνοντας το +7 η υπόθεση "τίτλος" τελειώνει νωρίς. Ακόμη όμως και αν παραμείνει το +4, ο ΠΑΟ θα έχει σημαντική υστέρηση σε σχέση με τον Θρύλο ως προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός πρέπει -όπως λέει κι ο Βαλβέρδε- να παίζει πάντα ως... Ολυμπιακός! Όπερ μεθερμηνευόμενον, να παίζει πάντα για τη νίκη αλλά και για τον τίτλο! Οι εντυπώσεις είναι δευτερεύον ζήτημα. Το πρώτο που πρέπει να ενδιαφέρει είναι μετά το παιχνίδι της 30ής Οκτώβρη, ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με διαφορά τουλάχιστον 4 βαθμούς από τον ΠΑΟ. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε βολεύεται και με ισοπαλία.

Προσοχή: Δε λέω να παίξει για την ισοπαλία αλλά να μην διακινδυνεύσει! Αν μετά το ντέρμπι, οι "ερυθρόλευκοι" εξακολουθούν να είναι μπροστά με την παρούσα απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός θα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο! Αν φυσικά η ομάδα νικήσει και αγγίξει το +7, τότε ακόμα καλύτερα. Σε καμία περίπτωση όμως, δε θα πρέπει η απόσταση να αμβλυνθεί στον πόντο!

Συνεπώς, ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεκινήσει την αναμέτρηση με διπλό στόχο. Είτε τη νίκη είτε την ισοπαλία... Αυτό σημαίνει ότι και την άμυνα θα πρέπει να προσέξει και να μην ανοιχτεί χωρίς λόγο και να μην παρασυρθεί και φυσικά να ελέγξει τον ρυθμό. Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρει και να παίξει αποκλειστικά για τη νίκη. Αυτό θα ήταν λάθος και θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλειες που θα έβαζαν τον ΠΑΟ και πάλι στο κυνήγι του τίτλου. Ωστόσο, ο Βαλβέρδε ξέρει. Κι ο Θρύλος μπορεί!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ
http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons