OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Aναστήσαμε τους πεθαμένους...

Κάτι η κακή παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι οι... αμερόληπτες αποφάσεις του Τάσου Κάκου, οδήγησαν στην ήττα από τον Παναθηναϊκό με 2-1 στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική της Super League. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν εμφανώς ανώτεροι στο πρώτο μέρος, πέτυχαν ένα θαυμάσιο γκολ με τον Κέβιν Μιραλάς, αλλά στην επανάληψη έπεσαν οι διακόπτες και με την αγαστή συνεργασία του Κερκυραίου ρέφερι που άφησε τους Πειραιώτες με δέκα παίκτες για δήθεν πέναλτι του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Σισέ (αντίθετα δεν είχε ίδια αντιμετώπιση στην φάση του Φουστέρ δυο λεπτά πριν), έχυσαν την καρδάρα με το γάλα και μαζί τους βαθμούς.

Δεν μπορούσε να κάνει και πολλά ο Ισπανός προπονητής από την στιγμή που γύρισε το ματς, διότι η ομάδα του έπαιζε με παίκτη λιγότερο και έπρεπε να προβεί σε "αλχημείες" για να ισορροπήσει τα πράγματα. Ο Θρύλος παραμένει μόνος πρώτος, οφείλει να ξεχάσει ό,τι συνέβη, να κοιτάξει να διορθώσει τα λάθη του, να παλέψει για να έχει καλύτερη αντιμετώπιση στην συνέχεια από τους... υπεύθυνους και να μείνει ως το τέλος στην κορυφή της βαθμολογίας. Είναι καλύτερος και οφείλει να το αποδείξει στην συνέχεια και με το παραπάνω...

Ο αγώνας

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θέλησε να ρισκάρει καθόλου και προχώρησε σε δοκιμασμένες και σίγουρες λύσεις για το αρχικό σχήμα, με τον Ούρκο Πάρντο να ξεκινάει κάτω από τα δοκάρια, έχοντας στα δυο άκρα τον Ραούλ Μπράβο (αριστερά) και τον Βασίλη Τοροσίδη (δεξιά). Οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Όλοφ Μέλμπεργκ αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Πειραιωτών, ενώ στα χαφ βρέθηκαν οι Ντουντού Σεαρένσε και Αριέλ Ιμπαγάσα, με τον Νταβίδ Φουστέρ σε ρόλο βοηθητικού του Κέβιν Μιραλάς, που αποτέλεσε το μοναδικό προωθημένο. Όσον αφορά τα δυο άκρα, ο Ισπανός κόουτς ξεκίνησε τους Άλμπερτ Ριέρα (αριστερά) και Γιάννη Φετφατζίδη (δεξιά).

Στον αντίποδα, ο Νίκος Νιόπλιας έκανε ορισμένες "αλχημείες" στο βασικό σχήμα του Παναθηναϊκού, ξεκινώντας τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τετράδα της άμυνας -από τα αριστερά προς τα δεξιά- απαρτιζόταν από τους Σπυρόπουλο, Καντέ (στον πάγκο ο Σαριέγκι), Μπουμσόνγκ και Βύντρα. Στο κέντρο, ο Πλεσί πήρε φανέλα βασικού αντί του Γκαρσία και είχε δίπλα του τους Κατσουράνη και Σίλβα. Ο Χριστοδουλόπουλος ξεκίνησε στα αριστερά, δεξιά ο Γκοβού και μοναδικό επιθετικός ήταν ο Σισέ.

Με στόχο να... αποφύγουν τα πολλά πολλά "προκαταρκτικά" και να περάσουν κατευθείαν στο... ψητό, οι παίκτες του Ολυμπιακού έπιασαν από τα πρώτα λεπτά από το "λαιμό" τους αντιπάλους τους, δείχνοντας ότι δεν ήταν και πολύ "ευγενικοί" φιλοξενούμενοι. Με μόνιμη εγκατάσταση στο πράσινο μισό κατά το πρώτο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες έκαναν το παρθενικό σουτ του αγώνα με τον Άλμπερτ Ριέρα στο 5', το οποίο πέρασε αρκετά άουτ, ενώ δυο λεπτά μετά ο Κέβιν Μιραλάς δέχτηκε καταπληκτική 40άρα μπαλιά από τον Αριέλ Ιμπαγάσα, μπήκε στην περιοχή μόνος του, αλλά πήγε να κάνει το κάτι περιττό και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα πάνω στον Βύντρα με το δεξί.

Η φωνή της μετάδοσης έκανε περισσότερη "βαβούρα" από τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο γήπεδο, αν και στην συνέχεια οι πράσινοι ισορρόπησαν λίγο και με τον Σισέ έχασαν δυο καλές ευκαιρίες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Αρχικά, στο 11' ο Γάλλος φορ σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Πάρντο μπλόκαρε σταθερά, ενώ στο 18' ξανά ο Σισέ πήρε πολύ καλή κάθετη μπαλιά από τον Χριστοδουλόπουλο, πέρασε και τον Βελγοϊσπανό τερματοφύλακα, αλλά ήταν πολύ πλάγια και δεν μπορούσε να απειλήσει από εκεί.

Νέα ερυθρόλευκη παρουσία στην εστία του Τζόρβα στο 20', με τον Φουστέρ να σουτάρει και τον πράσινο πορτιέρε να μπλοκάρει σχετικά εύκολα, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Σπυρόπουλος έκανε εξαιρετικό μονοκόμματο αριστερό σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο "έκλεισε το μάτι" στο δεξί δοκάρι του Πάρντο, που πάντως πρόλαβε να πέσει σωστά και να φυλάξει την γωνία του. Έκτοτε, μοιρασμένο παιχνίδι μέχρι...

Ο σπουδαίος Βέλγος παικταράς του Θρύλου, Κέβιν Μιραλάς, έκανε στο 37' μια ασύλληπτη κίνηση από τα αριστερά, πέρασε για πλάκα τους Μπουμπόνγκ, Σίλβα και Γκοβού και με το δεξί κάρφωσε από το ύψος της περιοχής την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα, που άρχισε να βλέπει πάλι τους γνωστούς εφιάλτες. Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο σκορ, προκαλώντας ομαδικά "εμφράγματα" σε περίπου 55.000 πράσινους οπαδούς, που έμειναν να χαζεύουν τον 23χρονο επιθετικό. Ευτυχώς για τον Τζόρβα, στο 42' ο Φουστέρ έκανε "τσαφ" στην σέντρα-ξυράφι του Τοροσίδη από τα δεξιά και η μπάλα πέρασε παράλληλα με το τέρμα.

Έμειναν στα... αποδυτήρια παίκτες και Κάκος

Φαίνεται πως οι Πειραιώτες "πάτησαν" για τα καλά πάνω στο σκορ του πρώτου μέρους και πίστεψαν ότι έφτανε για να πάρουν το τρίποντο της νίκης. Κάτι όμως η αναιμική τους παρουσία στην επανάληψη και κάτι οι... εφεύρεσεις του Τάσου Κάκου στέρησαν από τον Ολυμπιακό την δυνατότητα να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν από το ΟΑΚΑ. Κατ' αρχάς, στο τρίτο λεπτό της επανάληψης ο Κερκυραίος διαιτητής χάρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που πρώτα δέχτηκε την πρώτη για το γεγονός ότι κλώτσησε μακριά την μπάλα και στην συνέχεια έριξε και μια στον Ντουντού δίχως πάντως ο Κάκος να "συγκινηθεί" και να τον στείλει για ντουζ...

Φαίνεται πάντως πως δεν ταρακουνήθηκαν καθόλου οι παίκτες του Βαλβέρδε και συνέχισαν το ίδιο ράθυμα, με αποτέλεσμα η φάση του 53' με το σουτ του Χριστοδουλόπουλου και την επέμβαση του Πάρντο να μην τους... ανησυχήσει και ιδιαίτερα. Έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στο 57' και την σέντρα "πάρτο-βάλτο" του Χριστοδουλόπουλου στον Σισέ, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-1. Πρωτίστως, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν έκανε καλό τάκλιν στον αριστερό μέσο του ΠΑΟ και εν συνεχεία ο Τοροσίδης έπιασε "αέρα" και επέτρεψε στον Γάλλο επιθετικό να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Αφού πρώτα ο διαιτητής από την Κέρκυρα άφησε το ματς να εξελιχθεί στην ανατροπή του Φουστέρ από τον Σπυρόπουλο στο 59', δυο λεπτά μετά "είδε" ανατροπή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον Σισέ μέσα στην περιοχή, υπέδειξε με τεράστια ευκολία την εσχάτη των ποινών και την απευθείας κόκκινη στον αμυντικό του Ολυμπιακού, με τον Γάλλο να εκμεταλλεύεται την... προσφορά του ρέφερι, κάνοντας το 2-1 από την άσπρη βούλα. Από το πουθενά και με το "έτσι θέλω", οι ερυθρόλευκοι έμειναν πίσω στο σκορ και με αριθμητικό μειονέκτημα. Έτσι, ο Βαλβέρδε έκανε αλλαγή, βάζοντας τον Μοδέστο στην θέση του όχι καλού Γιάννη Φετφατζίδη, προκειμένου να υπάρχει ένας δεύτερος σέντερ μπακ πλάι στον Μέλμπεργκ.

Στο 68', ο Ευάγγελος Μαρινάκης ανέβηκε στην σουίτα του Ολυμπιακού, αφού άκουσε έναν οχετό από κάποιους οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρίσκονταν κοντά του και το παιχνίδι συνεχίστηκε με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να προσπαθεί ανεπιτυχώς να βρει τον δρόμο προς την εστία του Τζόρβα. Στο 77', ο Μήτρογλου πέρασε στο ματς αντί του Μιραλάς και τέσσερα λεπτά μετά ο Ζαϊρί στην θέση του Φουστέρ δίχως να αλλάξει κάτι. Η κακή παρουσία των Πειραιωτών στο χορτάρι και οι "εμπνεύσεις" του Κάκου ολοκλήρωσαν το ντέρμπι και ο Παναθηναϊκός μείωσε την διαφορά στον ένα πόντο. Πάλι "πλάτη" βλέπουν οι πράσινοι, αλλά μείωσαν την απόσταση από την κορυφή...

http://www.redplanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons