OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Όνειρο να προπονείς τέτοιον σύλλογο...

Τις καλύτερες εντυπώσεις αποκόμισε ο Κρις Γιάνσενς από τον Ολυμπιακό και τον Ερνέστο Βαλβέρδε, στην πρόσφατη διήμερη παραμονή του στο Ρέντη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο τεχνικός της βελγικής Λιρς, βρέθηκε για δύο ημέρες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και παρακολούθησε ισάριθμες προπονήσεις του Ολυμπιακού υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βέλγος τεχνικός προσπαθεί να πάρει το «Pro Licence» της UEFA και για αυτόν τον λόγο έπρεπε να παρακολουθήσει προπονήσεις μίας ομάδας επιπέδου Champions League.

Επέλεξε τον Ολυμπιακό (καθώς βοηθός του είναι ο τέως επικεφαλής της ακαδημίας του Θρύλου, Χέρμαν Βερμιούλεν) και δεν το μετάνιωσε. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Gazet Van Antwerpen», μίλησε με εξαιρετικά λόγια για τους «ερυθρόλευκους» αλλά και τον Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως μπορείτε να διαβάσετε στον «ΓΑΥΡΟ της Δευτέρας».

Στην αρχή αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε το ταξίδι του: «Οχι, δεν επρόκειτο για μία απόδραση... Η συμφωνία με τον Ολυμπιακό είχε ρυθμιστεί ήδη. Ως κομμάτι των εξετάσεων για το δίπλωμα προπονητικής Pro Licence, είσαι υποχρεωμένος να επισκεφθείς αρκετές φορές κάποια εγνωσμένης αξίας ομάδα που συμμετέχει στο Champions League. Η επιλογή μου ήταν ο Ολυμπιακός, ομάδα που συμμετέχει κάθε χρόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Όπως σημειώνεται, ο Γιάνσενς δεν χρειάστηκε καν δύο ημέρες για να καταλάβει ότι υπάρχει ένα τεράστιο κενό μεταξύ των πρωταθλητών Ελλάδας και της Λιρς. Οπως είπε, όμως: «Αυτό, βεβαίως, είναι λογικό, επειδή στον Ολυμπιακό δουλεύουν με άλλο μπάτζετ. Ειδικά στον τομέα των υποδομών και της υποστήριξης της ομάδας, υπάρχει χαώδης απόσταση. Λόγω των διεθνών υποχρεώσεων, υπήρχαν 15 ποδοσφαιριστές στην προπόνηση, αλλά είχαν εννέα ανθρώπους του τεχνικού επιτελείου γύρω τους. Εχουν τρεις προπονητές φυσικής κατάστασης, τέσσερις ανθρώπους που βοηθούν, αλλά και προπονητικό εξοπλισμό σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος, που κάνει εύκολη τη ζωή του Ερνέστο Βαλβέρδε».

Όσο για την εντύπωσή του για τον Βαλβέρδε; «Η συζήτηση με τον προπονητή Βαλβέρδε με συνεπήρε. Είναι ένας άνθρωπος καταδεκτικός και αξιαγάπητος, με τον οποίο είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω δύο φορές απόψεις, σχετικά με το όραμά του για το ποδόσφαιρο», σημείωσε, για να αναφερθεί εκ νέου στις... ανέσεις που απολαμβάνουν οι παίκτες: «Ακόμα και στο προπονητήριο, η διαφορά είναι τεράστια. Υπάρχει ένας μόνιμος μάγειρας στις εγκαταστάσεις, ο καθένας έχει το δωμάτιό του, κάτι που χρησιμεύει και για να διαμένει η αποστολή στις εγκαταστάσεις την προηγούμενη ημέρα πριν από κάθε αγώνα, υπάρχει μία πισίνα, μία αίθουσα προβολών, αλλά και ένα τεράστιο γυμναστήριο. Αν είσαι παίκτης σε αυτή την ομάδα, σκέφτεσαι μόνο το ποδόσφαιρο, καθώς το περιβάλλον είναι άριστα επαγγελματικό».

Ολοκληρώνοντας, ο 42χρονος τεχνικός είπε: «Η κουβέντα με τον προπονητή Ερνέστο Βαλβέρδε, τα όσα μου έδειξαν, αλλά και η γενικότερη προσέγγισή στο πώς χειρίζονται τα πράγματα, σε κάνουν να σκεφτείς διαφορετικά. Πρέπει να είναι ένα όνειρο να προπονείς έναν τέτοιον σύλλογο. Ναι, για λίγο φαντάστηκα τον εαυτό μου σε έναν ολοκληρωτικά διαφορικό κόσμο του ποδοσφαίρου».

«ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΩ...»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιάνσενς χαρακτηρίζεται ως «προνομιούχος», επειδή κατάφερε να παρακολουθήσει δύο προπονήσεις του Ολυμπιακού, παρότι αυτές διεξάγονται πάντα κεκλεισμένων των θυρών, με τον ίδιο να δηλώνει: «Προσπάθησα πολύ να βρω εάν έβλεπε κάποιος οπαδός την προπόνηση και από όσο θυμάμαι, δεν υπήρχε κανείς... Εάν σκέφτομαι να το εφαρμόσω και εδώ; Ναι, γιατί όχι!».
 
 
 
http://www.gavros.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons