OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ολυμπιακός - Αλάνια Βλαντικαφκάζ 1-0

Με νίκη θα αποχαιρετίσει την Αυστρία ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 της Αλάνια Βλαντικαφκάζ στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι τους, με σκόρερ τον Τζεμπούρ στο 13ο λεπτό του αγώνα.

Ωστόσο, οι Πειραιώτες μπορούν να κρατήσουν την εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου.

Έστω κι αν σε αυτό δεν σκόραραν, δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, χωρίς να ανησυχήσουν ιδιαίτερα αμυντικά, επηρεασμένοι… θετικά από την απόφαση του Ζαρντίμ να παίξει σε έναν αμυντικό χαφ και δύο δημιουργικούς μέσους.

Πώς έπαιξε;
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στον πρώτο ημίχρονο παρέταξε τον Ολυμπιακό σε διάταξη 4-2-3-1. Οι Μανωλάς και Σιόβας ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί και οι Παπάζογλου (δεξιά), Ποτουρίδης (αριστερά) στα άκρα.

Οι Μοντέστο και Φέισα σε θέση αμυντικών χαφ με τον σέρβο να έχει το ρόλο του οργανωτή. Μπροστά τους ο Ντιόγκο σε ρόλο κρυφού επιθετικού, λίγα μετρα πίσω από τον Τζεμπούρ, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Στα άκρα οι Βλαχοδήμος και Αμπντούν.

Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν αλλά όχι στο ίδιο ύψος, επί εποχής… Βαλβέρδε. Τις περισσότερες φορές περίμεναν τους παίκτες της Αλάνια στη μεσαία γραμμή. 

Από εκεί άρχιζαν το πρέσινγκ με σκοπό να ανακόψουν τις επιθέσεις των Ρώσων, πιέζοντας όμως σε λιγότερα μέτρα με την γραμμή άμυνας να έχει ανέβει και οι αποστάσεις από τις άλλες γραμμές να έχουν μικρές αποστάσεις.

Αν και δεν αγωνίστηκε στη θέση του ο Παπάζογλου, προσπάθησε να προωθηθεί κάποιες φορές σε αντίθεση με τον Ποτουρίδη που αρκέστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα.

Τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό. Οι αλλαγές του Ζαρντίμ έδωσαν… πνοή και ταχύτητα στους ερυθρόλευκους.

Ο Μοντέστο έμεινε το μόνο αμυντικό χαφ και η είσοδος των Σουμπίνιο και Τάττου βοήθησαν τον Ολυμπιακό να κερδίσει μέτρα. Ο Πάντελις ήταν στην κορυφή με τους Καραγκούνη και Αμπντούν στα άκρα.

Το σχήμα έδειξε να λειτουργεί καλύτερα για τον Ολυμπιακό. Με τον Σουμπίνιο να αποδίδει καλά στη μεσαία γραμμή οι ερυθρόλευκοι μπόρεσαν να φτάσουν περισσότερες φορές στην αντίπαλη περιοχή και να γίνουν αρκετά απειλητικοί διορθώνοντας την επιθετική… αδυναμία του πρώτου ημιχρόνου. 

 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Περισσότερο κινητικοί οι Ρώσοι προσπαθούσαν από την πρώτη στιγμή να πάρουν τα ηνία του αγώνα και να βρεθούν μπροστά από την εστία του Κάρολ. Με την πάροδο του χρόνου ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και κατάφερε να προηγηθεί με τον Τζεμπούρ στο 13ο λεπτό.

Ο Παπάζογλου έβγαλε τη βαθιά μπαλιά στη μεγάλη περιοχή των Ρώσων και ο Τζεμπούρ ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια των αμυντικών έπιασε ένα εξαιρετικό βολέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Ρώσων.

Οι παίκτες της Αλάνια κέρδισαν μέτρα και προσπάθησαν να απειλήσουν και πάλι την εστία του Κάρολ. Δύο φορές κατάφεραν να φτάσουν σε θέση βολής αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Κάρολ νίκησε τον Πρίσκιν.

Εκτός αυτών των δύο περιπτώσεων οι ερυθρόλευκοι δεν κινδύνεψαν και με τον Κάρολ να καθοδηγεί τους αμυντικούς του.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Οι αλλαγές του Ζαρντίμ έφεραν αποτέλεσμα. Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα, και σε συνδυασμό με το πρέσινγκ το οποίο πλέον άρχιζε πιο ψηλά.

Αποτέλεσμα αυτού μια καλή φάση με το σουτ του Τζεμπούρ στην κλειστή γωνία να το σταματά ο τερματοφύλακας της Αλάνια.

Οι Ρώσοι ισορρόπησαν και απάντησαν με ένα δοκάρι. Μέχρι εκεί όμως. Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους. Αμυντικά παρέμειναν το ίδιο καλοί αλλά επιθετικά ήταν περισσότερο απειλητικοί.

Ο Πάντελιτς σε τρεις φορές βρέθηκε σε καλή θέση. Στις δύο, τα σουτ του, τα σταμάτησε αλλά με δυσκολία ο τερματοφύλακας της Αλάνια.

Την άλλη ο Σέρβος έγινε και δημιουργός βγάζοντας ωραία σέντρα στον Καραγκούνη, η κεφαλιά του οποίου όμως κατέληξε άουτ. 

Οι Ρώσοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν αλλά ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να ανησυχεί αμυντικά. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons