OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Αρέσει στον Ζαρντίμ ο Σουμπίνιο...

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τόνισε ότι θέλει να δει καλά όλο το ρόστερ και μετά να αποφασίσει για το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν επιθυμεί να πάρει βιαστικές αποφάσεις και να αδικήσει κάποιον από τους παίκτες που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ της ομάδας. Μέσα από τις προπονήσεις και τη δουλειά που κάνουν όλοι θα βγάλει τα τελικά συμπεράσματα. Είναι ωραίο, ωστόσο, ότι ασχολείται με όλους τους παίκτες ακόμα και με αυτούς που θεωρητικά είναι υποψήφιοι γι’ αποχώρηση.

Δεν δίνει εύκολα στίγμα, τουλάχιστον από τη συμπεριφορά του προς τους ποδοσφαιριστές του. Κάποια πράγματα μπορεί να φαίνονται μέσα από τις προπονήσεις, αλλά μιλάει σε όλους για να βελτιώνονται. Στο περιθώριο της χθεσινής προπόνησης ο 38χρονος κόουτς είχε τετ-α-τετ με τον Σουμπίνιο. Μετά από μία άσκηση φώναξε κοντά του τον Βραζιλιάνο μέσο και του εξηγούσε κάποια πράγματα που θέλει από αυτόν. Με χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών, του έδειχνε πώς πρέπει να κινείται στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Σουμπίνιο, λοιπόν, είναι ένας ποδοσφαιριστής που δίπλα του υπάρχει ερωτηματικό. Ανήκει στο γκρουπ των παικτών που περιμένουμε την εισήγηση του προπονητή για το αν θα μείνουν ή όχι. Πέρυσι έκανε καλή σεζόν τόσο με τη φανέλα του ΟΦΗ όσο και με αυτή του Λεβαδειακού. Ο 26χρονος χαφ, λοιπόν, παλεύει και αυτός με τη σειρά του να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού και την επόμενη σεζόν να φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα. Ξέρει ότι πρέπει να δώσει μεγάλη… μάχη για να μείνει στον Πειραιά.

Προς το παρόν, όμως, αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχει φοβερή διάθεση για να μείνει στον Πειραιά. Το αν τελικά θα τα καταφέρει εξαρτάται από τον προπονητή, αλλά τον «Σούμπι» δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει ότι δεν προσπαθεί. Το καλύτερο δυνατό κάνει μέχρι τώρα ο Βραζιλιάνος χαφ. Αντιλαμβάνεται πολύ καλά τις ασκήσεις που κάνει ο Ζαρντίμ και έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα ότι μιλάει την ίδια γλώσσα με τον προπονητή του. Ο 26χρονος χαφ είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν γυρίσει σε εξαιρετική κατάσταση από τις διακοπές τους.

Έχει δουλέψει αρκετά και φαίνεται αυτό στο γήπεδο. Βγάζει ακούραστα τις προπονήσεις και με μεγάλη ένταση μάλιστα. Ο Ζαρντίμ μέχρι τώρα φαίνεται να είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του Σουμπίνιο. Είναι απολύτως λογικό να έχει σχηματίσει καλή εικόνα για τον ποδοσφαιριστή ο Πορτογάλος, αφού καταθέτει και την ψυχή του στο γήπεδο.

Πέρα από το γεγονός ότι βγάζει για… πλάκα τις προπονήσεις, πάει πολύ καλά και στα διπλά. Κάνει τη δουλειά που θέλει ο Πορτογάλος και είναι από τους χαφ που ταιριάζουν στο στιλ παιχνιδιού που προσπαθεί να παίξει ο Ζαρντίμ. Ετσι όπως θέλει το τρίγωνο στη μεσαία γραμμή ο Πορτογάλος, αυτήν τη στιγμή ο Σουμπίνιο του κάνει μία χαρά τη δουλειά. Στο τρίγωνο της μεσαίας γραμμής ο Ζαρντίμ χρησιμοποιεί τον «Σούμπι» αριστερά από τον αμυντικό χαφ.

Του δίνει εντολές να πατάει την αντίπαλη περιοχή και να προωθεί το παιχνίδι της ομάδας. Έχει ζητήσει αρκετές φορές από τον 26χρονο μέσο να σουτάρει όταν βρίσκεται σε καλή θέση. Ο Βραζιλιάνος έχει στοιχεία που θέλει ο 38χρονος προπονητής, αφού δεν είναι ούτε ο καθαρά επιθετικός χαφ, αλλά ούτε και ο καθαρά αμυντικός. Είναι ο μέσος που κόβει, αλλά και βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Μέχρι τώρα ο Σουμπίνιο τα πηγαίνει πολύ καλά στην προετοιμασία. Είναι ήρεμος, κάνει τη δουλειά του χωρίς να μιλάει και δείχνει εξαιρετική εικόνα.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ συνηθίζει να δοκιμάζει τους ποδοσφαιριστές του σε διάφορές θέσεις. Το έκανε και με τον Σουμπίνιο αυτό, αλλά μόνο μία φορά. Ο Πορτογάλος σε ένα διπλό τον είχε βάλει να παίξει αριστερό χαφ. Δεν του πήγαινε αυτή η θέση και φυσικά δεν τον έχει αλλάξει ξανά, αφού πάντα τον χρησιμοποιεί στη μεσαία γραμμή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons