OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

14/7 – Σπαρτάκ Μόσχας – Ολυμπιακός (Σβατς, Άκενκιρχ), 19.00 – ΝS1

Το πρώτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους δίνει σήμερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στο Σβατς την Σπαρτάκ Μόσχα του Ουνάι Έμερι (19:00, Novasports 1)

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει πόσο οι παίκτες έχουν αφομοιώσει αυτά που τους έχει πει αυτές τις μέρες και πόσο ανταποκρίνονται στα νέα συστήματα, στη μετά-Βαλβέρδε εποχή.

Το πρόβλημα για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι οι πολλές απουσίες, λόγω τραυματισμών ή της συμμετοχής των διεθνών στο Euro 2012.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος προπονητής δεν υπολογίζει τους τραυματίες Μιραλάς, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Αβραάμ Παπαδόπουλο, τον ανέτοιμο Ζαραδούκα και τους Χολέμπας, Τοροσίδη, Μανιάτη, Φετφατζίδη και Μήτρογλου, οι οποίοι ήταν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πρώτο σύστημα που θα παρατάξει τους Πειραιώτες απέναντι στους Ρώσους. Ο Ζαρντίμ θα ξεκινήσει λογικά με ένα 4-3-3 και με τις αλλαγές ένα 4-2-3-1.

Από την πλευρά τους, οι οπαδοί της ομάδας θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν μία πρώτη… γεύση για τα νέα αποκτήματα της ομάδας. Άλλωστε, αρκετοί παίκτες θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο του, όπως οι Μανωλάς, Σιόβας, που είναι πιθανό να παίξουν μαζί στο κέντρο της άμυνας, ο νεαρός Καραγκούνης, ο Τάτος στα χαφ, αλλά και ο Βλαχοδήμος στην επίθεση (στο ένα άκρο, με τον Αμπντούν στο άλλο και τον Τζεμπούρ στην κορυφή).

Όσον αφορά την ενδεκάδα, την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Κάρολ, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Χαβίτο, Σιόβα, Μανωλά και Ντιελνά. Ως «κόφτης» θα αγωνιστεί ο Φέισα, ενώ μπροστά του θα είναι ο Τάτος και ο Σουμπίνιο. Στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής θα παίξει ο Αμπντούν, στην αριστερή ο Βλαχοδήμος και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζεμπούρ (θέση διεκδικούν ο Πάντελιτς και ο Ντιόγο).

Απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος στη χθεσινή προπόνηση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση.

Σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι η Σπαρτάκ Μόσχας βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έναρξη του ρωσικού πρωταθλήματος (ξεκινάει σε μία εβδομάδα), έχοντας στα φιλικά προετοιμασίας νικήσει: 3-0 την Τορπέντο, 1-0 τη ρουμανική Αστρα Πλοϊέστι και προχθές 2-1 τη Βικτόρια Πλζεν μέσα στην Τσεχία. 

O Λεονάρντο Ζαρντίμ εκμεταλλεύτηκε την πρωινή προπόνηση για να δοκιμάσει κάποια πράγματα.

Ποιες οι ενδεκάδες που επέλεξε ο Πορτογάλος τεχνικός, οι αλλαγές που έκανε στην διάρκεια του προγράμματος και πως εξελίσσεται η πορεία της αποθεραπείας των τραυματιών.

Αναλυτικά:

Ένατη ημέρα προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο Άχενκιρχ της Αυστρίας σήμερα. Το πρωί του Σαββάτου βρήκε τους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, όπου γυμνάστηκαν, πριν από το προγραμματισμένο για το απόγευμα (18:00 τοπική, 19:00 Ελλάδας) πρώτο φιλικό της σεζόν με τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Ο Νταβίδ Φουστέρ, καθώς και ο Νίκολα Γκούλαν έμειναν στο ξενοδοχείο, όπου και συνέχισαν το πρόγραμμα θεραπείας που ακολουθούν. Ο Άριελ Ιμπαγάσα, μαζί με τον Γιάννη Ζαραδούκα, από την άλλη, έδωσαν κανονικά το παρών στο γήπεδο, συνεχίζοντας το ατομικό τους πρόγραμμα.

Η προπόνηση άρχισε, ως είθισται, με ζέσταμα. Τρέξιμο, διατάσεις και «κορόιδο» για αρχή και εν συνεχεία οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν στην ταχύτητα, κάνοντας σπριντάκια. Χωρίς ιδιαίτερη ένταση, όμως, αφού από τη συνεχόμενη βροχόπτωση το γήπεδο ήταν αρκετά «βαρύ».

Ακολούθως, χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ, προκειμένου να δουλέψουν με δίτερμα. Η βροχή, σε εκείνο το σημείο δυνάμωσε. Οι «μπλε» αποτελούνταν από τους Κάρολ, Μανωλά, Σιόβα, Ντιελνά, Παπάζογλου, Φέισα, Τάτο, Χαβίτο, Σουμπίνιο, Αμπντούν, Τζεμπούρ. Οι «κόκκινοι» αποτελούνταν από τους Μέγιερι (μαζί ήταν και ο Δασκαλάκης), Ποτουρίδης, Μοδέστο, Καραγκούνης, Βλαχοδήμος, Ντιόγκο, Πάντελιτς.

Οι συνθέσεις, στη συνέχεια άλλαξαν. Με τους «μπλε» ήταν οι Κάρολ, Παπάζογλου, Σιόβας, Καραγκούνης, Ποτουρίδης, Μοδέστο, Φέισα, Αμπντούν, Βλαχοδήμος, Ντιόγκο, Πάντελιτς. Οι «κόκκινοι» αποτελούνταν από τους Δασκαλάκη, Χαβίτο, Μανωλά, Ντιελνά, Τάτο, Τζιμπούρ και Σουμπίνιο.

Στη συνέχεια οι ομάδες παρέμειναν στο ένα τέρμα και δούλεψαν στις στημένες φάσεις. Αμυντική και επιθετική λειτουργία και κυρίως την αντίδραση εκείνων που αμύνονταν. Άλλαξαν αρκετές φορές σύνθεση, ενώ αμέσως μετά η προπόνηση ολοκληρώθηκε.

Πλέον, μπροστά υπάρχει το απογευματινό φιλικό με τη Σπαρτάκ Μόσχας, στο γήπεδο του Σβατς. Το πρώτο «τεστ» του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons