OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ολυμπιακός-Σπαρτάκ Μόσχας 1-1

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Σπάρτακ Μόσχας στο πρώτο φιλικό των "ερυθρόλευκων" για τη νέα σεζόν. Πολλές αλλαγές σε παίκτες και θέσεις από τον Ζαρντίμ. Θετική η παρουσία των νεοαποκτηθέντων.

Πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ απέναντι στην Σπάρτακ Μόσχας του Ουνάι Έμερι. Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με δύο σημαντικές απουσίες τoυς Φουστέρ και Ιμπαγάσα αλλά και έξι νέοι παίκτες έκαναν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους με την "ερυθρόλευκη" φανέλα.

Το βάπτισμα του πυρός πήραν οι Δημήτρης Σιόβας, Κλοντ Ντιελνά, Ανδρέας Τάτος, Κώστας, Μανωλάς, Παναγιώτης Βλαχοδήμος, Βασίλης Καραγκούνης.

Ματς ειδικών συνθηκών καθώς απουσίαζαν οι διεθνείς αλλά και οι παίκτες που ήταν τραυματίες. Δέκα συνολικά απουσίες είχε ο Πορτογάλος προπονητής.

Επίσης, σε σύγκριση με τους Ρώσους, ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στην προετοιμασία μόλις 10 ημέρες από την στιγμή που ξεκίνησαν οι προπονήσεις.

Ο Ζαρντίμ έβγαλε τα πρώτα συμπεράσματα και περιμένει το φιλικό της Δευτέρας απέναντι στην Αλάνια Βλαντικαφκάζ, για να βγάλει ακόμα περισσότερα και πιο χρήσιμα συμπεράσματα.

Ολυμπιακός(Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγκιερι, Παπάζογλου, Σιόβας, Μανωλάς, Ντιελνά, Φέισα, Σουμπίνιο, Τάτος, Χαβίτο, Αμπντούν, Τζεμπούρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποιήθηκαν οι Κάρολ, Καραγκούνης, Πάντελιτς, Ντιόγκο, Βλαχοδήμος, Ποτουρίδης, Μοδέστο.

Σπάρτακ Μόσχας(Ουνάι Έμερι): Ρεμπρόβ, Κομπάροβ Ντ., Γκατάγκοβ, Παρέχα, Πρσβλίουκ (αρχηγός), Μαγκίντι, Γιάκοβλεβ, Ντε Ζέου, Ζότοβ, , Άρι, Ουέλιγκτον

Καλύτεροι οι Ρώσοι στο πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μέγκιερι, Παπάζογλου δεξί μπακ, Σιόβας Μανωλάς κεντρικό αμυντικό δίδυμο και ο Ντιελνά αριστερό μπακ. Αμυντικό χαφ ο Φέισα, μέσα δεξιά έπαιξε ο Σουμπίνιο και αριστερά ο Τάτος. Στην επιθετική γραμμή των ερυθρολεύκων, δεξιά αγωνίστηκε ο Χαβίτο, αριστερά ο Αμπντούν, ενώ στην κορυφή τοποθετήθηκε ο Τζεμπούρ.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκει στην Σπάρτακ Μόσχας που έδειξε ότι διέθετε περισσότερη ταχύτητα, σωστή συνεργασία μεταξύ των παικτών της και συνολικά καλύτερη φυσική κατάσταση.

Ο Μέγκιερι αναγκάστηκε σε εντυπωσιακές επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν. Η πίεση των Ρώσων ανάγκασε τους παίκτες του Ολυμπιακού σε λάθη όπως αυτό του Μανωλά λίγο πριν το μισάωρο, όταν πάσαρε την μπάλα έξω από την περιοχή σε παίκτη της Σπαρτάκ, χωρίς ευτυχώς για τον νεαρό αμυντικό να δημιουργηθεί κίνδυνος.

Για τους παίκτες του Ολυμπιακού τα πόδια ήταν "βαριά" μετά τις πρώτες ημέρες προετοιμασίας στο Άχενκίρχ. Έλειπε η κινητικότητα ενώ τις περισσότερες φορές βρίσκονταν σε θέση άμυνας. Δεν υπήρχε σωστή συνεννόηση και τα κενά ήταν εμφανή. 

Επίσης, μηδαμινή ήταν η αμυντική υποστήριξη των παικτών στα χαφ που άφηναν εκτεθειμένους τους αμυντικούς και αρκετές φορές χρειάστηκε η αυτοθυσία τους ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος.
Οι Ρώσοι άνοιξαν τον χορό των ευκαιριών. Στο 5' κάθετη μπαλιά προς τον Ουέλινγκτον το σουτ που έπιασε ο Βραζιλιάνος επιθετικός έδιωξε ο Μέγκιερι.

Στην ευκαιρία των Ρώσων ο Ολυμπιακός απάντησε με τη δική του καλή στιγμή στο 13'. Ο Σουμπίνιο, μετά από σωστή συνεργασία με τον Τάτο, έβγαλε την σέντρα ο Μανωλάς έπιασε την κεφαλιά η μπάλα έφθασε στον Σιόβα, ο οποίος από δύσκολη θέση μέσα από την μικρή περιοχή δεν κατάφερε να γυρίσει σωστά την μπάλα η οποία κατέληξε άουτ.

Ο Μέγκιερι δήλωσε και πάλι "παρών" στο 18' καθώς με διπλή επέμβαση έδιωξε το σουτ του Μαγκίντι. Στο 30' ο Τζιμπούρ μπήκε μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσε όμως να περάσει τον Παρέχο και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για τους Ρώσους.  

Σουτ του Άρι στο 32' έξω από την περιοχή η μπάλα κατέληξε πάνω από την εστία του Μέγκιερι. Στο 35΄ο Μέγκιερ έκανε μία ακόμα σπουδαία επέμβαση μετά από σουτ του Ουέλινγκτον από την μεγάλη περιοχή απομακρύνθηκε από τον πορτιέρο του Ολυμπιακού σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μέγκιερι έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Άρι σε κόρνερ, εξίσου εντυπωσιακή με την προηγούμενη. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου η βροχή έκανε την εμφάνιση της δημιουργώντας προβλήματα στους παίκτες. 

Η βροχή έκανε την εμφάνιση της λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου που ευτυχώς σταμάτησε μετά από μερικά λεπτά για να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο σε καλές συνθήκες.

Στο 45΄ο Ουέλινγκτον σούταρε από τα διαγώνια και αριστερά έδιωξε ο Μέγκιερι στέλνοντας τους παίκτες των δύο ομάδων στα αποδυτήρια και τον ίδιο να κερδίσει τον τίτλο του MVP στο πρώτο μέρος.

Βελτίωση στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ζαρντίμ πραγματοποίησε αλλαγές. Ο Κάρολ έκατσε κάτω από τα δοκάρια. Οι Ντιελνά και Σιόβας οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, με τον Ποτουρίδη αριστερό μπακ και τον Παπάζογλου στα δεξιά. Φέισα και Μοδέστο τα αμυντικά χαφ έχοντας μπροστά τους τον Ντιόγκο. Στα δεξιά της μεσαίας γραμμής είναι ο Βλαχοδήμος, στα αριστερά ο Αμπντούν και στην κορυφή της επίθεσης είναι ο Μάρκο Πάντελιτς.

Στο 48΄ο Γιακοβλεβ από ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Αντίθετα, δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το κενό της άμυνας των Ρώσων όταν ο Ντιόγκο πάσαρε στον Πάντελιτς, αυτός ανενόχλητος από την μεγάλη περιοχή με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Λίγο μετά το 60' λεπτό ο Καραγκούνης πέρασε στην θέση του Αμπντούν και ο Ζαρντίμ τον χρησιμοποίησε ως δεξί χαφ. Ο Γιάκοβλεφ έχασε νέα ευκαιρία στο 65' όταν το σουτ του από την μεγάλη περιοχή έφυγε άουτ.

Θετική η παρουσία του Ντιόγκο στο δεύτερο μέρος. Επαιξε πίσω από τον Πάντελιτς και απλοποίησε το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Βοήθησε στην καλύτερη ισορροπία της ομάδας ενώ παράλληλα μειώθηκαν τα λάθη στον ανασταλτικό τομέα.

Το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα σκληρό ορισμένες στιγμές που ανάγκασαν τον διαιτητή να βγάλει έξι κίτρινες κάρτες, αν και φιλικό. Ο ρυθμός έπεσε όσο το φιλικό έφθανε στο τέλος οι ευκαιρίες μειώνονταν μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο 80' ο Χαβίτο ξαναμπήκε στο παιχνίδι στην θέση του Ντιελνά καθώς ο Ζαρντίμ δεν είχε άλλες αλλαγές και δεν ήθελε ο Γάλλος αμυντικός να παίξει σε όλο το ματς.

Οι Ρώσοι ισοφάρισαν στο 83' μετά από λάθος απομάκρυνση της μπάλας από τον Παπάζογλου, η οποία βρήκε σε σώμα Ρώσου, κατάληξε στον Ουέλινγκτον, ο οποίος αυτή τη φορά σημάδεψε σωστά και ισοφάρισε για την Σπαρτάκ.

Η κριτική των νεοαποκτηθέντων

Δημήτρης Σιόβας: Η παρουσία του κρίνεται θετική. Σταθερός στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα απέφυγε να κάνει το μεγάλο λάθος στην άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο χρειάστηκε περισσότερο καθώς τα αμυντικά κενά ήταν περισσότερα. 

Κώστας Μανωλάς: Θετικό είναι το πρόσημο και για τον νεαρό αμυντικό. Έτρεξε και απεσόβησε καταστάσεις ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Χρεώνεται με ένα λάθος αλλά και μια σωτήρια επέμβαση σε επικίνδυνη κατάσταση των Ρώσων στο πρώτο ημίχρονο ενώ παράλληλα είχε και μία κεφαλιά που λίγο έλειψε να μπει γκολ.

Ντιελνά: Ταχύς με διάθεση να τρέξει κάλυπτε χώρους. Δεν εκτέθηκε σε ατομικό μαρκάρισμα και η εικόνα του ήταν βελτιωμένη στην επανάληψη όπως και της υπόλοιπης άμυνας.

Ανδρέας Τάτος: Κινητικός στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε ως αριστερός μέσος. Δεν κρύφτηκε, πήρε μπάλα και προσπάθησε να οργανώσει το παιχνίδι. Διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση και χρειάζεται προπονήσεις ώστε να μάθει τα συστήματα της ομάδας.

Παναγιώτης Βλαχοδήμος: Χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο ως δεξί χαφ αρχικά και στη συνέχεια στα αριστερά. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του καθώς ο Ολυμπιακός μετά το γκολ γύρισε πίσω.

Βασίλης Καραγκούνης: Χρησιμοποιήθηκε στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου ως δεξί χαφ παίρνοντας την θέση του Αμπντούν και λίγο αργότερα όταν βγήκε ο Ντιελνά ως δεξί μπακ. Δεν φάνηκε στο δημιουργικό κομμάτι ενώ αμυντικά ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε από την πλευρά του. Πήρε μία κίτρινη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons