OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ολυμπιακός - Φαρένσε 3-0 (τελικό)

 Θετικό ήταν για τον Ολυμπιακό το πρώτο του φιλικό επί πορτογαλικού εδάφους.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας παίζοντα με δύο διαφορετικές ενδεκάδες σε κάθε ημίχρονο δεν δυσκολεύτηκαν να υποτάξουν άνετα με 3-0 την αντίσταση της Φαρένσε και έδειξαν να βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

Το νικηφόρο τεστ του Θρύλου είχε ως κύριους εκφραστές και πρωταγωνιστές τους Γιάννη Φετφατζίδη και Τζαμέλ Αμπντούν. Οι δύο ακραίοι μεσοεπιθετικοί που βρέθηκαν σε εξαιρειτκή βραδιά με δύο μαγικές τους ενέργειες και ντρίμπλες κέρδισαν ισάριθμα πέναλτι που μετέτρεψαν σε γκολ οι Πάντελιτς (39') και ο ίδιος ο Αλγερινός στο 80' με εκτέλεση α-λα Πανιένκα!

Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο εκπληκτικός Αλγερινός κλέβοντας την μπάλα από τον νεαρό πορτιέρο
Φρέιτας που μόλις ένα λεπτό νωρίτερα είχε περάσει αλλαγή ακι με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

O τεχνικός του Ολυμπιακού Λεονάρντο Ζαρντίμ στο «παρθενικό» φιλικό των νταμπλούχων Ελλάδας επί πορτογαλικού εδάφους παρέταξε σχήμα το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στα μέχρι τώρα ματς προετοιμασίας.

Ο 38χρονος προπονητής παρέταξε τον Θρύλο στο «Σάο Λουίς» σε διάταξη 4-2-3-1, έχοντας ως καινοτομία την χρησιμοποίηση του Βασίλη Καραγκούνη σε ρόλο δεξιού μπακ - χαφ.

Ο Κάρολ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ενώ την αμυντική τετράδα θα συνθέσουν από δεξιά προς τα αριστερά οι Καραγκούνης, Παπάζογλου, Σιόβας και Χολέμπας.

Ο Μοντέστο θα είναι ο κλασικός κόφτης, με τους Τάτο και Σουμπίνιο σε πιο οργανωτικό ρόλο. Οι Φετφατζίδης, Βλαχοδήμος θα ξεκινούν τις προσπάθειές τους από τις δύο πτέρυγες και στην κορυφή της επίθεσης θα ηγηθεί ο Μάρκο Πάντελιτς.

Παιχνίδι από τα άκρα

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην οργάνωση του παιχνιδιού από τα δύο άκρα. Οι δύο μπακ - χαφ Καραγκούνης και Χολέμπας συχνά - πυκνά ανέβαιναν από τις δύο πτέρυγες και βοηθούσαν στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Στα ευχάριστα για τον Πορτογάλο προπονητή του Θρύλου συγκαταλέγεται η πολύ καλή εμφάνιση του Γιάννη Φετφατζίδη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ανέλαβε την ...μπαγκέτα της οργάνωσης του παιχνιδιού συγκλίνοντας πολλές φορές στο κέντρο, ενώ από τα πόδια του καταγράφονται οι πιο καλές ενέργειες του Ολυμπιακού.

Απέναντι σ' ένα σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπα΄θησε να εκμεταλλευτεί τον χώρο, να έχει κίνηση και να κάνει παιχνίδι από τα πλάγια. Κάτι, που ζητάει συνεχώς ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Μ τον ρόνο θα αποκτήσει η ομάδα τους επιθυμητού αυτοματισμούς και την πολυπόθητη ομοιογένεια.

.
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 7' όταν το πλασέ του Φετφατζίδη μπλόκαρε ο Σεράο.

Ο πορτιέρο των γηπεδούχων έβαλε τα αντανακλαστικά του σε εγρήγορση στο 16' όταν απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Μάρκο Πάντελιτς μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Φετφατζίδη.


Πέναλτι - γκολ από Πάντελιτς

Από μαγική ενέργεια του «Φέτφα» άνοιξε ο Ολυμπιακός το σκορ! Συγκεκριμένα, στο 38' ο μεσοεπιθετικός του Θρύλου με εκπληκτική ντρίμπλα απέφυγε τον Σιμόες, που τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι,.

Ο Μάρκο Πάντελιτς, που ανέλαβε την εσχάτη των ποινών έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά δίνοντας το προβάδισμα στον Θρύλο στο 39' και πέτυχε το δεύτερο φετινό του γκολ στα μέχρι τώρα φιλικά των ντμαπλούχων Ελλάδας. Είχε προηγηθεί αυτό κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας επί αυστριακού εδάφους..

Στο δεύτερο μέρος ο Λεονάρντο Ζαρντίμ άλλαξε πλήρως την ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπάλας Μέγιερι, πυ πραγματοποίησε μία καταπληκτική αποκρουση στο 73' σε κοντινή κεφαλιά του Ερνάντες. Την αμυντική τετράδα συγκροτούσνα οι Τορο΄σιδης, Μανωλάς, Ντιελνά αι Ποτουρίδης, Οι Φέισα, Μανιάτης ήταν οι δύο ανασταλτικοί μέσοι, με τον Ντιόγκο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο.
Οι Αμπντούν, Λυκογιάννης ήταν αρκετά δραστήριοι από τις δύο πτέρυγε,ς ενώ στην μορυφή της επίθεσης πέρασε ο Κώστας Μήτρογλου, που ήταν αρκετά κεφάτος

Το 0-2 πέτυχε ο Τζαμέλ Αμπντούν στο 80' με πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος «χορεύοντας» τον Σόουσε, που μην έχοντας άλλη επιλογή τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή.

Ο Αλγερινός μέσος ολοκλήρωσε το προσωπικό του ρεσιτάλ στο 89' κλέβοντας την μπάλα από λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα Φρέιτας και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-3.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ (46' Μέγιερι), Καραγκούνης (46' Τοροσίδης), Παπάζογλου, (46' Μανωλάς), Σιόβας (46' Ντιελνά), Χολέμπας (46' Ποτουρίδης), Μοντέστο (46' Φέισα), Τάτος (46' Μανιάτης), Σουμπίνιο (46' Ντιόγκο), Φετφατζίδης (46' Αμπντούν), Βλαχοδήμος, (46' Λυκογιάννης),
Πάντελιτς (46' Μήτρογλου).

90΄ Τέλος του αγώνα

89΄3-0 ο Ολυμπιακός με τον Αμπντούν να εκμεταλλεύεται το λάθος του τερματοφύλακα της Φαρένσε

80' Εκτέλεση αλα Πανένκα από τον Αμπντούν και 2-0

79'Πέναλτι για τον Ολυμπιακό που κέρδισε ο Αμπτνούν

75' Και πάλι νεύρα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, μετά από μαρκάρισμα του Ντιελνά αυτή την φορά

73' Εξαιρετική επέμβαση του Μέγιερι σε εξ επαφής κεφαλιά

71' Ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Μανιάτη προκάλεσε την αντίδραση του Ποτουρίδη. Νεύρα μεταξύ των παικτών με τους ψυχραιμότερους να ηρεμούν τα πνεύματα.

63' Νέα πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με πρωταγωνιστές και πάλι Αμπντούν και Μήτρογλου. Μετά από γύρισμα του Αλγερινού ο Έλληνας επιθετικός δοκίμασε να νικήσει με τακουνάκι τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ

58' Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Αμπντούν να κάνει και πάλι πολύ καλή ενέργεια από τα δεξιά, πάσαρε στον Μήτρογλου, ο οποίος πήρε ωραία την μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε το σώμα του σούταρε αλλά κόντραρε πάνω στους αμυντικούς

57' Καλή ατομική ενέργεια από τα δεξιά του Αμπντούν, σέντρα για τον Μήτρογλου, ο οποίος ήταν σε θέση οφ σάιντ

50' Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ο Ντιόγο είναι στην ίδια ευθεία με τον Μανιάτη στα χαφ μπροστά από τον Φέισα, με τον Ζαρντίμ να τον εμπιστεύεται στον χώρο του κέντρου

Μέγιερι στο τέρμα. Ο Τοροσίδης δεξιά, ο Ποτουρίδης αριστερά και οι Μανωλάς, Ντιελνά στο κέντρο της άμυνας. Ο Φέισα αμυντικό χαφ και εσωτερικοί μέσοι οι Μανιάτης και Ντιόγκο και πίσω από τον Μήτρογλου, οι Αμπντούν, Λυκογιάννης. 4-3-3 παραμένει το σχήμα του Ζαρντίμ

46' Πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό. Ο Λυκογιάννης πιάνει το σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Μανιάτη, αλλά η μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα.

Μέγιερι, Τοροσίδης, Ποτουρίδης, Μανωλάς, Ντιελνά, Φέισα, Μανιάτης, Ντιόγκο, Μήτρογλου, Αμπντούν, Λυκογιάννης, η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο.

45' Τέλος πρώτου ημιχρόνου στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός με το πέναλτι του Πάντελιτς είναι μπροστά στο σκορ.

Γκολ για τον Ολυμπιακό με τον Πάντελιτς. Ο Σέρβος επιλέγει την αριστερή πλευρά και κάνει το γκολ.

38' Πέναλτι για τον Ολυμπιακό, το οποίο κερδίζει ο Φετφατζίδης, από τον Σιμόες.

Καλός ο Ολυμπιακός, κυκλοφορεί καλά την μπάλα και έχει και κάποιες ευκαιρίες.

16' Ωραία κάθετη πάσα του Φετφατζίδη στον Πάντελιτς, εκείνος πλάσαρε, αλλά έδιωξε ο τερματοφύλακας.

10' Σουτ του Φετφατζίδη, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πάνω από τα δοκάρια των Πορτογάλων.

8' Ατομική ενέργεια του Φετφατζίδη, μπήκε στην περιοχή αλλά πλάσαρε αδύναμα.

Καλά έχει ξεκινήσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος κυκλοφορεί καλά την μπάλα και ψάχνει χώρους.

1' Έναρξη της αναμέτρησης με την Φαρένσε στη σέντρα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons