OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Δύναμη η εμπειρία των Ελλήνων...

Στο τηλεοπτικό δίκτυο του ΝTV έδωσε συνέντευξη ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος στάθηκε στην εμπειρία των Ελλήνων παικτών, και την ποιότητα της «τριάδας» Παπαλουκά, Τεόντοσιτς, Σπανούλη.

Αναλυτικά ο Ντούντα μίλησε για…


Για το φιλικό με τη Φενέρ/Ούλκερ
: «Νομίζω ότι η Ούλκερ και ο Ολυμπιακός είναι στην ίδια κατάσταση. Έχουν πολλούς παίκτες έπαιξαν στο Μουντομπάσκετ και ξεκίνησαν αργά τα φιλικά προετοιμασίας. Η Ούλκερ δεν είχε τους Ούκιτς, Τόμας και Λαβρίνοβιτς στο μεταξύ μας φιλικό κι αυτές ήταν σημαντικές απουσίες. Αποφασίσαμε να έρθουμε να παίξουμε εδώ για να έχουμε την ομάδα σε συνθήκες εκτός έδρας αγώνων. Μου αρέσει το πώς έχει οργανωθεί το τουρνουά και είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που έχουν επενδύσει χρήματα στην Μπάνβιτ».

Για τους στόχους του Ολυμπιακού: «Οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι πάντα ψηλοί. Φέτος μπορεί να μην έχουμε τους σούπερ σταρ όπως ήταν ο Κλέιζα και ο Τσίλντρες, αλλά έχουμε μια καλή βάση Ελλήνων παικτών και θα παίξουμε καλό και ομαδικό μπάσκετ».

Για το ροτέισον στα γκαρντ: «Έχουμε τρεις σπουδαίους παίκτες στις θέσεις «1» και «2» αλλά είναι μια μεγάλη σεζόν. Ο Παπαλουκάς και ο Τεόντοσιτς έχουν μεγάλο αισθητήριο για τον αγώνα και ο Σπανούλης μεγάλη καρδιά. Δεν θα είναι πρόβλημα να παίζουν μαζί. Μακάρι να είχα κι άλλους τέτοιους παίκτες».

Για το φαβορί της Ευρωλίγκας: «Είναι νωρίς να μιλήσουμε για φαβορί στην Ευρωλίγκα. Εκτός από την Μπαρτσελόνα που σίγουρα είναι ένα από τα φαβορί κι αν αποκτήσει και τον Ρούντι όπως ακούγεται θα δυναμώσει ακόμα πιο πολύ, όλες οι άλλες ομάδες χτίζονται ακόμα και πρέπει να περιμένουμε».

Για τον Τεόντοσιτς: «Ο Μίλος είναι ο MVP της περσινής Ευρωλίγκα, είναι όμως ακόμα νέος παίκτης και πρέπει να δουλέψει σκληρά και να βελτιώσει το παιχνίδι του. Είναι μεγάλο ταλέντο και με ψηλές δυνατότητες, αλλά θέλει δουλειά ακόμα».

Για τους νέους κανονισμούς: «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τους καινούργιους κανονισμούς. Το μπάσκετ πρέπει να γίνει πιο γρήγορο. Με την αλλαγή στο ζωγραφιστό δεν θα υπάρχει πλέον κανένας ψηλός να κυριαρχεί. Το μοντέρνο μπάσκετ είναι γρήγορο και χρειάζεται καλούς αθλητές. Η αλλαγή στη γραμμή του τριπόντου θα ανοίξει την μπασκέτα και το ημικύκλιο θα βοηθήσει να αποφευχθούν οι τραυματισμοί. Νομίζω ότι οι νέοι κανονισμοί είναι θετικό και θα βοηθήσουν το μπάσκετ».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Ξέρω το ελληνικό μπάσκετ καλά από το 1987 και το πρώτο μπαμ. Όλοι έλεγαν ότι μετά από τις δυο επιτυχίες δεν υπάρχουν δυνατότητες, αλλά αποδείχθηκε ότι έκαναν λάθος. Τα ίδια έλεγαν και για τη Σερβία μετά το 1995. Το ελληνικό μπάσκετ βγάζει συνέχεια παίκτες και έχει μεγάλα ταλέντα. Στο μέλλον θα δείξει και πάλι πόσο σπουδαίο είναι, αλλά αυτό θα γίνει με δουλειά βήμα, βήμα».

Για τον… Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Γεννήθηκα στο γήπεδο και όπως και ο αδερφός μου που ήταν μεγάλος προπονητής, μεγαλώσαμε με το μπάσκετ. Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι προπονητές σ’ όλη την Ευρώπη, αλλά οι ομάδες θα πρέπει να έχουν υπομονή μαζί τους. Το να πάρεις κάποιος όλα τα τρόπαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλός προπονητής. Υπάρχουν προπονητές που είναι μεγάλοι και δεν έχουν πάρει κανένα τρόπαιο. Όσο έχω ενέργεια και αισθάνομαι καλά θα είμαι στους πάγκους. Αγαπώ το μπάσκετ και θα είμαι εδώ όσο μπορώ. Δεν το έχω σκεφτεί καν να αποσυρθώ».

http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons