OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ερνέστο ο ηγέτης...

Μια χαρά τα είπε την Τρίτη στους εκπροσώπους του Τύπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλησε να χαμηλώσει τους τόνους του ενθουσιασμού και να προλάβει το... καλάμι! Ξέρετε, το άθλημα της ίππευσης καλαμιού, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα αλλά καθόλου δημοφιλές στην πατρίδα του Ερνέστο.
Δεν θέλει και πολύ για να "φουσκώσουν" με... αέρα τα μυαλά των παικτών από τα πρωτοσέλιδα και τους διθυράμβους. Όχι πως ο Τύπος είχε άδικο με τα αποθεωτικά σχόλια για την απόδοση της ομάδας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Κάθε άλλο... Ωστόσο, ειδικά οι νέοι παίκτες πρέπει να μείνουν προσγειωμένοι και ο Βαλβέρδε καλά κάνει και επιχειρεί να τους "κρατήσει" στο έδαφος προτού να είναι αργά.

Άλλωστε, αυτός είναι κι ένας από τους ρόλους του προπονητή. Να "ανεβάζει" ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του όταν χρειάζεται και να τους "προσγειώνει" όταν η περίσταση το απαιτεί. Παλιότερα, αν ο προπονητής ήταν απλά καλός κόουτς ή σοβαρός στην προετοιμασία της ομάδας, είχε όλα τα προσόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα. Τώρα πια ο προπονητής ασκεί το αγωνιστικό μάνατζμεντ, κρατά ισορροπίες, είναι ψυχολόγος, κοινωνιολόγος, είναι ο ηγέτης, ο μπροστάρης, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές ακόμη κι αν δίπλα του υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ειδικοτήτων για να καλύψουν τις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Ο Βαλβέρδε αποτελεί εντυπωσιακό "πακέτο" αρτιότητας και ικανοτήτων. Στην συνέντευξη Τύπου στάθηκε ουσιαστικά -αλλά και εύστοχα- σε τρία σημεία:

1. Στα περιθώρια βελτίωσης που έχει η ομάδα του Ολυμπιακού.
2. Στην κρισιμότητα του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου ο οποίος όπως τόνισε έχει πολύ αξιόλογο υλικό και γι' αυτό θέλει προσοχή...
3. Στο γεγονός ότι ο τίτλος θα κριθεί σε 6-7 μήνες και πρακτικά δεν λέει κάτι η πρώτη θέση μέχρι στιγμής...

Ο Ολυμπιακός είναι τυχερός που έχει έναν προπονητή όπως ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός ξέρει κάθε φορά τι πρέπει να προτάξει. Άλλοτε την θετική ενέργεια, άλλοτε τις συμβουλές κι άλλοτε την άνοδο στον τόνο της φωνής... Γι' αυτό ως τώρα στην καριέρα του και πετυχημένος είναι και τυγχάνει σεβασμού από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι τίθενται υπό τις οδηγίες του.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ
http://www.gavros.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons