OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Μάρκο-πόρωση...

Ο Μάρκο Πάντελιτς είναι εκφραστής της Ολυμπιακής ψυχής μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αφήνει υποσχέσεις για μία σούπερ αγωνιστική σεζόν με την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα. Το RedPlanet.gr γράφει για τον Σέρβο "εκτελεστή", ο οποίος αφήνει ήδη τα διαπιστευτήρια του πάνω στο χορτάρι.


Ένας αυθεντικός γκολτζής, όπως ο Μάρκο Πάντελιτς, δείχνει την αξία του και την ερωτική σχέση που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα, παίζοντας είτε λίγο είτε πολύ. Κάνει τη δουλειά που ξέρει πάνω στο χορτάρι, στέλνοντας την μπάλα εκεί που πρέπει, στο διάστημα που κρίνει ο προπονητής του πως πρέπει να αγωνιστεί.

Ο Σέρβος επιθετικός μετράει, ήδη, δύο γκολ σε τρεις συμμετοχές στο Πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Δεν είναι, όμως, απόλυτα έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης και αγωνιστικής ετοιμότητας, καθώς αποκτήθηκε ως ελεύθερος στις 20 Αυγούστου και πραγματοποιεί μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος. Μπορεί να γυμναζόταν ατομικά μετά τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής και πριν αποδεχθεί την προσφορά του Ολυμπιακού, αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά από την παρουσία στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας μίας ομάδας.

Στην πρεμιέρα της Super League κόντρα στον Ηρακλή έπαιξε ως αλλαγή για 29 λεπτά, έχοντας μόλις μία "σκάρτη" εβδομάδα προπονήσεων. Τη δεύτερη αγωνιστική εναντίον της Κέρκυρας δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή, ενώ από την τρίτη στροφή του Πρωταθλήματος άρχισε να... σκορπάει τον τρόμο. Ντεμπούταρε στην εντεκάδα, πέτυχε με δεξί σουτ το πρώτο του γκολ με την πειραϊκή ομάδα, δίνοντας τους τρεις σημαντικούς βαθμούς της νίκης στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Αντικαταστάθηκε στο 60ό λεπτό. Στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης άρχισε ξανά στο βασικό σχήμα και στο 36' βρήκε δίχτυα με κεφαλιά. Έγινε αλλαγή στο 63'. Ο Βαλβέρδε προσέχει για να έχει. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ποντάρει σε τρεις παίκτες για την επίθεση, στους Πάντελιτς, Μιραλάς και Μήτρογλου (κατά σειρά), ενώ στην πορεία αναμένεται να μπει στο ροτέισον της επίθεσης και ο Νέμεθ.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε γνωρίζει πως πρέπει να διαχειριστεί σωστά το "πυρηνικό όπλο" που έχει στη διάθεσή του και ακούει στο όνομα Μάρκο Πάντελιτς. Για αυτό και ο 32άχρονος ποδοσφαιριστής δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα σε ολόκληρο αγώνα, καθώς ο προπονητής του Ολυμπιακού ξέρει ότι ο παίκτης του δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά με προσεγμένη παρουσία μέσα στο παιχνίδι παίρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τον Σέρβο "εκτελεστή".

Το ερώτημα που γεννάται είναι τί θα κάνει ο Πάντελιτς, μόλις φτάσει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο... Η απάντηση είναι απλή και δεδομένη: θα "αναστενάξουν" ακόμα περισσότεροι οι αντίπαλες εστίες! Μετά τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, ο Ολυμπιακός έχει ξανά στο έμψυχο δυναμικό του έναν επιθετικό περιοχής, που μπορεί από το πουθενά να βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους.

Άξιος εκφραστής της Ολυμπιακής ψυχής

Βάσει των δεδομένων της μεταγραφής, ο σύλλογος πέτυχε διάνα με την επιλογή του Μάρκο. Ο Πάντελιτς ήθελε να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού και, αφού ικανοποιήθηκε οικονομικά, πραγματοποίησε το όνειρό του: να παίξει για τον ανεπανάληπτο λαό της πειραϊκής ομάδας. Ο Σέρβος είναι σκόρερ ολκής και διαθέτει την ποδοσφαιρική τρέλα, που αρέσει στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Ήταν σίγουρο, λοιπόν, πως από την πρώτη στιγμή θα "δέσει" απόλυτα με την ομάδα και τον κόσμο της. Ο διεθνής επιθετικός έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Ελλάδα (στον Ηρακλή) και ξέρει τι σημαίνει Ολυμπιακός. Και ήθελε να ζήσει το συναίσθημα, να είσαι παίκτης στον ενδοξότερο ελληνικό σύλλογο.

Στην πρώτη του εμφάνιση στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", πραγματοποίησε το ιδανικό ντεμπούτο. Στο πρώτο ματς της ομάδας, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με τον κόσμο στο πλευρό της σκόραρε και πανηγύρισε με την ψυχή του το τέρμα που σημείωσε, αφιερώνοντας το γκολ στους φιλάθλους. Γνώμη μας είναι πως, στα 18 λεπτά που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Αστέρα Τρίπολης, βιάστηκε να τελειώσει κάποιες προσπάθειες, καθώς ήθελε να πανηγυρίσει ΚΑΙ μπροστά στο πέταλο των οργανωμένων φιλάθλων της "Θύρας 7"! Για αυτό και οι δύο ευκαιρίες που έχασε στο διάστημα αυτό, σπαταλήθηκαν με βιαστικό τελείωμα από την πλευρά του.

Ο Μάρκο Πάντελιτς, με το πάθος και την τρέλα που κουβαλάει μέσα του όταν αγωνίζεται, εκφράζει στον αγωνιστικό χώρο κάθε φίλαθλο του Ολυμπιακού. Βέβαια, ο Σέρβος έχει το χάρισμα να σκοράρει κατά ριπάς και να "κλείνει σπίτια"! Σαφώς και ο μεγάλος στόχος όλων στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο είναι να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Ο "τρελοΜάρκο", όμως, έχει τη δυνατότητα να ξεχωρίσει μέσα από την ομαδική δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό και να αναδειχθεί πρώτος γκολτζής της Super League. Είναι ο καλύτερος επιθετικός που αγωνίζεται στα ελληνικά γήπεδα και εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο αν θα καταφέρει να κόψει πρώτος το νήμα στον πίνακα των σκόρερ.

http://www.redplanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons