OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τι έδειξε ο Ολυμπιακός στην Τουρκία...

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερό του φιλικό με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο δεν έπαιξε κάποιο θεαματικό μπάσκετ, αλλά είχε αυτό που όλοι θέλουν, την ουσία και κατάφερε και πήρε μία εύκολη νίκη απέναντι στην Ούλκερ με σκορ 77-63. Οι "ερυθρόλευκοί" δείχνουν σε κάθε παιχνίδι που δίνουν ότι ανεβάζουν την απόδοσή τους και βρίσκονται όλο και καλύτερα μέσα στο γήπεδο, κάτι που δείχνει και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις της ομάδας.

Ομαδικό μπάσκετ

Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο ματς με την Ούλκερ έδειξαν ότι είναι ομάδα με όλη την έννοια της λέξεως. Υπήρξαν πολύ καλές συνεργασίες μεταξύ των παικτών και το θετικότερο όλων είναι ότι οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν ομαδικό μπάσκετ. Η ομάδα δεν βασίστηκε στα ξεσπάσματα ενός μόνο παίκτη, αλλά όλοι μαζί δούλευαν στην επίθεση, ενώ το ίδιο ίσχυε και στην άμυνα.

Δεν ήταν δηλαδή μία ομάδα όπως η περυσινή που στηριζόταν στα ξεσπάσματα των Τζος Τσίλντρες, Λίνας Κλέιζα και Μίλος Τεόντοσιτς. Η ομάδα στον αγώνα με την Ούλκερ στηριζόταν στα συστήματα που έχουν δουλευτεί στις προπονήσεις και αυτό φαινόταν ξεκάθαρα στο γήπεδο.

Η μπάλα, επιτέλους, εύκολα στην ρακέτα

Ένα στοιχείο που έδειξε ο Ολυμπιακός με την Ούλκερ αλλά και στο ματς με την Ολίν και άρεσε αρκετά ήταν πως η μπάλα επιτέλους περνάει μέσα στην ρακέτα με σχετική ευκολία. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει δουλέψει αρκετά σε συστήματα που δίνουν την ευκαιρία στους περιφερειακούς να βρίσκουν τον τρόπο να πασάρουν στους ψηλούς και αυτοί από την πλευρά τους κάνουν σωστή δουλειά.

Για αυτό και στα δύο φιλικά αρκετά καλοί ήταν οι Μαυροκεφαλίδης και Γλυνιαδάκης,  ο πρώτος από πέρυσι έδειχνε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ ο δεύτερος φέτος δείχνει έτοιμος για να πάρει τις ευκαιρίες που χρειάζεται για να δείξει πραγματικά τι αξίζει.

Η καλή οργάνωση των... κοντών

Οι περιφερειακοί παίκτες του Ολυμπιακού στα δύο φιλικά με τον Ίβκοβιτς στον πάγκο δείχνουν την διάθεση να πασάρουν την μπάλα και να οργανώνουν το παιχνίδι του Θρύλου και όχι να σκοράρουν. Οι Τεόντοσιτς, Σπανούλης παρότι έχουν ευχέρεια στο σκοράρισμα και στα δύο παιχνίδια πάσαραν πολύ την μπάλα και μάλιστα βοήθησαν αρκετά στην οργάνωση.

Μαζί τους και ο πολύ καλός μέχρι στιγμής Παπαλουκάς. Ο αρχηγός του Θρύλου μοίρασε πέντε ασίστ και όλες του οι πάσες πήγαν στους ψηλούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι από την πλευρά τους "φόρτωσαν" το αντίπαλο καλάθι.

Οπότε το παιχνίδι του Ολυμπιακού βοηθάει όχι μόνο τους ψηλούς αλλά και τους Τεόντοσιτς, Σπανούλη οι οποίοι μπορούν να γίνουν ηγέτες στο σκοράρισμα αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν χρειαστεί στα ματς. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν κάνουν τίποτα, αφού όποτε "κολλάει" η ομάδα είναι οι παίκτες που λύνουν τον γόρδιο δεσμό της αντίπαλης άμυνας.

Ο πολύ καλός Νίλσεν

Πολλοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν τον παίκτη Ματ Νίλσεν, ή για να το πούμε καλύτερα δεν τον ήξεραν. Όσοι όμως έχουν παρακολουθήσει τους δύο αγώνες του Θρύλου στην Τουρκία τον έμαθαν.

Ο Αυστραλός μπασκετμπολίστας των "ερυθρολεύκων" στο δεύτερο τεστ της ομάδας επί τουρκικού εδάφους με την Ούλκερ είχε 15 πόντους με 7 ριμπάουντ. Πολύ καλή η παρουσία του έμπειρου παίκτη του Θρύλου και μπορεί να μην είναι παίκτης που θα καλύψει το κενό του Κλέιζα, αλλά σίγουρα είναι μία πολύ καλή παρουσία στην ομάδα που ταιριάζει απόλυτα στον νέο Ολυμπιακό.

Και όταν μπει ο "φονιάς"...

Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν θα μπει στην ομάδα του Ολυμπιακού και ο Μάρκο Κέσελ. Ο Σέρβος σουτέρ δεν αγωνίστηκε ούτε απέναντι στην Ούλκερ για προληπτικούς λόγους, όμως όταν θα μπει στην ομάδα έχει να γίνει το... έλα να δεις, αφού όπως απέδειξε και ο ίδιος στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ στην Τουρκία είναι παίκτης "εκτελεστής" και δεν καταλαβαίνει τίποτα από άμυνες.

http://www.red24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons