OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Συνδυασμοί και κομπίνες...

Με τον Βαλβέρδε στον πάγκο, ο Θρύλος έχει ήδη αρχίσει να κάνει κάποια πράγματα τα οποία έλειπαν πέρυσι. Μερικά από αυτά, είναι οι πολλοί συνδυασμοί και οι κομπίνες στα κόρνερ και τα φάουλ.
Οι ερυθρόλευκοι πέρυσι, δεν παρουσίασαν το σύνολο που θα θέλαμε και ως εκ τούτου δυσκολεύτηκαν να κλείσουν τη χρονιά πετυχημένα. Χάθηκε η δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά τα πλέι οφ, ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην πέμπτη και ως εκ τούτου, έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ μετά από πολλά χρόνια. Αρκετά πράγματα, από εκεί και πέρα ήταν αυτά που δεν λειτούργησαν και το αποτέλεσμα ήταν το συγκεκριμένο, αλλά αρχίζουν να εξαφανίζονται από τη στιγμή που ο Βαλβέρδε μπορεί να αφήσει το στίγμα του στον φετινό Ολυμπιακό.

Εκτός από την ηρεμία στο παιχνίδι μας, την κατοχή και την πίεση ψηλά, οι παίκτες μας έχουν καταφέρει να κάνουν κι άλλα πράγματα ώστε να μπερδεύουν τον αντίπαλο. Μερικά από αυτά είναι οι πολλοί και πρωτότυποι συνδυασμοί, όπως επίσης και οι κομπίνες στις στημένες φάσεις. Πρόσφατο παράδειγμα, άλλωστε, αυτά που έγιναν στον αγώνα ενάντια στον Αστέρα Τρίπολης.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έβγαιναν στην αντεπίθεση μετά από ωραίες ενέργειες, έκαναν τρομερούς συνδυασμούς και ήταν σε θέση να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Από εκεί και πέρα, αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν το γεγονός πως σχεδόν σε κάθε στημένη φάση, οι ερυθρόλευκοι έκαναν διάφορες κομπίνες που μπέρδευαν τον αντίπαλο. Κι αν δει κανείς τον αγώνα προσεκτικότερα, τότε θα καταλάβει πως από τις κομπίνες δημιουργήθηκαν οι περισσότερες επικίνδυνες στιγμές επί του αντιπάλου.

Ο Ιμπαγάσα ήξερε πολύ καλά πού έπρεπε να δώσει την μπάλα, αλλά και πώς και να που τελικά αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο. Σχεδόν σε κάθε στημένη φάση, είχε διαφορετικές επιλογές. Πότε σέντραρε, πότε πάσαρε, πότε το έκανε αυτό με έξυπνο τρόπο, γεγονός που έδινε πολλές φορές στους συμπαίκτες του να είναι σε απόσταση βολής από τον αντίπαλο πορτιέρο.

Σιγά σιγά, ο Θρύλος αυτοματοποιείται και σε λίγες εβδομάδες, οι παίκτες θα κάνουν πλέον μηχανικά κάποια πράγματα στο γήπεδο, αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο, ο οποίος δεν θα είναι δυνατό να μην αποφεύγει το γκολ.

Θωμάς Γεωργίου

http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons