OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Αληθινός πρέσβης ο Θρύλος...

Τα όμορφα... ψέματα όμορφα... καίγονται. Ένα από τα διαχρονικά ποδοσφαιρικά ψέματα σε τούτο τον τόπο είναι ότι ο Παναθηναϊκός αποτελεί τον πρέσβη του ελληνικού ποδοσφαίρου στο εξωτερικό. Κι αυτός ο χαρακτηρισμός βασίστηκε, κυρίως, στην πορεία του ΠΑΟ ως τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου. Έναν τελικό για τον οποίο, ως γνωστόν, αρκετά... ψιθυρίζονται. Υπάρχουν αρκετές... σκιές, για να το πούμε κομψά.

Στην πράξη, ωστόσο, άλλα πράγματα μπορεί να διαπιστώσει κανείς. Όπως έχουμε αναφέρει και στο πρόσφατο παρελθόν, ο πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι ο Παναθηναϊκός. Ούτε, φυσικά, ο ΠΑΟΚ. Ο πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Ολυμπιακός. Κι αυτό μπορεί, πλέον, να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε. Τα στοιχεία το αποδεικνύουν. Στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Με την επανέναρξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων έγιναν οι κατάλληλες προσθαφαιρέσεις στις ειδικές βαθμολογίες της ΟΥΕΦΑ. Και απ' αυτές προκύπτουν οι αλήθειες.

Αναλύοντας την κατάσταση πως έχει αυτή τη στιγμή (σ.σ. μετά και τα ματς του ευρω-τριημέρου) μπορούμε να δούμε ότι ο Ολυμπιακός είναι 29ος σε όλη την Ευρώπη στην ειδική βαθμολογία της UEFA (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν η πρώτη 3άδα). Ως τώρα έχει συγκεντρώσει 11.240 βαθμούς και η λογική λέει πως θα πάρει κι άλλους ως το τέλος του φετινού ευρωπαϊκού ονείρου. Εννοείται πως είναι πίσω του όλες οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι 34ος με 10.240 βαθμούς και ο... πρέσβης που ακούει στο όνομα Παναθηναϊκός στην 92η με 2.740 βαθμούς. Πίσω και από ομάδες όπως η Ντεν Χάαγκ, η Καρπάτι Λβίβ και η Ντνιπροπετρόβσκ...

Να δούμε και τη βαθμολογία της τελευταίας 5ετίας που είναι και η πιο σημαντική αφού απ' αυτήν θα εξαρτηθεί σε ποιό γκρουπ δυναμικότητας θα βρεθούν οι ομάδες το καλοκαίρι στις κληρώσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων; Έχουμε και λέμε: Ο Θρύλος είναι 34ος με 57.260 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός είναι 39ος με 50.760. Ο ΠΑΟΚ 70ός με 27.760 και η ΑΕΚ 81η με 24.260.

Άξιες αναφοράς είναι οι θέσεις των Μεταλίστ Χάρκοβο (σ.σ. αντίπαλος του Ολυμπιακού στους 16 του Europa League εφόσον πάνε όλα καλά) και Ρουμπίν Καζάν. Η ουκρανική ομάδα είναι 43η με 46.326 και η ρωσική 52η με 40.533. Πρώτες στη βαθμολογία της 5ετίας ως τώρα είναι οι Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Μπάγερν, Άρσεναλ, Ρεάλ, Ίντερ, Πόρτο, Λιόν και η Λίβερπουλ που συμπληρώνει τη 10άδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons