OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-0 (Makoun 41')(Diogo 50')


Αγχολυτικό… Μακούν!

Την επιλογή του «αυτόματου πιλότου» ενεργοποίησε, για μια ακόμα φορά στη Σούπερ Λίγκα, ο Ολυμπιακός. Μόνο που αυτή τη φορά δεν προηγήθηκε το… γνώριμο καυτό εικοσάλεπτο. Αντίθετα, χρειάστηκε να το σπαταλήσει για να πάρει κάπως μπροστά. Μέχρι, λοιπόν, ο Ντιόγκο να χάσει την πρώτη καθαρή ευκαιρία (σπαταλώντας την ωραία κάθετη του Μακούν), οι «ερυθρόλευκοι» απειλούσαν κυρίως με στημένες φάσεις (κεφαλιές Τοροσίδη-Μακούν άουτ).

Κι ενώ ο Πανιώνιος σχεδόν πανηγύριζε κάθε φορά που περνούσε τη σέντρα (μια μόλις αντεπίθεση πέρασε, που την «έπνιξε» ο Μαρκάνο) ο Βαλβέρδε δεν πανηγύριζε ακριβώς με τη δυσκολία της ομάδας του να βρει διαδρόμους. Πάνω στην ώρα, όμως, που άρχισε να παίρνει τα μέτρα του γι’ αυτό (σήκωσε για ζέσταμα τον Τζεμπούρ) ο Μακούν πήρε τα μέτρα του… Σιδεράκη και προλαβαίνοντάς τον στην έξοδο, πρόλαβε να αφαιρέσει και το όποιο άγχος πριν την ανάπαυλα.

(Τον) καληνύχτισε νωρίς…

Αντιστρόφως ανάλογη εκείνης του πρώτου ημιχρόνου ήταν η είσοδος του Ολυμπιακού στο δεύτερο. Η ομάδα του Βαλβέρδε δεν έχασε καθόλου χρόνο στην προσπάθεια να… τελειώνει και να ξεκουραστεί ενόψει Ρούμπιν. Αφού, λοιπόν, ο Ρόκας έχασε την πρώτη ευκαιρία του Πανιωνίου στο ματς, ο Ντιόγκο δεν έχασε την ευκαιρία (η σέντρα του Χολέμπας κόντραρε όσο χρειάστηκε για να του στρωθεί στο πιάτο) να δώσει τέλος ουσιαστικά στη σεμνή τελετή.

Και κάπου εκεί η Ρούμπιν άρχισε να εγκαθίσταται για τα καλά στο μυαλό των «ερυθρόλευκων». Ο Βαλβέρδε άρχισε σταδιακά τις αλλαγές, ο Μέγερι απέτρεψε και την απέλπιδα προσπάθεια του Πανιωνίου να μπει στο ματς (εντυπωσιακή απόκρουση στο τετ α τετ με τον Ντιμπαλά) και παρόλο που ο Φουστέρ απέτυχε να δώσει λίγο παραπάνω… στιλ στη νίκη του Ολυμπιακού (ωραία απόκρουση Σιδεράκη) αυτή ήρθε με την άνεση που επιδιώχθηκε ενόψει Europa League.

50' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!...Έπειτα από σέντρα του Χολέμπας από αριστερά (που κόντραρε σε τάκλιν αμυντικού και πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά) ο Ντιόγκο, που ακολουθεί τη φάση, σπρώχνει με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα!

41' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!..Σε εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας από δεξιά, ο Αμπντούν νικά στον αέρα τον Σιδεράκη (που έκανε άστοχη έξοδο) και με ωραία κεφαλιά, στέλνει την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι κι έπειιτα στα δίχτυα!

Στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού για το σημερινό παιχνίδι (17:15) με τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη βρίσκονται τόσο ο Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς όσο και ο Λουίς Ντιόγκο μετά από αρκετές εβδομάδες.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε και τον Μανιάτη για την μεσαία γραμμή, καθώς κρίθηκε έτοιμος και έτσι οι έντεκα «εκλεκτοί» του είναι οι:

Μέγερι κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδης στα δεξιά της άμυνας, Χολέμπας στα αριστερά, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μαρκάνο στο κέντρο της άμυνας, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν στην μεσαία γραμμή, Κάζιμ στην αριστερή πτέρυγα, Αμπντούν στην δεξιά και Ντιόγκο στην κορυφή της επίθεσης.

 ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
  • 1 Κάρολ
  • 6 Παπάζογλου
  • 92 Ποτουρίδης
  • 18 Φετφατζίδης
  • 19 Φουστέρ
  • 26 Μόνχε
  • 10 Τζεμπούρ
  •  
  • Η σημερινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Καταρχήν είναι αγώνας χωρίς αύριο, βαθμολογικά. Μετά από την χθεσινή αναμενόμενη νίκη του ΠΑΟ επί του Εργοτέλη, οι ερυθρόλευκοι τώρα βρίσκονται 5 βαθμούς πίσω από τους πράσινους και πρέπει να νικήσουν για να επαναφέρουν την διαφορά στους 2.

    Εξάλλου το παιχνίδι διεξάγεται λίγες μέρες μετά από τον θρίαμβο επί της Ρούμπιν στην Μόσχα, όμως με μία μικρή κατάρα να έχει προκύψει. Αυτή των τραυματισμών. Πάντελιτς τέλος για το υπόλοιπο της σεζόν, Μιραλάς και Μοδέστο άρρωστοι με πυρετό, Μέλμπεργκ με το πρόβλημα στα πλευρά και ο Ιμπαγάσα τιμωρημένος. Σήμερα το πρωϊ προέκυψε και το πρόβλημα με τον Μανιάτη (και αυτός με πυρετό) και το “γλυκό έδεσε”!

    Αρκετές απουσίες όμως υπάρχουν αρκετά όπλα στην φαρέτρα του Ερνέστο Βαλβέρδε που πρέπει να τα βάλει κόντρα σε όλους και σε όλα για να πάρει τη νίκη…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons