OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Span - Πάντα στόχος μου το τρόπαιο... Lucas Gordon - Ματς ζωής ή θανάτου...

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, πλην του Ίβκοβιτς παραχώρησε και ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" ξεκαθάρισε πως σημασία για αυτόν έχει όταν γυρνάει στα αποδυτήρια να είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του που τα έδωσε όλα. 

"Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ένα παιχνίδι. Πάντα θέλω να παίζω καλά σε όλα τα ματς. Σίγουρα ο κάθε παίκτης έχει κάποιους αγώνες στην καριέρα του που είναι διαφορετικοί, αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο", υπογράμμισε ο Βασίλης Σπανούλης και συμπλήρωσε: 

"Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως σε κάθε αναμέτρηση επιδιώκω να δίνω πάντα το 100% των δυνατοτήτων μου. Αυτό που θέλω, όταν τελειώνει ένα ματς, είναι να είμαι ικανοποιημένος και να έχω ήσυχη την συνείδηση μου για την προσπάθεια που έκανα, καθώς επιστρέφω στα αποδυτήρια, στο σπίτι μου ή στο ξενοδοχείο. 

Νιώθω ευλογημένος που παίζω μπάσκετ και το γεγονός πως έχω φτάσει να αγωνίζομαι σε τόσο υψηλό επίπεδο. Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες φορές χάνεις. Έτσι είναι το μπάσκετ, έτσι είναι γενικότερα ο αθλητισμός. Σημασία έχει όταν επιστρέφεις στα αποδυτήρια και σκέφτεσαι, να είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου πως τα έδωσες όλα".

Για τον τίτλο της διοργάνωσης και το βραβείο του MVP που κατέκτησε στο Final-4 στο Βερολίνο το 2009: "Ήταν σπουδαίο για μένα αυτό που συνέβη. Τόσο το ότι κατέκτησα το τρόπαιο εκείνη την χρονιά, όσο και το βραβείο που πήρα για τον MVP του Final-4. 

Βέβαια, αυτό δεν ήταν κάτι καινούριο για μένα, καθώς τέτοιες στιγμές τις είχα ζήσει και με την Εθνική Ελλάδας, σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα, στο παρελθόν, χάρη τους τίτλους και τα μετάλλια που κατακτήσαμε. Το γεγονός αυτό μου έδωσε πολύτιμη εμπειρία για το πως θα πρέπει να παρουσιάζομαι έτοιμος σε τόσο σημαντικά ματς στην Eυρωλίγκα. Τίποτα δεν επηρεάζει την σκέψη μου όταν παίζω. 

Το τρόπαιο είναι πάντα στο μυαλό μου και πάντα μέσα στους στόχους μου. Όταν φτάνεις σε ένα Final-4 ξέρεις πως χρειάζονται δύο αγώνες, δύο νίκες, ώστε να κατακτήσεις τον τίτλο. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για έναν παίκτη ώστε να πετύχει τον σκοπό του".


Ματς ζωής ή θανάτου...

Ο Τζαμόν Γκόρντον μίλησε για τον αγώνα της Γαλατάσαραϊ με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ που θα κρίνει την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.
Αναλυτικά, ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε για:

Την ευκαιρία της Γαλατάσαραϊ να φτάσει στους "8" της διοργάνωσης: "Πάμε στον τελευταίο μας αγώνα στο Top - 16 απέναντι στην παλιά μου ομάδα, τον Ολυμπιακό, κι έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε στα προημιτελικά. Πολύ πιο μακριά από ό,τι περίμεναν να φτάσουμε πριν αρχίσει η σεζόν, όταν έπρεπε να παίξουμε προκριματικά απλώς και μόνο για να αγωνιστούμε στους ομίλους της Euroleague. Από τότε έχουμε κάνει πολύ δρόμο, αλλά αποδείξαμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αξίζουμε να είμαστε εδώ. Μένει να δούμε αν μπορούμε να αποδείξουμε ότι αξίζουμε μία θέση και στο Final 4".

Τα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ: "Απέναντι στον Ολυμπιακό αρχίσαμε τις νίκες μας στο Top - 16. Ο τρόπος που νικήσαμε στο παιχνίδι αυτό έδειξε τη δύναμη που έχουμε και μας οδήγησε μέχρι εδώ. Κερδίζαμε με 10 μπαίνοντας στο τέταρτο δεκάλεπτο και με 3 στα 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Μετά ο Κώστας Σλούκας έβαλε το σουτ της χρονιάς για τον Ολυμπιακό κι έστειλε το ματς στην παράταση. Τέτοια σουτ αλλάζουν το μομέντουμ και θα μπορούσε να είχε αλλάξει τα πάντα. Παρ’ όλα αυτά εμείς επιστρέψαμε και πήραμε στην παράταση μια νίκη που ήταν πολύ σημαντική για μας.

Η μόνη μας ήττα έκτοτε ήταν στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, που τότε προερχόταν από ένα αήττητο σερί 12 αγώνων. Προσπαθήσαμε να κρατηθούμε κοντά στο σκορ, αλλά γίναμε το 13ο θύμα τους. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο παιχνίδι και στόχος μας ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μάθουμε για τον επόμενο αγώνα μαζί τους, στην έδρα μας.

Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν παίζουμε στο σπίτι μας, ο κόσμος μας δίνει μεγάλη ώθηση και έχουμε χάσει μόνο από Μπαρτσελόνα, Σιένα και Ούνιξ Καζάν με όχι μεγαλύτερη διαφορά από 4 πόντους. Όταν η ΤΣΣΚΑ ήρθε στην Τουρκία, είχαμε μάθει από τα λάθη μας. Θέλαμε να παίξουμε δυνατά και να μείνουμε κοντά στο σκορ για να διεκδικήσουμε τη νίκη και αυτό ακριβώς κάναμε".

Την απουσία ενός σταρ από την Γαλατά και την αυτοπεποίθηση που τους έδωσε η νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ: "Δεν υπάρχουν μυστικά στην ομάδα μας. Δεν έχουμε κάποιον σταρ στον οποίο στηριζόμαστε. Κάθε φορά είναι και κάποιος διαφορετικός. Η ποιότητά μας έγκειται στο γεγονός ότι παίζουμε σαν ομάδα και μοχθούμε για ό,τι κερδίζουμε. Όλα αυτά φάνηκαν στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Κερδίσαμε αυτοπεποίθηση και είδαμε πως μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες, ακόμη και την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Αυτή την αυτοπεποίθηση θα πρέπει να έχουμε και στο ματς με τον Ολυμπιακό".

Την ατμόσφαιρα του ΣΕΦ και το ματς της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό: "Ξέρω καλά το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ξέρω πως το γήπεδο θα είμαι γεμάτο, πιθανώς να υπάρχει sold out. Ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος να πάρει εκδίκηση για την ήττα του, αλλά θα είμαστε κι εμείς έτοιμοι. Είναι και για τις δύο ομάδες ένα ματς ζωής ή θανάτου. Η ατμόσφαιρα θα είναι φοβερή".

Τα σημεία που μπορεί να κρίνουν τον αγώνα: "Θα γίνουν καλά matchup μεταξύ δύο ομάδων που στηρίζονται στους γκαρντ τους. Μοιάζουμε σε πολλούς τομείς με τον Ολυμπιακό. Και στις δύο ομάδες αρέσει να τρέχουν, να παίζουν δυνατή άμυνα και να έχουν υψηλό ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αναμφίβολα θα πρέπει να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τον Σπανούλη, που αυτή τη στιγμή παίζει καλύτερα ίσως από τον καθέναν στην Ευρώπη.

Θα πρέπει να τον βγάλουμε εκτός παιχνιδιού και να μην επιτρέψουμε στον Ολυμπιακό να τρέξει, ώστε να αμυνθούμε όπως ξέρουμε στο μισό γήπεδο. Αυτό που θέλουμε περισσότερο είναι καλές επιστροφές και πίστη από την αρχή ως το τέλος. Η ομάδα μας βελτιώνεται κάθε εβδομάδα. Αν το καταφέρουμε και την Πέμπτη, θα σας δούμε τα προημιτελικά".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons