OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Πλέον τον... (Μ)ακούν...

Το ματς με τον Πανιώνιο είναι απ' αυτά που δεν θα θυμάσαι για καιρό. Τί να θυμηθείς δηλαδή; Παίζοντας με σημαντικές απουσίες αλλά και με το νου στο μεγάλο αγώνα της Πέμπτης με τη Ρουμπίν, οι ερυθρόλευκοι ήταν ολοφάνερο ότι προσπάθησαν να πάρουν το μέγιστο, δηλαδή τους τρεις βαθμούς, παίζοντας στο ελάχιστο. Υπήρχε, εξάλλου, και μια φοβία (με τα τόσα δεινά που βρήκαν τους ερυθρόλευκους τις τελευταίες μέρες...) για νέους τραυματισμούς.

Όμως, ακόμη και από ένα τέτοιο ματς, μπορεί να κερδίσει σημαντικά πράγματα ο Θρύλος, πέρα από το προφανές, το τρίποντο δηλαδή. Το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου; Ο Μακούν. Η εμφάνιση του Καμερουνέζου ήταν ό,τι καλύτερο στο χθεσινό ματς. Δεν παραγνωρίζω ότι αντίπαλος ήταν ο αδύναμος Πανιώνιος. Από την άλλη όμως, ένας πραγματικά καλός παίκτης, δείχνει την κλάση του και τη σωστή επαγγελματική του συμπεριφορά, αγωνιζόμενος καλά σε συνεχόμενα ματς.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να παίζει καλά είτε αντίπαλος είναι η Ρουμπίν σ' ένα ευρωπαϊκό ματς, είτε ο Πανιώνιος εντός έδρας. Το σημαντικό με τον Μακούν λοιπόν ήταν ότι έδωσε συνέχεια στη σπουδαία εμφάνιση της Τρίτης. Και έβγαλε τον Ολυμπιακό με το κρίσιμο γκολ του από μια πραγματικά δύσκολη θέση που ήταν έτοιμος να βρεθεί. Ο Ζαν έτρεξε ακατάπαυστα για να κόψει και να μοιράσει παιχνίδι. Είναι ένας πολυσύνθετος, πολύ μοντέρνος, παίκτης. Και πολύ μοντέρνο τον κάνει, κυρίως, ότι δίνει τη μπάλα με τη μία.

Δεν τη... ζαλίζει και δε μας... ζαλίζει. Kαι «πάει», συνήθως, στη σίγουρη επιλογή και δεν βάζει σε ρίσκο και κίνδυνο την ομάδα. Αυτός ο Μακούν δε μένει, απλά, στον Ολυμπιακό. Αυτός ο Μακούν μπορεί ν' αποτελέσει ηγετική φυσιογνωμία στο νέο Ολυμπιακό.

ΥΓ1: Από το χθεσινό ματς μπορεί να «κρατήσει» κανείς και τα εξαιρετικά στημένα του Χολέμπας. Από ένα παίκτη που δεν του το... έχεις, βλέπεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει σοβαρές λύσεις σ' αυτόν τον τομέα. Ο Χοσέ βοηθάει πολύ με τα στημένα του εδώ και πολύ καιρό. Με τον Μακούν, εξάλλου, το είχε ξανακάνει στο «διπλό» στο Κλ.Βικελίδης αν θυμάστε.

ΥΓ2: Η ρεβάνς της Πέμπτης είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ. Περισσότερα προσεχώς.



Σπύρος Γρομητσάρης
 http://www.thrylos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons