OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μέταλιστ Χάρκοβο...Αγνωστη αλλα επικίνδυνη...

Επειτα από το 4-0 με τη Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία η μέχρι πρότινος μικρή στο… μάτι ομάδα του Μίρον Μάρκεβιτς δείχνει να είναι έτοιμη και αυτή για την υπέρβαση στην Ευρώπη. Πέρα από τον προπονητή της, άλλωστε, που βρίσκεται στο τιμόνι από το 2005, υπάρχει ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου Ολεκσάντρ Γιαροσλάβσκι που δουλεύει μεθοδικά ώστε η ομάδα να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο στη χώρα (είναι πλέον μόνιμα στην πρώτη τριάδα) και να βγει κάποια στιγμή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι τότε βέβαια υπάρχει η εμπειρία του Γιουρόπα Λιγκ, όπου η Μέταλιστ μας έδειξε ένα μέρος των δυνατοτήτων που διαθέτει, με ατού τη γρήγορη ανάπτυξη και την πίεση ψηλά, στοιχεία που μοιάζουν με το παιχνίδι του Ολυμπιακού. 

Ο Γιαροσλάβσκι είναι μέσα στους 15 πλουσιότερους ανθρώπους στην Ουκρανία και το προφίλ του μοιάζει πολύ με τους νεαρούς επιχειρηματίες που αναδύθηκαν μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης. Συνιδιοκτήτης της «UkrSibbank», που είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ουκρανία και πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρίας «DCH», είναι φυσικά ο βασικός υπεύθυνος για το ότι η ομάδα του έχει το τρίτο μεγαλύτερο μπάτζετ στη χώρα (μετά τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και την Ντιναμό Κιέβου) αλλά και για την ανακαίνιση του υπερσύγχρονου πλέον «Ομπλαστ Σπορτς Κόμπλεξ Μέταλιστ» (χωρητικότητας 39.000 θεατών) που θα φιλοξενήσει αγώνες του Euro 2012.

Το μεγάλο αφεντικό της Μέταλιστ δεν αναλώνεται σε εντυπωσιακές κινήσεις όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Εχει εμπιστοσύνη στον ίδιο προπονητή, αποφεύγει τις μεταγραφές ηχηρών ονομάτων και προτιμάει να ανακαλύπτει ποδοσφαιριστές με ταλέντο, που ταιριάζουν στο προφίλ της Μέταλιστ. Δεν είναι τυχαίο ότι από την προηγούμενη φορά, πριν από τρία χρόνια, που συναντήθηκε με τον Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, υπάρχουν ακόμη αρκετά ίδια πρόσωπα στην ομάδα.

Μπορεί να κυριαρχεί το λατινοαμερικανικό στοιχείο λόγω της έντονης παρουσίας Βραζιλιάνων και Αργεντινών, ωστόσο κάτω από τα δοκάρια υπάρχει ο έμπειρος Γκοριάινοφ σε ηλικία 36 χρόνων, στο κέντρο της άμυνας ο Σενεγαλέζος Πάπα Γκεγιέ, ο αμυντικός χαφ Εντμάρ (πολιτογραφημένος Ουκρανός) αλλά και οι Ομπράνοβιτς (σέντερ μπακ), Βαλάγιεφ (μέσος), Ντέβιτς (επιθετικός που γεννήθηκε στο Βελιγράδι αλλά και αυτός πολιτογραφήθηκε Ουκρανός) που έχουν επίσης σημαντικό χρόνο συμμετοχής στη φετινή περίοδο. Ολοι αυτοί ήταν παρόντες και στο παιχνίδι που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 στις 4 Δεκεμβρίου του 2008 στο Χάρκοβο για την ίδια διοργάνωση. Κάπως έτσι η Μέταλιστ βρίσκεται σε απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή του ουκρανικού πρωταθλήματος, όπου παραμένει η Ντιναμό Κιέβου, ύστερα από 20 αγωνιστικές.

Τη διαφορά βέβαια στην επίθεση την κάνουν οι Βραζιλιάνοι και οι Αργεντινοί με το τρίο Κριστάλδο (από τη Βελέζ Σάρσφιλντ)-Κλέιτον (ήρθε έτοιμος από την Παλμέιρας) -Σόσα (πήγε ως ταλέντο από την Εστουδιάντες στην Μπάγερν το 2007 αλλά δεν «έπιασε») να αποτελεί το σημαντικότερο κίνδυνο για την άμυνα του Ολυμπιακού.

Θα πείτε με τη σειρά σας ότι βιαζόμαστε να κάνουμε συγκρίσεις και να βγάλουμε συμπεράσματα, εφόσον όλα πάνε κατ' ευχήν, για τον επόμενο αντίπαλο των ερυθρολεύκων. Εδώ που τα λέμε, όμως, για να δείξουμε ότι διαθέτουμε την ανάλογη ελληνική αμετροέπεια, η Μέταλιστ στην παρούσα φάση μπορεί να αποδειχτεί πιο επικίνδυνη από τη Ρούμπιν. Και ας μην έχει το όνομα…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons