OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο νέος ΟΣΦΠ του Βαλβέρδε θέλει ελάχιστες μεταγραφές...

Ο Μάρτιος, είναι πιθανόν, να αποδειχτεί ο πλέον καθοριστικός μήνας για την ομάδα του Ολυμπιακού, αναφορικά με το τι θα έχει πετύχει στη φετινή σεζόν. Τον Μάρτιο θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό ο τίτλος του πρωταθλητή που όπως λένε στον Ολυμπιακό, ήταν από την αρχή και παραμένει ο πρώτος και ο μεγάλος στόχος της ομάδας.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τον Μάρτιο θα μάθουμε αν όντως παραμένει ο πρώτος και μεγάλος στόχος της ομάδας το πρωτάθλημα. Και δεν θα το μάθουμε από τα αποτελέσματα των αγωνιστικών της Super League που θα γίνουν μέσα στο Μάρτιο, αλλά από την έκβαση των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με την Μέταλιστ. Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί σε βάρος των Ουκρανών και φτάσει στους «8» του Europa League όπως και να το κάνουμε το κίνητρο της ευρωπαϊκής επιτυχίας θα είναι τόσο μεγάλο που θα περάσει σε πρώτη μοίρα. Αλλωστε από τα ματς με την Μέταλιστ θα κριθεί αν ο Ολυμπιακός θα κάνει μία απλώς καλή χρονιά στην Ευρώπη ή αν θα κάνει την υπέρβαση της Ιστορίας του. Διότι το να παίξεις το 2012 προημιτελικό ευρωπαϊκού Κυπέλλου είναι υπέρβαση!

Μέσα σε αυτό τον μήνα όμως ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αποφασίσει και για ένα σωρό σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον της ομάδας. Η κουβέντα για τις ανανεώσεις έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, αλλά σιγά σιγά θα μπει στην τελική ευθεία της. Με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη κάνει τις δύο πρώτες μεταγραφές του για την επόμενη σεζόν (Τάτος και Σιόβας) και με ορισμένους δανεικούς να έχουν προοπτικές επιστροφής και παραμονής στην ομάδα, Σουμπίνιο, Μήτρογλου, η κουβέντα φτάνει μοιραία στον προπονητή και τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν.

Οσο κι’ αν κάποιοι στον Ολυμπιακό θέλουν πολύ να αποφύγουν ένα νέο σίριαλ παραμονής ή όχι του Βαλβέρδε στην ομάδα και την επόμενη χρονιά αυτό δεν θα είναι εύκολο. Λογικά μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση πρωτάθλημα, δύσκολα θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση Βαλβέρδε. Όχι γιατί αν δεν πάρει το πρωτάθλημα ο Μαρινάκης δεν θα θέλει να τον κρατήσει, αλλά και γιατί ο ίδιος ο Βαλβέρδε θα το σκεφτεί διπλά. Αν ο Ολυμπιακός πάρει τον τίτλο ο Βαλβέρδε θα υπογράψει για ένα ακόμη χρόνο (εκτός και αν όντως έρθει μία απίθανη πρόταση από την Ισπανία). Αν δεν το πάρει θα έχουμε ένα θρίλερ που πριν τον Μάιο και την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού άκρη δεν θα έχει βρεθεί.

Ανάλογα τώρα με το τι θα γίνει με τον Βαλβέρδε θα έχουμε και τις εξελίξεις με τα συμβόλαια που λήγουν. Ο Βαλβέρδε περιμένει και θέλει τον Τάτο, όχι όμως και τον Μήτρογλου. Επίσης λογικά θα πάρει στην προετοιμασία ξανά τον Σουμπίνιο και θα αποφασίσει στο τέλος. Κάται και Γκριμπιτς λογικά δεν έχουν τύχη επιστροφής, ενώ και οι Χαβίτο, Μόνχε για να φεύγουν είναι…

Πάμε τώρα και στα βαριά χαρτιά των δανεικών Μακούν και Μαρκάνο και των συμβολαίων που λήγουν και είναι αυτά των Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Ορμπάιθ και Πάντελιτς. Για τους δύο δανεικούς, Μακούν και Μαρκάνο ο Ερνέστο επιθυμεί την παραμονή τους στην ομάδα και είναι θέμα της διοίκησης να βρει τις κατάλληλες οικονομικές προυποθέσεις, διότι είναι πολύ δύσκολες υποθέσεις. Η ρήτρα για τον Μακούν είναι 4 εκατ. ευρώ και ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να δώσει πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ για τον Μαρκάνο δεν υπάρχει ρήτρα. Για τον Καζίμ Ρίτσαρντς που επίσης είναι δανεικός είναι ακόμη πολύ νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα.

Οσο για τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους ο Ερνέστο θέλει σίγουρα τον Μέλμπεργκ και τον Ορμπάιθ. Για Ιμπαγάσα και Μοντέστο δεν έχει αποφασίσει ακόμη και ο προβληματισμός του για τον πρώτο είναι η ηλικία και οι συχνοί τραυματισμοί που βγάζει και για τον δεύτερο ότι ίσως μπορεί να βρεθεί κάτι καλύτερο. Μάλλον προς το αρνητικό είναι και για τους δύο. Για τον Πάντελιτς είναι σίγουρα αρνητικός.

Αν οι Μακούν, Ορμπάιθ, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ παραμείνουν στην ομάδα, συν τους Μέγιερι, Κάρολ, Δασκαλάκη,Τοροσίδη, Μανιάτη, Αβράαμ, Σιόβα, Παπάζογλου, Χολέμπας, Φέισα, Τάτο, Φετφατζίδη, Αμπντούν, Μιραλάς, Φουστέρ, Τζεμπούρ, Ντιόγο, ο Ολυμπιακός πάει για τέσσερις πέντε μεταγραφές το πολύ και είναι έτοιμος για την επόμενη σεζόν. Ένα αμυντικό χαφ, ένα δεξί χαφ, εφόσον δεν μείνει ο Καζίμ, έναν επιθετικό που να μπορεί να παίξει κορυφή και στα άκρα, ένα αναπληρωματικό ακραίο μπακ και ίσως και ένα δεκάρι.

Εκτός βέβαια και αν υπάρξει πώληση βασικού παίκτη, π.χ. Μιραλάς, Τζεμπούρ ή Τοροσίδη, οπότε θα αποκτηθεί και παίκτης για τη θέση αυτού που θα πωληθεί. Και ο Βαλβέρδε πιστεύει πολύ σε αυτή την ομάδα γιατί ουσιαστικά είναι η ίδια με φέτος και θα έχει μόνο τέσσερις πέντε προσθήκες που θα της λύσουν ορισμένα ποιοτικά προβλήματα που είχε όπως ενός Μιραλάς από τα δεξιά και ενός γρήγορου επιθετικού στο στυλ του Τζεμπούρ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons