OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αφεντικό στο ποδοσφαιρικό Eurogroup...

Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται 15 ώρες για να πάρει αυτό που θέλει. Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν την τύχη τους στα... πόδια τους και με λίγη προσοχή θα είναι εκείνοι τα αφεντικά στο ποδοσφαιρικό Eurogroup. Η διαβολική σύμπτωση και οι λόγοι που αυτή η αποστολή είναι πιο δύσκολη από την επόμενη. 

Η αντίστροφη μέτρηση για την ευρωπαϊκή πορεία έχει ξεκινήσει. Την Πέμπτη ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρουμπίν Καζάν σε ένα παιχνίδι που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Σε ένα παιχνίδι που με ένα γρήγορο -κατά προτίμηση- γκολ, τον περιμένει η φάση των «16» και στη συνέχεια τα προημιτελικά του θεσμού. Και μετά, ποιος μπορεί να ξέρει τι μπορεί να φέρει...

Αυτό που πρέπει, ωστόσο, να ειπωθεί, είναι ότι οι Ρώσοι δεν θα έρθουν για τυπικούς λόγους, ούτε για να θαυμάσουν τα... αρχαία μας -όσα έχουν απομείνει. Θα έρθουν και θα τα παίξουν όλα για όλα. Αυτός είναι ένας καλός λόγος για να έχουν οι «ερυθρόλευκοι» τα μάτια τους δεκατέσσερα. Απόδειξη; Οι αντίπαλοί μας δεν έρχονται από το μακρινό Καζάν, αλλά από τη γειτονική Τουρκία, όπου κατέβηκαν για να προετοιμαστούν σε συνθήκες παραπλήσιες με τις ελληνικές.

Δεν σας φτάνει αυτό; Θέλετε κι άλλο; Διαβάστε, λοιπόν, όσοι δεν το ξέρετε ή δεν το θυμάστε. Πέρυσι τέτοιο καιρό στη φάση των «32», κατά διαβολική σύμπτωση, η Ρουμπίν έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τβέντε. Πρώτο ματς στη Ρωσία: 0-2 παρακαλώ, όχι 0-1. Ρεβάνς στην Ολλανδία: ξεκινάει το ματσάκι και πριν οι γηπεδούχοι καταλάβουν τι γίνεται, η Ρουμπίν προηγείται 0-2! Αυτό τι δείχνει; Πως είναι μια ομάδα έτοιμη και ικανή για όλα.

Κι αν ορισμένοι αναρωτηθείτε αν πέρυσι η αντίπαλός μας ήταν άλλη ομάδα, θα σας απαντήσω: ήταν η ίδια ομάδα, πλην του Νομπόα, που αποχώρησε πρόσφατα. Δε νομίζω, λοιπόν, να χρειάζονται περισσότερα... παραστατικά για να πειστούμε όλοι μας ότι η πρόκριση δεν είναι εξασφαλισμένη, χωρίς να λέμε, βέβαια, ότι κινδυνεύουμε.

Ο επαναληπτικός με τη Ρουμπίν είναι σταυροδρόμι για το λόγο που αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου. Αυτή η πρόκριση θα αποδειχθεί πιο δύσκολη από την επόμενη. Η Μέταλιστ ναι, έριξε τέσσερα γκολ στη Σάλτσμπουργκ. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν είναι Σάλτσμπουργκ και το μέταλλό του είναι πιο σκληρό από των Ουκρανών.

Γι' αυτό και θα τα πάει καλά στο ποδοσφαιρικό... Eurogroup. Τόσο την Πέμπτη, όσο και στην επόμενη φάση δεν θα χρειαστεί 167 ώρες για να πάρει αυτό που θέλει με παρακαλετά. Πέντε ώρες -χοντρικά- είναι αρκετές για να σηκωθεί από το «πράσινο» τραπέζι έχοντας επιβάλλει τους δικούς του όρους για το ευρωπαϊκό φετινό μέλλον του.

 Χρήστος Σταθόπουλος
 http://www.katimagiko.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons