OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Στο Λιμάνι το... ρόστερ είναι βαθύ...

Οι διαφορές του Ολυμπιακού φέτος σε σχέση με πέρσι είναι πολλές. Την περασμένη σεζόν οι Πειραιώτες είχαν κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που πήραν την ομάδα στις πλάτες τους και έφτασαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Φέτος, οι απαιτήσεις είναι περισσότερες αφού έχουμε φτάσει στα μέσα Φλεβάρη και οι "ερυθρόλευκοι" είναι μέσα και στις τρεις διοργανώσεις με αποτέλεσμα να χρειάζονται περισσότεροι ποδοσφαιριστές σε ετοιμότητα.

Το ευχάριστο για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι πως η διοίκηση της ομάδας είχε προνοήσει τόσο την καλοκαιρινή, όσο και την χειμερινή μεταγραφική περίοδο και "γέμισε" το ρόστερ με ισ-άξιους παίκτες, που μπορούν να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά και να προσφέρουν όταν τους ζητηθεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι τελευταίοι αγώνες, όπου έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, όμως η ομάδα παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Αυτό μαρτυρά πως ο Ολυμπιακός έχει πολύτιμες λύσεις στον πάγκο και μπορεί να τα βγάλει πέρα, παρά τους τραυματισμούς και τις κάρτες που θα προκύψουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

 Οι διαφορές του "τότε" με το "τώρα"

Πέρσι για παράδειγμα, όλη την χρονιά την έβγαλαν οι (μέσα στην παρένθεση είναι τα λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα): Πάρντο (2070), Τοροσίδης (1756), Α. Παπαδόπουλος (2311), Μέλμπεργκ (2122), Ραούλ Μπράβο (1536), Χολέμπας (1517), Μοδέστο (1947), Ιμπαγάσα (1918), Φουστέρ (2368), Μιραλάς (2050), Ριέρα (2048), Πάντελιτς (1031). Ο Τζιμπούρ ήρθε στα μέσα της σεζόν και είχε 650 λεπτά συμμετοχής.

Φέτος πάλι, το βάρος της ομάδας στην ομάδα το κουβαλούν περισσότεροι. Το πιο συχνό σχήμα είναι: Μέγιερι (1500), Τοροσίδης (1342),  Μοδέστο (1210),  Μέλμπεργκ (1213), Α. Παπαδόπουλος (1568), Μαρκάνο (1813), Χολέμπας (1405), Μανιάτης (1419), Ορμπάιθ (1283), Ιμπαγάσα (982), Αμπντούν (910), Μιραλάς (1582), Τζιμπούρ (1350). Να πούμε βέβαια πως πολλά λεπτά συμμετοχής έχουν επίσης οι: Φετφατζίδης (875), Φουστέρ (816),Πάντελιτς (731),  Μακούν (642).

Βλέπουμε λοιπόν, πως πέρσι ο Ολυμπιακός έπαιζε στο πρωτάθλημα κυρίως με 12-13 παίκτες, ενώ τώρα έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής 17 ποδοσφαιριστές. Και τώρα που υπάρχουν τα προβλήματα τραυματισμών όπως του Πάντελιτς, ίσως η λίστα να μεγαλώσει.

 Οι παγκίτες που έγιναν... μαγκίτες!

Πως σχετίζονται τώρα, όλα τα παραπάνω με το ματς της Κυριακής κόντρα στον Πανιώνιο (2-0); Αναφερόμαστε φυσικά στην εξαιρετική παρουσία ποδοσφαιριστών που βλέπουμε μετά από καιρό την βασική ενδεκάδα και προσφέρουν τα μέγιστα.

Συγκεκριμένα, ο MVP της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, Ζαν Μακούν, έχει παίξει βασικός στα δύο τελευταία παιχνίδια (Ρουμπίν, Πανιώνιο) ενώ το τελευταίο του ματς ως βασικός ήταν στο ματς του Κυπέλλου πάλι με την ομάδα της Νέας Σμύρνης  (4-0) και γενικά δεν είχε πολλές συμμετοχές το προηγούμενο διάστημα.

Ο επίσης πολύ καλός Χολέμπας, όπου έδωσε μια ασίστ και από τα πόδια του ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ με τον Πανιώνιο (2-0), έχει κι αυτός δύο συνεχόμενες συμμετοχές ως βασικός μετά την Ρουμπίν Καζάν. Ο διεθνής άσος, πριν απ' αυτές τις αναμετρήσεις είχε να παίξει από τις 14 Γενάρη με τον Λεβαδειακό (3-1), όμως τώρα δείχνει να βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό και είναι μια πολύτιμη λύση την κατάλληλη στιγμή για τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Τέλος, ο Ντιόγκο Λούις Σάντο που πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα από την επιστροφή του, κάλυψε πολύ καλά το κενό του Πάντελιτς (που τραυματίστηκε) και του Τζιμπούρ (που ξεκουράστηκε). Να σας θυμίσουμε πως ο συγκεκριμένος παίκτης έμεινε εκτός αποστολής από τα σημαντικά ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ρουμπίν Καζάν (εξέτισε την πρώτη από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια). Ένας παίκτης που δεν ήταν καν στον πάγκο τις τελευταίες εβδομάδες, μπήκε στην ενδεκάδα την Κυριακή και σκόραρε μάλιστα.

Καταλαβαίνετε λοιπόν, πόσο ευτυχισμένος μπορεί να νιώθει ο Ερνέστο Βαλβέρδε όταν έχει στη διάθεσή του πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές ανά πάσα στιγμή. Το ρόστερ έχει βάθος και είναι κατάλληλο για να πετύχει ο Ολυμπιακός και τους τρεις στόχους που έχει. Να πούμε τέλος, πως ο Νταβίδ Φουστέρ που πέρσι ήταν από τους καλύτερους και πιο χρήσιμους της ομάδας, φέτος έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, όμως το κενό του καλύπτεται επάξια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons