OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΤΣΣΚΑ - OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 96-64

Ήταν γνωστό… η ΤΣΣΚΑ δεν παίζεται φέτος.

Αλλά Ολυμπιακός δεν θα έπρεπε να «παραδοθεί» έτσι εύκολα στην ομάδα της Μόσχας, χάνοντας με το βαρύ 96-64.

Μία ήττα η οποία δεν του κοστίζει τόσο βαθμολογικά, αλλά ενδεχομένως ψυχολογικά ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης, στο ΣΕΦ, με τη Γαλατασαράι για την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκας.

Τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας των παικτών του Γιόνας Καζλάουσκας και ο ξέφρενος ρυθμός τους δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους Πειραιώτες. Κορυφαίοι για τους Ρώσους; Όλοι! Έξι παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε -λόγω πόντων- ο Βασίλης Σπανούλης με 12.

Το ματς

Με διάθεση να πιέσει σε όλο το γήπεδο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Ωστόσο η ΤΣΣΚΑ δεν φάνηκε να… ζορίζεται κάνοντας ένα 10-0, λόγω της ευστοχίας της από την περιφέρεια, στα τρία πρώτα λεπτά. Δύο συνεχόμενα καλάθια από τον Ντόρσι μείωσαν -προσωρινά- αλλά στη συνέχεια οι Ρώσοι, με «όπλο» τα τρίποντα έκαναν το 16-6. Τα επιθετικά ατού της ομάδας του Γιόνας Καζλάουσκας (Κιριλένκο, Σβεντ, Βορόντσεβιτς) έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα των Πειραιωτών, με το σκορ να «εκτοξεύεται» στο 30-16 και με αυτό να κλείνει η πρώτη περίοδος. Αδιάψευστος… μάρτυρας τα στατιστικά, με τα τρίποντα να είναι 6/6 έναντι 0/5 και 9 ασίστ έναντι 1.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ συνέχισε το… βιολί της. Το επιμέρους σκορ ήταν στο 8-2, με τη διαφορά να φτάνει στους 20 πόντους (38-18). Τα ποσοστά των Ρώσων, έξω από τα 6,75μ., εξακολουθούσαν να αγγίζουν την τελειότητα (!), αφού τα 10/10 στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν υπεύθυνα για το 47-20. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός σκόραρε μόνο από ελεύθερες βολές. Και αυτό γιατί μία η αστοχία από την περιφέρεια, μία οι ψηλοί των Ρώσων, οι οποίοι έκαναν απροσπέλαστη την πορεία προς τη ρακέτα, δεν επέτρεπαν στους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς να σκοράρουν. Έτσι, μοιραία -για τον Ολυμπιακό- το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με το εμφατικό 54-26.

Η διαφορά δεν άργησε να αγγίξει τους 30 πόντους, καθώς το λέι απ του Τεόντοσιτς έκανε το 60-29, στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Παρά το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ -στη συνέχεια- έδειξε να αφήνει το πόδι από το… γκάζι, η αστοχία του Ολυμπιακού (1/10 τρίποντα μέχρι εκείνο το σημείο) δεν του επέτρεπε να μειώσει σε μία πιο «αξιοπρεπή» διαφορά, με το σκορ στα μισά της περιόδου να είναι στο 64-36. Αλλά και στην άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν τη διάθεση να κάνουν ούτε φάουλ, ώστε να «παγώσουν» το ρυθμό των Ρώσων, με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 72-44.

Ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ήταν ικανός να σταματήσει -κάπως- την ΤΣΣΚΑ, με τη διαφορά να διατηρείται στα ίδια επίπεδα με πριν. Κανείς δεν ασχολούνταν πλέον με το ματς από τη μεριά των Πειραιωτών, με τους παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας να έχουν το κίνητρο να φτάσουν την κατοστάρα. Ωστόσο, αυτή δεν ήρθε, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν με το βαρύ 96-64 και αυτή να είναι η όγδοη φορά στην 52χρονη ιστορία τους στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, όπου η διαφορά ήταν άνω των 30 πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 30-16, 54-26, 72-44, 96-64

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons