OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 85-66

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός στο άδειο –λόγω τιμωρίας- ΣΕΦ, απέναντι στον Άρη, πήρε τη νίκη με σκορ 85-66, για την 20η αγωνιστική της Α1 και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στην αναμέτρηση κόντρα στη Γαλατασαράι, για το TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Μόλις στο τελευταίο δεκάλεπτο πάτησαν το «γκάζι» οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, οι οποίοι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του ματς από τους «κίτρινους».

Το ματς

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να έχουν το μυαλό τους στην αναμέτρηση με τη Γαλατασαράι, για το TOP 16 της Ευρωλίγκας και όχι τόσο σε αυτή κόντρα στον Άρη. Παρ’ όλα αυτά είχαν αποκτήσει το προβάδισμα από την αρχή (9-5), το οποίο όμως δεν κατάφεραν να το μετατρέψουν σε διαφορά. Ασταμάτητος κάτω από το καλάθι ήταν ο Ντόρσεϊ, όπου με τη βοήθεια του Άντιτς, το σκορ ήταν στο 20-17 (ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου), με την περίοδο να ολοκληρώνεται με 22-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Άρης έφερε το ματς στα ίσα (22-22), αλλά δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός συνέχισε με το… οκνηρό του στιλ, με αποτέλεσμα η διαφορά να μην ξεπεράσει τους πέντε πόντους (34-29 στα μισά του δεκαλέπτου). Δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, το καλάθι του Κέρους έφερε και πάλι το ματς στην ισοπαλία (38-38), με τους «ερυθρολεύκους» να κάνουν ένα επιμέρους σκορ 6-1, διαμορφώνοντας το 44-39, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Λίγη παραπάνω διάθεση έδειξε ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο. Αυτό αποτυπώθηκε στο σκορ, με το +7 (48-41) -ύστερα από το καλάθι του Παπανικολάου- να είναι η μέγιστη διαφορά μέχρι εκείνο το σημείο. Μέσα σε ένα λεπτό, ο Άρης έκανε ένα σερί 5-0 με τον Βεργίνη, φέρνοντας το ματς στους δύο πόντους (48-46). Ωστόσο, η «απάντηση» των παικτών του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν ένα επιμέρους σκορ 12-6, με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 60-52.

Το δίποντο του Λο στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου έφερε για πρώτη φορά στο ματς τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (62-52) και από εκείνο το σημείο και έπειτα πήρε την ανιούσα. Με «δράστη» -και πάλι- τον Αμερικανό γκαρντ, το σκορ έγινε 68-54, ενώ στη συνέχεια το «έμμεσο τρίποντο» του Παπανικολάου «εκτόξευσε» τη διαφορά στο +17 (71-54). Ίδια και απαράλλαχτα ήταν τα πράγματα, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη, με το σκορ να είναι στο 77-60 και το ενδιαφέρον πλέον για τον τελικό νικητή να έχει χαθεί, από τι στιγμή –κιόλας- που ο Άρης δεν έδειχνε πως μπορεί να διεκδικήσει κάτι. Η τελευταία κόρνα από τη γραμματεία βρήκε τους Πειραιώτες να παίρνουν το ροζ φύλλο με το τελικό 85-66 και το μυαλό πλέον να επικεντρώνεται στην αναμέτρηση με τη Γαλατασαράι για την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 44-39, 60-52, 85-66

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons