OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

«Ο Μουάμπα ηταν νεκρός για 78 λεπτά», αποκάλυψε ο γιατρός της Μπόλτον...

Σε αποκάλυψη συγκλονιστικών λεπτομερειών σχετικά με τις πρώτες στιγμές της μεταφοράς του Φαμπρίς Μουάμπα από το γήπεδο στο νοσοκομείο, προχώρησε ο γιατρός της Μπόλτον, Τζόναθαν Τόμπιν, ο οποίος την Τετάρτη δήλωσε ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν κλινικά νεκρός για 78 λεπτά και ότι χρειάστηκαν 15 ηλεκτροσόκ με απινιδωτή για να αρχίσει η καρδιά του να χτυπά ξανά.

Ο γιατρός τόνισε ότι, αφού ο άτυχος παίκτης κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» εξαιτίας της καρδιακής προσβολής, του έγιναν 15 ηλεκτροσόκ, δύο μέσα στο γήπεδο και 13 στο ασθενοφόρο, χωρίς να δώσει σημάδια ζωής.

«Ουσιαστικά ήταν κλινικά νεκρός σε αυτό το διάστημα. Ο Φαμπρίς υπέστη καρδιακή προσβολή στην οποία η καρδιά ανταποκρίνεται ηλεκτρονικά, όχι όμως και μυϊκά. Τελικά μετά από δραματικές προσπάθειες η καρδιά του άρχισε να χτυπά και πάλι μετά από 78 λεπτά», είπε αρχικά ο Τόμπιν και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρώτες στιγμές που ο Μουάμπα ανέκτησε επαφή με το περιβάλλον:

«Τον ρώτησα πως είναι και μου απάντησε... καλά. Του εξήγησα τι του συνέβη και αυτή ήταν η επικοινωνία που είχαμε», δήλωσε ο γιατρός.

Η υγεία του παίκτη της Μπόλτον έχει σταδιακή βελτίωση και όπως είπε ο ίδιος στον Τόμπιν: «Είναι χαρούμενος που τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια της ανάκαμψής του συνεχίζονται. Τον επισκέφτηκα χθες το βράδυ και όταν με είδα μου φώναξε 'γεια σου γιατρέ'».

Θα γίνουν οι αγώνες της Μπόλτον

Στο μεταξύ, η οικογένεια του Μουάμπα ζήτησε από την Μπόλτον να γίνει κανονικά το παιχνίδι του Σαββάτου με την Μπλάκμπερν για την Premier League και οι σκέψεις που υπήρχαν για αναβολή εγκαταλείφθηκαν.

Οι παίκτες δήλωσαν έτοιμοι να αγωνιστούν και παράλληλα θα έχουν ένα παραπάνω κίνητρο. Να πάρουν τη νίκη για τον συμπαίκτη τους.

Όσον αφορά την αναμέτρηση για το Κύπελλο με την Τότεναμ, η οποία και διεκόπη λόγω του περιστατικού, οι «Τρότερς» ανακοίνωσαν ότι θα επαναληφθεί, παρά τις φήμες ότι η Μπόλτον θα αποσυρθεί εντελώς από τη διοργάνωση. Η αναμέτρηση θα γίνει την Τρίτη στις 27 Μαρτίου.


 Επισκέφτηκε τον Μουάμπα ο Ανρί

 Μεγαλείο ανθρωπιάς για ακόμη μια φορά από τον Τιερί Ανρί! Ο Γάλλος επιθετικός της New York Red Bulls έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι από την Αμερική στην Αγγλία προκειμένου να επισκεφτεί τον καλό του φίλο, Φαμπρίς Μουάμπα, στο «London Chest Hospital»!

Ο Ανρί ταξίδεψε με ιδιωτική πτήση στο Λονδίνο, εκεί όπου για περισσότερη από μια ώρα βρισκόταν στο δωμάτιο του 23χρονου μέσου της Μπόλτον, ενημερώθηκε για την κατάστασή του μετά το καρδιακό επεισόδιο στο ματς με την Τότεναμ και του έδωσε θάρρος για να συνεχίσει τον αγώνα του και να βγει νικητής!

«Ο Φαμπρίς βελτιώνεται συνεχώς. Επιστρέφω στην Αμερική τώρα» έγραψε ο 34χρονος φορ στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, χαρούμενος για το γεγονός πως είδε τον καλό του φίλο να ξεπερνάει τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons