OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Είμαστε όλοι περήφανοι γι’ αυτόν τον Ολυμπιακό...

Διάβαστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio by Metro, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Νταβίντ Φουστέρ.
 
Αλήθεια, πώς είναι η αίσθηση που νιώθεις έχοντας σκοράρει στα περισσότερα παιχνίδια στην Ευρώπη;
«Είναι πολύ σημαντικό για μένα το γεγονός ότι καταφέρνω να σκοράρω και το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι έτσι βοηθάω την ομάδα, που είναι και ο στόχος μου.»
 
Ποιο θα έλεγες ότι είναι το «μυστικό» στον τρόπο παιχνιδιού σου - εάν υπάρχει κάποιο -, που σε βοηθά στο σκοράρισμα; Ή είναι ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας που βοηθά στο να αναδεικνύεται η προσπάθειά σου και η επιτυχία σου με το να πετυχαίνεις γκολ;
«Δεν υπάρχει κάποιο “μυστικό”. Απλά εγώ προσπαθώ μέσα στο παιχνίδι να είμαι συγκεντρωμένος στην κάθε φάση και στην κάθε προσπάθεια και αυτό γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα πάρεις μια μπαλιά για να σκοράρεις. Μπορεί να δημιουργηθεί φάση με διαφορετικούς τρόπους και εσύ πρέπει να είσαι έτοιμος για να πετύχεις γκολ, είτε με το κεφάλι, είτε με τα πόδια, είτε με όποιον τρόπο μπορείς τη στιγμή που θα έχεις την ευκαιρία. Πιστεύω ότι ήμουν και τυχερός που κατάφερα να σκοράρω στα τελευταία παιχνίδια στην Ευρώπη, όμως στο μεγαλύτερο μέρος είναι αποτέλεσμα της δουλειάς όλης της ομάδας.»
 
Είναι κυρίως δουλειά της ομάδας είπες και θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν εσύ είσαι ένας παίκτης που βγαίνει, αναδεικνύεται μέσα από το σύνολο, καθώς βοηθάς τόσο στην αμυντική λειτουργία, όσο και στην επιθετική. Πώς θα περιέγραφες τον ποδοσφαιρικό εαυτό του Νταβίδ Φουστέρ;
«Εγώ είμαι ένας παίκτης που πάντα προσπαθεί να δουλεύει για την ομάδα, για το σύνολο. Όχι μόνο εδώ, αλλά και στις άλλες ομάδες όπου ήμουν, έπαιζα για το σύνολο. Όσον αφορά το ρόλο μου στον Ολυμπιακό, πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή ένιωσα πάρα πολύ άνετα μέσα στην ομάδα και στον τρόπο παιχνιδιού της, ο οποίος βοηθά πάρα πολύ, καθώς είμαστε ένα σύνολο: όλοι αμυνόμαστε όταν η ομάδα βρίσκεται στην άμυνα και όλοι βγαίνουμε στην επίθεση όταν η ομάδα επιτίθεται. Είμαστε μια ομάδα που πιέζουμε πολύ τον κάθε αντίπαλο και καταφέρνουμε να κλέβουμε την μπάλα, και σε αυτό το σημείο πιστεύω ότι είμαι ένας παίκτης που μπορεί να βρει γρήγορα τους επιθετικούς πιο μπροστά. Επίσης, κατάφερα να βρω μια θέση στην ομάδα και να πάρω πολύ χρόνο συμμετοχής, πράγμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα.»
 
Είσαι δηλαδή ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ μεσαίας γραμμής και επίθεσης, ο οποίος όμως «πατάει» σχεδόν σε όλο το γήπεδο. Αυτό είναι κάτι που οφείλεται κυρίως στο δικό σου τρόπο παιχνιδιού ή είναι θέμα τακτικής της ομάδας, το οποίο δουλεύετε στις προπονήσεις;
«Και τα δύο, θα έλεγα, γιατί και ο προπονητής μάς ζητάει να κάνουμε αυτή τη δουλειά στην προπόνηση. Να είμαστε όλοι αμυντικοί, όταν η ομάδα αμύνεται, και να γινόμαστε όλοι επιθετικοί, όταν η ομάδα έχει την μπάλα στην κατοχή της. Επίσης εγώ πιστεύω ότι είμαι ένας παίκτης που βοηθάω και στην άμυνα. Προσπαθώ στο συγκεκριμένο τομέα πάρα πολύ. Είμαι λόγω θέσης ένας επιθετικός και εκεί είμαι σίγουρα καλύτερος, όμως προσπαθώ να συμμετέχω σε όλα τα κομμάτια του αγώνα.»
 
Νταβίντ, να έρθουμε λίγο σε σένα πιο προσωπικά και έξω από το γήπεδο. Αλήθεια, πώς περνάς το χρόνο σου μακριά από τις προπονήσεις και από τους αγώνες;
«Είμαι οικογενειακός τύπος, θα έλεγα. Μου αρέσει να μένω στο σπίτι με τη γυναίκα μου, ενώ μου αρέσει και το περπάτημα, το οποίο απολαμβάνω στην περιοχή όπου μένω. Πολλές φορές μπορεί να πάω και για έναν καφέ, ιδιαίτερα τα απογεύματα.»
 
Ο κόσμος σε αναγνωρίζει στο δρόμο και, αν ναι, τι είναι αυτό που σου λένε;
«Αυτή είναι η πιο μεγάλη αλλαγή για εμένα στην προσωπική μου ζωή. Στην Ισπανία δεν με αναγνώριζαν και δεν μου έλεγαν τίποτα. Εδώ με σταματάνε στο δρόμο και με παροτρύνουν για την ομάδα. Είναι πραγματικά ευχάριστο να σου λένε θετικά πράγματα και να σε υποστηρίζουν με τον τρόπο τους.»
 
Έχεις κάποιο χόμπι, εκτός από το να παίζεις μπιλιάρδο με τους συμπαίκτες σου;
«Κοίταξε, μου έχουν μείνει δύο μαθήματα για να πάρω το πτυχίο μου στη φυσική αγωγή, οπότε ασχολούμαι πάρα πολύ με τα μαθήματά μου και προσπαθώ όταν είμαι στο σπίτι να φτιάχνω τις εργασίες μου και να διαβάζω. Θα ήταν ευχάριστο για εμένα να ολοκληρώσω και αυτό το στόχο, δηλαδή να πάρω το πτυχίο μου.»
 
Μπορείς να το συνδυάσεις με τόσες επαγγελματικές υποχρεώσεις που έχεις;
«Ναι, πιστεύω ότι μπορώ. Με τη διαφορά ότι το πτυχίο που θέλω να πάρω στη φυσική αγωγή περιλαμβάνει και πολλές ώρες πρακτική, για τις οποίες δεν έχω το χρόνο που έχουν, για παράδειγμα, οι συμμαθητές μου, οπότε τα κάνω σιγά - σιγά.»
 
Η ζωή στην Ελλάδα σού αρέσει; Την έχεις συνηθίσει;
«Μου αρέσει πάρα πολύ. Ξεκινώντας από το κλίμα, που μοιάζει πάρα πολύ με αυτό στην Ισπανία, αλλά και την ελληνική κουζίνα, που αρέσει τόσο σε εμένα, όσο και στη γυναίκα μου. Επίσης, δύο στοιχεία που κάνουν τη ζωή μου ακόμα πιο εύκολη στην Ελλάδα είναι ότι η ζωή εδώ αρέσει στη γυναίκα μου και βέβαια το ότι παίζω στη μεγαλύτερη ομάδα της χώρας. Είμαι, θα έλεγα, ευχαριστημένος εδώ.»
 
Επίσης και το γεγονός, θα έλεγα, ότι ως παίκτης του Ολυμπιακού έχεις τη δυνατότητα να ασχολείσαι αποκλειστικά με αυτό που κάνεις και να είσαι συγκεντρωμένος στο να παίξεις το καλύτερο που μπορείς. 
«Πραγματικά, οι συνθήκες είναι πάρα πολύ καλές, όπως και οι εγκαταστάσεις. Επίσης είναι πολύ σημαντική και η προστασία που έχουμε από τον πρόεδρο, καθώς κάθε φορά που κάνει δηλώσεις προσπαθεί να προστατέψει τους παίκτες και αυτό μας κάνει να νιώθουμε πάρα πολύ καλά.»

Eίσαι στον Ολυμπιακό περίπου ενάμιση χρόνο και γνωρίζεις πολύ καλά την ομάδα. Ποια είναι η άποψή σου για την παρουσία της στην Ευρώπη, όπου παίζει το ίδιο καλά και εντός και εκτός έδρας;
«Νομίζω πως πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι γι’ αυτή την ομάδα, γιατί κανένας σε όλη την Ευρώπη δεν περίμενε ότι μια ελληνική ομάδα θα παίζει τέτοια μπάλα και θα παίρνει τα αποτελέσματα που έχουμε πάρει μέχρι τώρα. Η παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη είναι θετική γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για την ίδια την ομάδα. Μέχρι στιγμής έχουμε παίξει πολύ καλά παιχνίδια εναντίον μεγάλων ομάδων, χωρίς σε καμία περίπτωση να τους φοβηθούμε. Αντίθετα τους κοιτάξαμε στα μάτια και πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό.»
 
Και εκτός έδρας ο Ολυμπιακός παίζει το παιχνίδι του, δεν κλείνεται πίσω, δεν κοιτάζει μόνο να αντιμετωπίσει το παιχνίδι του αντιπάλου. Αυτή η μεγάλη αλλαγή στην παρουσία του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια πού πιστεύεις ότι οφείλεται;
«Πρώτα απ’ όλα πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε, σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Στο ποδόσφαιρο παίζουν πάντα έντεκα εναντίον έντεκα και δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι. Πρέπει να παίζεις στα ίσα όλες τις ομάδες, να κάνεις το παιχνίδι σου. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το πιστεύεις.»
 
Έχεις πετύχει τέσσερα γκολ φέτος στα παιχνίδια της Ευρώπης, εκ των οποίων τα τρία εκτός έδρας με Άρσεναλ, Ρούμπιν και Μέταλιστ και το ένα στον εντός έδρας αγώνα με την Άρσεναλ. Τι είναι αυτό που σε φέρνει πιο κοντά στο γκολ στα εκτός έδρας παιχνίδια;
«Το “κλειδί” δεν νομίζω ότι βρίσκεται στο εάν είναι εντός ή εκτός έδρας τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι όλα τα παιχνίδια είναι ίδια, σε όλα κυνηγάμε σαν ομάδα το γκολ. Άλλες φορές μπορεί να δημιουργήσεις πολλές τελικές ευκαιρίες και άλλες φορές, λιγότερες και να πετύχεις γκολ. Δεν βλέπω η διαφορά να οφείλεται στο εάν είναι το παιχνίδι εντός ή εκτός έδρας, απλά ήμουν πιο τυχερός στα εκτός έδρας ματς.»
 
Σε έχουμε δει να αγωνίζεσαι δεξιά, αριστερά, πίσω από τον προωθημένο επιθετικό, αλλά και ως κεντρικός επιθετικός. Ποια είναι η θέση που βοηθά το παιχνίδι σου και τελικά ποια είναι η θέση σου μέσα στον αγωνιστικό χώρο;
«Κοίταξε, εγώ νιώθω πιο άνετα πίσω από τον σέντερ φορ. Θα έλεγα ότι αυτή είναι η θέση μου, όμως όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και στις άλλες ομάδες που έχω παίξει έχω αγωνιστεί σε πολλές θέσεις και δεξιά και αριστερά και ως σέντερ φορ. Όταν παίζω στο πλάι, προσπαθώ να βοηθήσω αμυντικά τον μπακ. Αυτή είναι η πρώτη μου δουλειά όταν παίζω στο πλάι και μετά στην επίθεση η αλήθεια είναι ότι κλίνω περισσότερο προς τα μέσα, οπότε τελικά δεν είμαι και πολύ παίκτης που παίζει στο πλάι.»
 
Τα καταφέρνεις όμως περίφημα παίζοντας και στο πλάι. Και καλύπτεις τον μπακ που ανεβαίνει για να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα και γρήγορα βρίσκεσαι σε θέση επίθεσης και σε θέση για να σκοράρεις, έτσι δεν είναι;
«Όταν παίζω στο πλάι, κάνω αυτά που ζητάει ο προπονητής. Η αλήθεια είναι ότι εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Για παράδειγμα, τώρα που παίξαμε με τη Μέταλιστ, η οποία έχει πολύ γρήγορους παίκτες στα πλάγια, αλλά και οι μπακ της ανεβαίνουν πάρα πολύ, κοιτάζω να βοηθάω πιο πολύ τον μπακ. Αυτό μου είπε και ο προπονητής: “Μπες μέσα, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι πρέπει να τρέξεις πάρα πολύ και να προσέχεις πίσω, γιατί αυτή η ομάδα παίζει πολύ καλά από τα πλάγια και είναι πολύ γρήγορη”.»
 
Ποια είναι η εικόνα που σχημάτισες για τη σημερινή μας αντίπαλο αντιμετωπίζοντάς τη στο πρώτο παιχνίδι;
«Είναι πάρα πολύ επικίνδυνη ομάδα, μια ομάδα που βγαίνει πάρα πολύ γρήγορα στις αντεπιθέσεις και είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι όταν κλέβουν την μπάλα, καθώς έχουν τον τρόπο να βγαίνουν γρήγορα στην αντεπίθεση. Το είδαμε στην Ουκρανία αυτό και το ίδιο περιμένουμε και στο σημερινό αγώνα στο “Καραϊσκάκη”. Πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί απέναντί μας θα βρίσκεται μια πολύ επικίνδυνη ομάδα.»
 
Υπάρχουν άλλα στοιχεία που έχεις διακρίνει στο παιχνίδι της Μέταλιστ και τα οποία πρέπει να προσέξουμε σήμερα;
«Είναι μια ομάδα που προσπαθεί να παίζει οργανωμένα από πίσω. Το είδαμε και όταν έκανε ελεύθερο ο τερματοφύλακάς τους, καθώς έπαιζε την μπάλα από κοντά, ώστε να αναπτύξουν οργανωμένα το παιχνίδι τους. Έχει δύο χαφ στο κέντρο, που ελέγχουν όλο το παιχνίδι και προσπαθούν να παίζουν για όλη την ομάδα, και όταν κάνουν συνδυασμούς με τους επιθετικούς, φτάνουν πολύ εύκολα στα πλάγια, όπου γίνονται πολύ επικίνδυνοι. Εμείς πρέπει να μάθουμε και να διορθώσουμε τα όποια λάθη κάναμε στο πρώτο ματς, προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο μας, την πρόκριση.»
 
Ο Ολυμπιακός παίζει στο Europa League έχοντας μια πολύ καλή εικόνα και απόδοση και από αυτή, όπως είναι φυσικό, δημιουργούνται δικαίως προσδοκίες. Εσάς, τους ποδοσφαιριστές, πόσο σας εξιτάρει, ας πούμε, η ευκαιρία που έχετε για να κάνετε κάτι πολύ σημαντικό στη διοργάνωση;
«Η ομάδα, πάνω απ’ όλα, είναι πολύ προσεκτική, γιατί έχουμε καταλάβει ότι τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και έτσι δεν δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στη νίκη που πετύχαμε στην Ουκρανία. Για εμάς όλα αρχίζουν από το μηδέν. Δεν επιτρέπεται σε τέτοιες διοργανώσεις να κάνεις λάθος. Εάν κάνεις ένα άσχημο παιχνίδι, εάν δεν προσέξεις, μένεις εκτός. Βέβαια, ο πιο σημαντικός στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Το Europa League και το Κύπελλο αποτελούν στόχους και πολύ μεγάλη χαρά για εμάς και είμαστε ικανοποιημένοι που είμαστε μέσα και σε αυτά και θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε, όμως ο πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα.»
 
Εδώ που έχουμε φτάσει, κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στόχος είναι να κάνουμε ένα σταθερό βήμα κάθε φορά, γιατί, όπως είπες και εσύ, δεν επιτρέπεται να κάνουμε λάθη. Με τη Μέταλιστ έχουμε παίξει μόλις το πρώτο ημίχρονο και μένει ένα ακόμα εδώ σήμερα, έτσι δεν είναι;
« Είναι δύσκολο όταν τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ. Εάν με τη Ρούμπιν είχαν ισοφαρίσει αυτοί εκεί ή είχαν προηγηθεί εδώ, θα έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά. Κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας είναι διαφορετικό και γι’αυτό το λόγο κοιτάμε μόνο αυτό. Τώρα βλέπουμε μόνο τη Μέταλιστ και είμαστε συγκεντρωμένοι στο σημερινό αγώνα.»
 
Στη φετινή διοργάνωση έχουμε φτάσει στους «16» και σε λίγο θα μείνουν 8 ομάδες. Ποια είναι η γνώμη σου για τη συνέχεια της διοργάνωσης;
«Πιστεύω ότι περνώντας οι φάσεις έχουν μείνει πολύ δυνατές και δύσκολες ομάδες. Όλες οι ομάδες που έχουν φτάσει στους “16” είναι πολύ καλές. Για παράδειγμα, μερικές ομάδες που ήταν φαβορί όταν έγινε η κλήρωση τις βλέπουμε τώρα να έχουν προβλήματα μετά τα πρώτα παιχνίδια, οπότε διαπιστώνουμε ότι είναι δύσκολο να πεις και να προβλέψεις τι θα γίνει. Ωστόσο, εάν έπρεπε οπωσδήποτε να πω κάτι, θα έδινα σημαντική τύχη στις τρεις ισπανικές ομάδες, καθώς έχουν αποδείξει ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.»
 
Σίγουρα ακόμα είναι νωρίς και βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όμως εσείς, οι ποδοσφαιριστές, έχετε συζητήσει μεταξύ σας την πιθανότητα να φτάσετε στον ημιτελικό και στον τελικό της διοργάνωσης;
«Όλες οι ομάδες που παίζουν στο Europa League θέλουν να το κατακτήσουν. Όλοι έχουμε ονειρευτεί να φτάσουμε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, πράγμα που θα είναι πολύ σημαντικό εάν γίνει. Για εμάς είναι μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι σημαντικό. Είμαστε στους “16” και έχουμε τις πιθανότητές μας, γιατί να μην ονειρευόμαστε;»
 
Το γεγονός ότι υπάρχουν παραδείγματα ομάδων που έχουν πετύχει φέτος μεγάλες νίκες επί ισχυρών αντιπάλων και φαβορί για την κατάκτηση διοργανώσεων, όπως το Europa League, σίγουρα μας δίνει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε, έτσι;
«Δεν χρειάζεται να πάμε σε άλλους αγώνες. Αρκεί να δούμε τους δικούς μας, στους οποίους αντιμετωπίσαμε πάρα πολύ μεγάλες ομάδες και τις κερδίσαμε. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, όμως πρέπει να το πιστεύεις.»
 
Όπως είπαμε και πιο πριν, βρίσκεσαι ενάμιση χρόνο στον Ολυμπιακό και σίγουρα μπορείς να μας πεις σε ποιο βαθμό έχουν βοηθήσει στο να έρθουν αυτά τα αποτελέσματα οι συνθήκες δουλειάς που παρέχει ο Ολυμπιακός.
«Σίγουρα οι συνθήκες δουλειάς που υπάρχουν στον Ολυμπιακό έχουν βοηθήσει στο να φτάσουμε εδώ. Η καθημερινή μας δουλειά στις εγκαταστάσεις του Ρέντη είναι πάρα πολύ σημαντική και μας βοηθά να συγκεντρωνόμαστε στο κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Σε αυτό συμβάλλουν και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και σημαντικά πράγματα. Για εμάς είναι βασική η υποστήριξη που έχουμε από όλους, από τον πρόεδρο, που μας στηρίζει, έως και όλους τους ανθρώπους της ομάδας, που βρίσκονται συνέχεια κοντά μας. Επίσης ιδιαίτερα σημαντική είναι η βοήθεια των φιλάθλων μας και στα παιχνίδια, αλλά και γενικότερα η πίστη τους στην ομάδα. Όλα αυτά συμβάλλουν ώστε το έργο των ποδοσφαιριστών να γίνεται πιο εύκολο και αποδοτικότερο.»
 
Αν σου ζητούσα να διαλέξεις ποιο είναι το καλύτερο, και όχι το πιο σημαντικό - γιατί όλα ήταν σημαντικά -, γκολ από αυτά που έχεις πετύχει φέτος στην Ευρώπη, ποιο θα διάλεγες;
«Αυτό με την Άρσεναλ στο “Εμιρέιτς”. Όμως τελικά χάσαμε και δεν έγινε και ένα από τα πιο σημαντικά για μένα και την ομάδα. Το πιο σημαντικό
γκολ είναι μάλλον αυτό που έβαλα στον αγώνα με τη Μέταλιστ, καθώς πάντα το πιο σημαντικό είναι το τελευταίο.»
 
Σίγουρα μας άξιζε η πρόκριση στο Champions League και θυμάμαι την απογοήτευση που είδα στα πρόσωπά σας στη λήξη του αγώνα με την Άρσεναλ, όμως μετά από δυόμισι περίπου μήνες μπορούμε να πούμε ότι εξίσου σημαντική είναι και η πρόκριση στο Europa League, που μας δίνει μια σημαντική ευκαιρία, για την οποία αξίζει να παλέψουμε.
«Εάν το δούμε από αυτή την πλευρά, έτσι είναι. Για εμάς θα ήταν μεγάλη χαρά εάν είχαμε προκριθεί, όπως το αξίζαμε, στο Champions League. Αντιμετωπίσαμε τις πρωταθλήτριες Γερμανίας, Γαλλίας και την Άρσεναλ, που όλοι ξέρουμε τι ομάδα είναι. Εάν λέγαμε πριν ότι θα παίρναμε την τρίτη θέση, θα το θεωρούσαμε σημαντική επιτυχία και ως τέτοια πρέπει να το δούμε, γιατί ήταν πραγματικά σημαντική η πρόκρισή μας σε μια διοργάνωση όπως το Europa League, στο οποίο τώρα διεκδικούμε το καλύτερο για τον Ολυμπιακό.»
 
Πόσο έχει βοηθήσει στο να έχουμε αυτή την εικόνα και αυτά τα αποτελέσματα το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και στα αποδυτήρια;
«Είναι πολύ σημαντικό και μας έχει βοηθήσει να είμαστε μέσα και στις τρεις διοργανώσεις. Θα έλεγε κανένας ότι είναι δύσκολο να υπάρχει τόσο καλό κλίμα με τόσο διαφορετικούς πολιτισμούς μέσα στα αποδυτήρια και γλώσσες, αλλά και χαρακτήρες, όμως το έχουμε καταφέρει. Είμαστε πολύ ενωμένοι και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο.»
 
Σε όλη αυτή την πορεία, πόσο σημαντική θεωρείς τη συμπαράσταση του κόσμου, τη βοήθειά του και εκτός έδρας, αλλά κυρίως στο «Καραϊσκάκη», όπου παίζουμε και σήμερα;
«Ο κόσμος μάς δίνει το κάτι παραπάνω. Μας δίνει μια ενέργεια πολύ σημαντική για εμάς. Μας σπρώχνει σε κάθε παιχνίδι προς τη νίκη. Είναι μαζί μας και στα ενενήντα λεπτά και αυτό μας κάνει να παίζουμε καλύτερα και παράλληλα δυσκολεύει τον αντίπαλό μας. Πιστεύω ότι κανένας αντίπαλος δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος στο “Καραϊσκάκη”, όταν έχει τόσο μεγάλη πίεση από τους φιλάθλους.»
 
Θα ήθελες, με την ευκαιρία, να πεις κάτι στους φιλάθλους που θα βρεθούν σήμερα στο γήπεδο;
«Θα ήθελα να τους ζητήσω να δημιουργήσουν την ίδια ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στον αγώνα με τη Ρούμπιν. Ήταν κάτι απίστευτο και πι-
στεύω ότι θα επαναληφθεί.»
 
Εάν σου ζητούσα να ιεραρχήσεις ένα - ένα με βάση τη σημασία τους τα στοιχεία που οδήγησαν τον Ολυμπιακό έως εδώ, ποια θα ήταν αυτή η σειρά;
«Δεν θα μπορούσα να τα βάλω σε μια τέτοια σειρά, γιατί όλα είναι εξίσου σημαντικά. Όπως είπα και πριν, και ο πρόεδρος και η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες, βέβαια, είμαστε στην ίδια κατεύθυνση. Κοιτάζουμε όλοι την ομάδα. Την ομάδα που αγαπάμε, την ομάδα που λατρεύουμε. Είμαστε όλοι στην ίδια κατεύθυνση και αυτό είναι το πιο σημαντικό.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons