OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Δίκαια πρωταθλητές...

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται δίκαια εκεί που βρίσκεται... Πρώτος και καλύτερος. Δεν το γράφουμε μόνο εμείς, αλλά και όλοι όσοι παρακολουθούν το ελληνικό ποδόσφαιρο με μια ψύχραιμη ματιά. Πόσο μάλλον όταν ανήκει στους πρωταγωνιστές. Οταν είσαι από τους παίκτες-κολόνες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η ομάδα για να φτάσει και φέτος στην κορυφή. Ο λόγος για τον Κέβιν Μιραλάς ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στη Nova και μίλησε για όλα. Ο Βέλγος επιθετικός είπε ότι αυτός ο τίτλος έρχεται μετά από μεγάλη προσπάθεια και τόνισε ότι η ομάδα του θα «χτυπήσει» όλα τα εναπομείναντα ματς καθώς είναι θέμα… υπερηφάνειας!

Αναλυτικά η συνέντευξη:


-Κέβιν υπό προϋποθέσεις ο Ολυμπιακός μπορεί την Κυριακή να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα ο εν Ελλάδι ποδοσφαιρικός κόσμος αναγνωρίζει ότι ο Ολυμπιακός δικαίως είναι πρώτος. Πόσο σπουδαία είναι τα παράσημα των αντιπάλων για εσάς;

«Φυσικά θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό αυτό που λες και ουσιαστικά μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό όλοι θεωρούν πως είμαστε πρωταθλητές. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα ματς που απομένουν γιατί για εμάς είναι θέμα υπερηφάνειας. Δεν θα καθίσουμε να αναρωτηθούμε αν θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο μαθηματικά ή το επόμενο. Ξέρουμε ότι θα είμαστε πρωταθλητές γιατί έχουμε προσπαθήσει πολύ για να το καταφέρουμε αυτό και πιστεύουμε ότι έτσι θα γίνει».

-Ποια στοιχεία είχε φέτος ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του και φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου;
«Θεωρώ ότι είχαμε μία πολύ καλή ομάδα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Είδαμε ότι ακόμα και τις φορές που ήμασταν πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, δεν αφήσαμε ποτέ τα πράγματα στην τύχη τους. Και ακόμα και όταν απαιτήθηκε από εμάς να παίζουμε κάθε τρεις μέρες σε τρεις διοργανώσεις, εμείς κάναμε το καλύτερο δυνατό. Ήμασταν συνεπείς σε όλα τα παιχνίδια και καταφέραμε και να περάσουμε τον Παναθηναϊκό και να έχουμε κερδίσει τώρα μία μεγάλη διαφορά».

-Για τον Αστέρα, τον επόμενο αντίπαλο σας τι εικόνα έχετε; Είναι η μοναδική ομάδα που στο πρωτάθλημα δεν έχετε κερδίσει και αν αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εσάς την Κυριακή.
«Σίγουρα εκείνη η ήττα μας πόνεσε λίγο γιατί η αλήθεια είναι ότι μόλις είχαμε προέλθει από μία πολύ όμορφη νίκη στο Champions League. Και η αλήθεια είναι ότι υπήρχε επίσης και μία ένταση αγωνιστική, κάποια χτυπήματα στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ υμών και των παικτών του Αστέρα. Έχουμε όρεξη να αποδείξουμε στον Αστέρα ότι αυτό ήταν απλά ένα ατύχημα και ότι η θέση τους είναι καλώς ή κακώς πίσω από εμάς και ότι εμείς είμαστε καλύτερη ομάδα».

-Πόσο δύσκολο είναι να παραμείνετε συγκεντρωμένοι έως το τέλος της περιόδου από τη στιγμή που εξασφαλίσετε και μαθηματικά την Κυριακή τον τίτλο;
«Όχι γιατί όπως είπα και πριν θέλουμε να κερδίζουμε όλα μας τα παιχνίδια. Ακόμα και πέρυσι που πάλι μαθηματικά είχαμε βγει πρωταθλητές, ένα παιχνίδι ήταν αυτό που χάσαμε. Μένουν ακόμα πέντε ματς, θεωρούμε ότι θα τα χτυπήσουμε όλα και ξέρουμε και πολύ καλά στην Ελλάδα ότι παρόλο που μπορεί να είσαι πρωταθλητής κανένας, δεν θέλει να χάνει η ομάδα του».

-Θα ήθελα την δική σου εξήγηση στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός δημιουργεί πολλές ευκαιρίες αλλά πετυχαίνει λίγα γκολ σε σχέση με τις ευκαιρίες που δημιουργεί.
«Έχεις δίκιο. Έχουμε παρατηρήσει πως παρόλο που κερδίζουμε τα παιχνίδια τώρα τελευταία, δυσκολευόμαστε να ολοκληρώσουμε τις προσπάθειές μας. Αυτό είναι ένα μικρό προβληματάκι, ειδικά για εμάς τους επιθετικούς ποδοσφαιριστές. Είναι κάτι που δουλεύουμε αλλά το σημαντικό πάντα είναι να μπορούμε να δημιουργούμε αυτές τις ευκαιρίες, που με δουλειά θα μας φέρουν το αποτέλεσμα».

-Τη συνεργασία σου με τον Ραφίκ Τζιμπούρ πως θα την χαρακτήριζες;
«Ξέρω πολύ καλά ότι έχει ειπωθεί από πολύ κόσμο ότι δεν είμαστε φίλοι, ότι δεν έχουμε καλές σχέσεις, ότι δεν τα βρίσκουμε αγωνιστικά, αλλά προσωπικά εγώ θα ήθελα να εξηγήσω στον κόσμο ότι τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον Ραφίκ. Είμαστε δύο επιθετικοί που ψάχνουμε το σκοράρισμα. Είναι λογικό κάποιες στιγμές να είμαστε «εγωιστές». Θέλω να εξηγήσω στον κόσμο το γεγονός πως κάποιοι επιθετικοί κάποιες φορές δεν ανταλλάσσουν ίσως τόσες μπαλιές που θα ήθελε ο κόσμος. Δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε καλές σχέσεις και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όταν εγώ σκοράρω εκείνος χαίρεται για εμένα και όταν εκείνος σκοράρει χαίρομαι εγώ για αυτόν. Και μία επιπλέον απόδειξη, στο παιχνίδι του κυπέλλου, όταν έχασε το γκολ εγώ στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, γιατί η ουσία είναι να κερδίζει η ομάδα».

-Εκτός από τον τίτλο του πρωταθλητή θα ήθελες και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ;

«Αν συμβεί αυτό, το οποίο είναι κάτι που θέλω και το έχω πει από την αρχή, θα είναι χάρη στην ομάδα, γιατί η ομάδα βοηθάει να έρθει η μπάλα μπροστά και να σκοράρει ο επιθετικός. Οπότε μένουν κάποια παιχνίδια και φυσικά θα προσπαθήσω για το καλύτερο και μένει να δούμε σε ποια θέση θα τερματίσω».

-Σε γεμίζει ο Ολυμπιακός; Ικανοποιεί τις φιλοδοξίες σου; Το ρωτάω αυτό με το σκεπτικό αν θα σου άρεσε να εξελιχθείς σε βάθος χρόνου σε ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας.
«Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι και εγώ και η οικογένεια μου είμαστε πάρα πολύ καλά εδώ. Από εκεί και πέρα παίρνω κάποιες πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν θέλω να ξεφεύγω από τη θέση μου. Ξέρω που στέκομαι και που βρίσκομαι και κάνω ότι μπορώ και εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου για όλους τους συμπαίκτες μου. Αυτό τουλάχιστον νιώθω, ότι θέλω να προσφέρω εγώ».

-Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα που μπορεί να εξελιχθεί και σε αγώνα-φιέστα αν πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα;

«Εύχομαι ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο και θα είναι ζεστή η ατμόσφαιρα και ίσως όλοι μαζί έτσι θα μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε τη νίκη και ενδεχομένως τον τίτλο του πρωταθλητή».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons