OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Οι δύο κινήσεις του Μαρινάκη...

Η χρονιά ουσιαστικά… τελείωσε, όμως στον Ολυμπιακό άπαντες σκέφτονται ήδη τον σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η επικράτηση στο ντέρμπι των «αιωνίων» και ο αποκλεισμός από τη Μέταλιστ σήμαναν τον ουσιαστικό τερματισμό των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού. Το όνειρο της Ευρώπης εξανεμίστηκε, το πρωτάθλημα κατακτήθηκε και το Κύπελλο αντιμετωπίζεται χωρίς ιδιαίτερο άγχος, καθώς έχει ελάσσονα αίγλη. Επομένως, οι προσεχείς αναμετρήσεις θα έχουν διεκπεραιωτικό χαρακτήρα.

Ο Μαρινάκης έχει χρόνο να σχεδιάσει την ομάδα της επόμενης χρονιάς, δίχως πίεση. Η οικονομική κρίση είναι δεδομένη, αλλά υπάρχει δυνατότητα για value for money επιλογές πριν από την έναρξη του Euro. Ανεξαρτήτως μεταγραφικής στρατηγικής, μανατζερικών επιλογών, ειδικών συμφωνιών και απρόβλεπτων παραγόντων επιβάλλεται να πετύχει δύο βασικούς στόχους. Οτιδήποτε περισσότερο θα είναι επιτυχία, μόνο εφόσον «κλείσουν» οι δύο στόχοι. Διαφορετικά, το μέλλον της ομάδας κρίνεται αβέβαιο όποιος κι αν είναι ο αριθμός των νέων αποκτημάτων.

Επιτακτική ανάγκη η παραμονή Βαλβέρδε...
 
Οι επικριτές του Βάσκου είναι πολλοί και οι αμφισβητίες ακόμα περισσότεροι. Ως γνωστόν, στην Ελλάδα εκτιμάμε την αξία κάποιου προσώπου μόνο όταν το χάσουμε. Οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να αντιληφθούν πως το ελληνικό πρωτάθλημα απαξιώνεται συνεχώς και καθίσταται απεχθές για τους ξένους. Ως εκ τούτου, θεωρείται πολυτέλεια η ύπαρξη ενός προπονητή με:

•ευρωπαϊκή εμπειρία και παραστάσεις από ανεπτυγμένα πρωταθλήματα.

•προσωπικότητα που εμπνέει τον σεβασμό των ποδοσφαιριστών και διατηρεί τις ισορροπίες στα αποδυτήρια.

•γνώση των τακτικών που χρησιμοποιούνται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

•μεθοδικότητα, επαγγελματισμό, μετριοπάθεια και όρεξη για δουλειά.

•διάθεση για προσωπική ανέλιξη και φιλοδοξίες για ευρωπαϊκή καριέρα στο μέλλον.

•αντίληψη των ιδιαιτεροτήτων του ελληνικού πρωταθλήματος.

•δέσιμο με τον σύλλογο στον οποίο εργάζεται.

Ο Βαλβέρδε έχει αρκετά αρνητικά προπονητικά χαρακτηριστικά, αλλά διαθέτει το «τέλειο μίγμα» για τους πρωταθλητές. Η παρουσία στον πάγκο διασφαλίζει, λοιπόν, τη συνέχεια της προσπάθειας βελτίωσης της αγωνιστικής εικόνας και αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για την κατάκτηση των στόχων στο μέλλον.
Ο Μαρινάκης επιβάλλεται να δώσει μάχη για να αλλάξει την απόφαση του Βάσκου και να τον κρατήσει στο Λιμάνι. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μεταγραφική του επιτυχία. Ισως χρειαστεί να δαπανήσει μεγάλο ποσό ώστε να τον πείσει, αλλά τουλάχιστον θα αισθάνεται ήσυχος για το επόμενο βήμα της ομάδας.

Προτεραιότητα η απόκτηση του αντι-Ιμπαγάσα

Ο Ισπανός «εγκέφαλος» αποτελεί το βαρόμετρο του Ολυμπιακού και καθορίζει την επιθετική του αποτελεσματικότητά. Είναι, πλέον, κοινώς παραδεκτό ότι οι τραυματισμοί του επηρέασαν το επίπεδο απόδοσης της ομάδας και στοίχισαν την πολυπόθητη πρόκριση απέναντι στη Μέταλιστ. Η απουσία αξιόπιστου αντικαταστάτη σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία του Ιμπαγάσα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι πρωταθλητές στερούνται αξιόπιστου επιτελικού μέσου για την επόμενη χρονιά.

Επομένως, επιβάλλεται να δαπανήσουν το μεγαλύτερο ποσοστό του budget τους για την απόκτηση ενός ταλαντούχου πολυεργαλείου με ποιότητα και ικανότητα δημιουργίας - οργάνωσης παιχνιδιού. Η επιτυχής επιλογή ποδοσφαιριστή για τη συγκεκριμένη θέση θα καθορίσει την ικανότητα της ομάδας να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη για την επόμενη χρονιά.

Συμπέρασμα

Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει το συγκριτικό πλεονέκτημα του γρήγορου τερματισμού των στόχων της χρονιάς. Σημασία δεν έχει τόσο η έκβασή τους όσο οι κινήσεις που θα καθορίσουν την επόμενη μέρα. Δεν υπάρχει χρόνος για πανηγύρια ούτε για προβληματισμό. Χρειάζονται άμεσες κινήσεις για την παραμονή του Βαλβέρδε και την απόκτηση ενός πολυτάλαντου επιτελικού χαφ. Επιτέλους, ας λειτουργήσει μία ομάδα σε ευρωπαϊκά πρότυπα προγραμματισμού χωρίς να υπολογίζει παιχνίδια εντυπώσεων και να ποντάρει «βόμβες» που θα σκάσουν στα χέρια της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons