OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ο Θρύλος των ονείρων μας...

Πάντα σχεδόν οι απόψεις για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδος θα διίστανται…Αλλιώς αντιλαμβάνεται ο καθένας , την ενίσχυση της ομάδος… αυτοί όμως που κρατάνε την τύχη της ομάδος στα χέρια τους είναι αυτοί που τελικά θα αποφασίσουν, τι μέλλει γενέσθαι… εμείς απλά θα λέμε την γνώμη μας την στιγμή που πρέπει, με βασική πάντα προϋπόθεση να μην «δικαιωθούμε» αργότερα και να μην δημιουργούμε προβλήματα στην λειτουργία της ομάδος κατά την διάρκεια της περιόδου με γκρίνιες και μουρμούρες !!!!

Απώτερος σκοπός πάντα θα είναι η κατάκτηση των εγχώριων τίτλων, και το όραμα θα είναι η ευρωπαϊκή υπέρβαση με τον πήχη να ανεβαίνει κάθε χρονιά και ψηλότερα !!! Η ομάδα έτσι ακριβώς όπως είναι τώρα κακά τα ψέματα, αν μείνει και του χρόνου η ίδια το παίρνει και πάλι άνετα… Το θέμα είναι , μας αρκεί αυτό ;;; Η απάντηση είναι όχι… Ο Ολυμπιακός πρέπει κάθε χρόνο να γίνεται και καλύτερος… να ανανεώνεται και να ενισχύεται… να μην εφησυχάζει ούτε να μένει στάσιμος… να μην κοιτάει τι κάνουν οι άλλοι , αλλά το τι θέλουν οι οπαδοί του!!! Αν πήγαμε στους 16 του EUROPA LEAGUE φέτος με ΟΡΜΠΑΙΘ-ΜΑΚΟΥΝ-ΙΜΠΑΓΑΣΑ στα χάφ και χωρίς ουσιαστικά δεξί ακραίο … φανταστείτε που θα πάμε την νέα χρονιά αν έρθουν ποιοτικότεροι και πιο γρήγοροι παίχτες από τους ήδη υπάρχοντες ….

Για κάθε έναν από τους παίχτες που λήγουν τα συμβόλαια τους το σκεπτικό είναι διαφορετικό… Δεν με χαλάει να μείνει άλλον ένα χρόνο ο ΙΜΠΑΓΑΣΑ με μικρότερο συμβόλαιο απλά για να βοηθήσει σε επιλεγμένα παιχνίδια ως αλλαγή αλλά όχι να στηριχτούμε και φέτος πάνω του και να μην έρθει ένα νεότερο 10άρι αξίας …

Δεν με χαλάει να μείνουν οι ΟΡΜΠΑΙΘ-ΜΑΚΟΥΝ με μικρότερο κόστος απόκτησης, αλλά όχι εις βάρος του γρήγορου αμυντικού χάφ που πιστεύω ότι έχει ανάγκη για να πλαισιώσει τον Μανιάτη η ομάδα… Δεν με χαλάει να γυρίσει ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ , και να φύγει ο ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ ο οποίος έχει και μεγάλο συμβόλαιο … Για ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ , δεν το συζητάω καν τι πρέπει να γίνει… Με την απόκτηση του ΣΙΟΒΑ , και την επιστροφή των ΤΑΤΟΥ –ΣΟΥΜΠΙΝΙΟ πώς να μείνει ο ΜΟΝΤΕΣΤΟ ;;;

Όσον αφορά τον ΚΑΖΙΜ… με τα λεφτά που κοστίζει η απόκτηση του και το υψηλό  συμβόλαιο που έχει θα πήγαινα σε άλλη λύση, ποιοτικότερη … Δεν είναι κακός παίχτης, ούτε μπορώ να τον κρίνω από αυτά τα λίγα που έχει δείξει μέχρι σήμερα… Απλά θα έψαχνα για ένα παίχτη πιο αέρινο που να πατάει περιοχή , να δημιουργεί και να σκοράρει έστω και όχι τόσο συχνά όσο ο ΜΙΡΑΛΑΣ….

Ο ΜΑΡΚΑΝΟ τον Γενάρη βρέθηκε ένα βήμα από την ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ η οποία είχε συμφωνήσει με την ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ στο ποσό των 6.000.000 ευρώ… είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός αρνήθηκε να τον παραχωρήσει γιατί του ανήκε έως το καλοκαίρι απορρίπτοντας το ποσό των 2.000.000 ευρώ που του προσφέρθηκε από τους Ισπανούς…. Δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε σε τέτοια νούμερα ειδικά για αμυντικό παίχτη όσο και αν ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του από τον Γενάρη και μετά….

Υπάρχουν κάποιοι ταλαντούχοι Έλληνες τώρα …. ΣΚΟΝΔΡΑΣ-ΜΠΑΛΑΣ-ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ-ΣΑΜΑΡΗΣ-ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ-ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ-ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ… που θα μπορούσαν να πλαισιώσουν το ρόστερ… υπό προϋποθέσεις !!!! Στον Ολυμπιακό όμως δεν είναι αρκετό ΜΟΝΟ το ταλέντο για να κάνεις καριέρα …. Ούτε είναι εφικτό να αποκτηθούν όλοι και να ανανεωθεί ξανά το ρόστερ εκ βάθρων… είναι αδύνατον σε μια ομάδα που θέλει κάθε χρόνο τους εγχώριους τίτλους και ψάχνει την ευρωπαϊκή υπέρβαση να έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής όλοι τους…. και να αξιοποιούνται….. όταν έχουν μπροστά τους, στην βασική 11άδα παιχταράδες…. Όταν παίζουν 11 και 3 χρησιμοποιούνται ως αλλαγή…. Πολλά βέβαια τα παιχνίδια… πολλές οι διοργανώσεις…. τραυματισμοί… κούραση… κάρτες… αλλά και πάλι δεν μπορούν να παίζουν όλοι… Αρκετές φορές θα μένουν εκτός 18άδος τουλάχιστον 7 παίχτες…

Όταν δεν θεωρούνται ως βασικοί ήδη οι… ΦΕΙΣΑ- ΦΟΥΣΤΕΡ-ΝΤΙΟΓΚΟ-ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ-ΑΜΠΝΤΟΥΝ-ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ-ΠΟΤΟΥΡΙΔΗΣ… που θα ανήκουν και την νέα περίοδο στον Ολυμπιακό καθώς έχουν συμβόλαια… με τους ΜΕΓΙΕΡΙ- ΚΑΡΟΛ-ΤΟΡΟΣΙΔΗ-ΧΟΛΕΜΠΑΣ-ΑΒΡΑΑΜ-ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ-ΜΑΝΙΑΤΗ-ΜΙΡΑΛΑΣ-ΤΖΙΜΠΟΥΡ να αποτελούν τον βασικό κορμό της ομάδος… αλλά και τους …ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟ, να αποτελούν τις χρυσές ελπίδες των ακαδημιών !!!! την επιστροφή των ΤΑΤΟΥ-ΣΟΥΜΠΙΝΙΟ-ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ, την απόκτηση του ΣΙΟΒΑ, και τις μεταγραφές 3 ξένων παιχτών … 6άρι-10άρι και ακραίου επιθετικού…. πόσες πιά μεταγραφές ελλήνων ταλαντούχων να γίνουν;;; Μόνο αν δεν επιστρέψουν κάποιοι από τους δανεικούς … η σπάσουν κάποια από τα υπάρχοντα συμβόλαια… θα γίνει σάρωμα στην ελληνική αγορά… Αν πουληθεί πάντως κάποιος, θα πρέπει να αντικατασταθεί με ΙΣΑΞΙΟ !!!! και όχι με ταλαντούχο….

Και το βασικότερο είναι… είτε να μείνει ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ… είτε αν φύγει να αντικατασταθεί με εγνωσμένης αξίας ξένο τεχνικό της ίδιας φιλοσοφίας για να μην αλλάξει ριζικά η ταυτότητα της ομάδος… Δυστυχώς τέτοιος ΕΛΛΗΝΑΣ τεχνικός δεν υπάρχει !!!!



Αλέκος Αδαμαντόπουλος
 http://www.thrylos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons