OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Δεν θα είναι τόσο κακή η Σιένα...

Αρκετά βελτιωμένη περιμένει τη Σιένα στο τέταρτο ματς των προημιτελικών της Ευρωλίγκας κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο «Ντούντα» τόνισε πως προτεραιότητα των «ερυθρολεύκων» είναι η συγκέντρωση κόντρα στους πρωταθλητές Ιταλίας, καθώς είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα, η οποία διαθέτει καλούς παίκτες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

Για το γεγονός πως το τέταρτο ματς είναι μόλις 48 ώρες μετά τη νίκη στο τρίτο: «Το τρίτο ματς είναι πιθανό να επαναληφθεί αλλά είναι δύσκολο. Πρώτον η Σιένα είναι έμπειρη ομάδα και δεύτερον ό,τι κάθε ματς σε αυτή τη φάση είναι διαφορετικό. Στο τρίτο ματς ο έλεγχος του παιχνιδιού, ο ρυθμός που είχε η ομάδα μας. Οι μόλις 35 πόντοι που δεχθήκαμε σε τρία δεκάλεπτα, που σημαίνει περίπου ένας πόντος ανά λεπτό, ήταν κάτι ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Αλλά μην ξεχνάμε την περσινή κακή εμπειρία με τη Σιένα που είχε κάνει το ίδιο, το οποίο κάναμε φέτος».

Για το πώς προετοιμάζει την ομάδα του για το τέταρτο ματς: «Πρώτα είναι η ψυχολογική προετοιμασία. Πρέπει να προετοιμάσουμε καλά την νοοτροπία της ομάδας. Όπως είπα στο πρώτο παιχνίδι, πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα να μην είναι υπό πίεση επειδή παίζει την έδρα της. Πράγματι στο τρίτο ματς φτάσαμε στον στόχο. Τώρα στο δεύτερο εντός ματς έχουμε πολλούς τραυματισμού, αλλά έχουμε καλούς γιατρούς. Ο Πρίντεζης είχε πρόβλημα στον αστράγαλο. Ο Λο, ο Ντόρσεϊ κάνουν θεραπεία. Ίσως να είναι έτοιμοι, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είμαστε αρκετά συγκεντρωμένοι τόσο στην ψυχολογία όσο και στην νοοτροπία μας».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ήταν η χειρότερη ομάδα στα ριμπάουντ στο TOP 16, αλλά τώρα είναι η καλύτερη στα προημιτελικά: «Είναι αλήθεια. Δεν υπάρχουν μυστικά σε αυτό. Από τη μία, ήμασταν οι χειρότεροι στα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά τα παιδιά προσπάθησαν να υποστηρίξουν κάθε χαμένο ματς και έτσι φτάσαμε σε αυτό το σημείο».

Για το πόσο βοηθούν τους νέους παίκτες της ομάδας, τα εντός έδρας παιχνίδια: «Ναι είναι μεγάλη εμπειρία. Οι περισσότεροι παίκτες μας είναι ταλαντούχοι, έχουν εμπειρία από την εθνική ομάδα, αλλά πρώτη φορά παίζουν σε τόσο μεγάλο επίπεδο στην Ευρωλίγκα. Και μετά από τα δύο ματς κόντρα στη Σιένα, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση που είχε ο Σλούκας στο τρίτο παιχνίδι».

Για το τι είναι αυτό που φοβάται από μία τόσο έμπειρη ομάδα όπως είναι η Σιένα: «Έχουν καλούς “μαχητές” παίκτες και καλό προπονητή. Δεν γίνεται να είναι τόσο κακοί όπως στην ήττα του τρίτου ματς. Είναι εύκολο να πεις πως η άμυνά μας ήταν καλή, ο ρυθμός μας, η ενέργεια που δείξαμε, αλλά όλα ξεκινούν από το μυαλό. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αν συγκρίνουμε τις δύο ομάδες, από τη μία έχουμε την ενέργεια και από την άλλη την εμπειρία».

Για το κίνητρο που υπάρχει τόσο στην ομάδα όσο και στον προπονητή για την πρόκριση στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης: «Ως προπονητής έχω πάει σε έξι Final 4. Μου αρέσει πολύ αυτή η διαδικασία. Προσπάθησα να το εξηγήσω στους παίκτες μου. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το παιχνίδι αυτό και αν τα καταφέρουμε να προκριθούμε θα είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα». 






 http://www.sport-fm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons