OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Πάσες, σουτ αλλά όχι κλεψίματα...

Σαφώς είναι νωρίς για να εξάγει κάποιος τα συμπεράσματά του σε σχέση με τον τρόπο ανάπτυξης του Ολυμπιακού. Ωστόσο, μερικά πράγματα φαίνονται έστω κι αν η ομάδα έχει παίξει μόλις δύο αγώνες για το φετινό πρωτάθλημα, έστω κι αν δεν είναι ακόμη έτοιμη... 

Άλλωστε ο Βαλβέρδε από την πρώτη του θητεία στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό είχε συγκεκριμένα σχέδια για την ομάδα: Γρήγορο ποδόσφαιρο, κατοχή της μπάλας, πολλές πάσες και σουτ είτε εντός είτε εκτός περιοχής...
Μέχρι τώρα, ο Ολυμπιακός έχει 39 σουτ σε δύο αγώνες πρωταθλήματος και είναι πρώτος μαζί με την ΑΕΚ στην σχετική λίστα. Για να αναλογιστεί κανείς την διαφορά αρκεί να ρίξει μια ματιά στα σουτ που επιχειρούν οι παίκτες του ΠΑΟ ο οποίος είναι -θεωρητικά- πιο έτοιμος από τους "ερυθρόλευκους". Οι "πράσινοι" έχουν σε δύο παιχνίδια 26 σουτ, ήτοι 13 λιγότερα από τον Ολυμπιακό!

Επίσης είναι σαφές ότι το παιχνίδι του Ολυμπιακού περνά από τα πόδια του Ιμπαγάσα. Ο σταρ του Θρύλου έχει μέχρι τώρα 29 πάσες όντας στην δεύτερη θέση της λίστας. Πρώτος με 31 πάσες ο Καφές της ΑΕΚ ο οποίος όμως έχει αγωνιστεί σε δύο ολόκληρα 90λεπτα ή για την ακρίβεια 189 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις.

Αντίθετα, ο Ιμπαγάσα έπαιξε για 47 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις στο Καυτανζόγλειο και 78 λεπτά με την Κέρκυρα στο Καραϊσκάκη. Με λίγα λόγια ο Ιμπαγάσα έχει μόλις δύο πάσες λιγότερες του Καφέ έχοντας παίξει 64 λεπτά λιγότερα στους πρώτους δύο αγώνες του πρωταθλήματος.

Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει 125 πάσες στο πρωτάθλημα κι ο ΠΑΟ 118. Εκεί που θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση για τους "ερυθρόλευκους" είναι στην επιθετικότητα της άμυνας. Σε δύο ματς ο Ολυμπιακός έχει 25 κλεψίματα έναντι 48 του ΠΑΟ.

Γι' αυτό και το κέντρο του Ολυμπιακού πέραν από δημιουργικό πρέπει να γίνει και πιο ανασταλτικό. Ο Ουρτάδο παίζει ήδη καταλυτικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση μαρκάροντας δυναμικά στο κέντρο αλλά μέχρι τώρα δεν έχει κάνει ούτε ένα κλέψιμο της μπάλας. Κάτι που σημαίνει ότι μόλις κι αυτός προσαρμοστεί και βοηθήσει περισσότερο τον Ολυμπιακό, η ομάδα θα βελτιωθεί και σε αυτόν τον τομέα!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ
http://www.gavros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons