OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Μάρκο Κέσελι: o "φoνιάς" του Θρύλου (vid)

Ο Μάρκο Κέσελι με τις συγκλονιστικές του εμφανίσεις στο Μουντομπάσκετ, έδωσε απαντήσεις στους αμφισβητίες του και απέδειξε περίτρανα πως διαθέτει την στόφα ενός χαρισματικού σουτέρ. Δείτε στα βίντεο το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού όπου "έλαμψε" με τις ικανότητες του του στην Τουρκία.

Την 11η Αυγούστου η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Μάρκο Κέσελι, ενός 22άχρονου (2/1/1988) σμολ-φόργουορντ, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Ερυθρό Αστέρα. Στην είδηση αυτή ο κόσμος της ομάδας δυσανασχέτησε, καθώς περίμενε ένα πιο "βαρβάτο" όνομα στην θέση "3", επιπέδου Σισκάουσκας, ενώ άλλοι την εξέλαβαν σαν μια κίνηση "δευτεράντζα", καθώς ο μέχρι τότε διακαής μεταγραφικός στόχος των ερυθρολεύκων, Νεμάνια Μπιέλιτσα, όπου αποτελούσε την πρώτη επιλογή του Ντούντα, κατέληξε στην Κάχα Λαμποράλ.

Η φήμη γύρω από το όνομα του Μάρκο Κέσελι δεν έλεγε πολλά στους περισσότερους, ενώ οι πιο εξειδικευμένοι έκαναν λόγο πως ο Σέρβος φόργουορντ, μπορεί να μην έχει την "λάμψη" του Τζος Τσίλντρες, αλλά διαθέτει πολύ καλό σουτ από την περιφέρεια, κάτι το οποίο χρειαζόταν ο Ολυμπιακός. Η διοίκηση έβγαζε προς τα έξω πως ο 22άχρονος σουτέρ θα αποτελέσει το βασικό "3άρι" των Πειραιωτών ενόψει της νέας σεζόν και αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας θεώρησαν πως το ρόστερ αποδυναμώνεται αντί να ενισχυθεί. Στα παιχνίδια της Εθνικής Σερβίας, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, δεν του επέλεγε στην βασική του πεντάδα, προτιμώντας τον Μπιέλιτσα και σε αρκετό κόσμο σχηματίστηκε η εντύπωση πως από την στιγμή που ο ίδιος ο Ντούντα δεν τον εμπιστεύεται στην Σερβία, πως θα τον εμπιστευτεί στον Πειραιά;

Όμως, όπως εύστοχα είχε σχολιάσει στο παρελθόν ο Θοδωρής Παπαλουκάς, σημασία έχει ποιος παίκτης τελειώνει ένα παιχνίδι και όχι ποιος θα ξεκινήσει στην πρώτη πεντάδα. Ο Μάρκο Κέσελι επιβεβαίωσε την ρήση αυτή του αρχηγού του Ολυμπιακού, καθώς ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, στα κρίσιμα τελευταία λεπτά ενός αγώνα, εμπιστευόταν πάντα στην πεντάδα του τον νέο σμολ-φόργουορντ των Πειραιωτών, ο οποίος με τις συγκλονιστικές του εμφανίσεις, έδωσε απαντήσεις, έκλεισε… στόματα και απέδειξε στην πράξη πως είναι παίκτης υψηλού επιπέδου, αφού είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στους "πλάβι" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τι είδαμε στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας και μας άρεσε από τον Μάρκο Κέσελι; Καταρχάς πως ο Σέρβος τριποντέρ είναι ένας καθαρόαιμος σουτέρ -εκτελεστής- από την περιφέρεια, έχοντας υψηλά ποσοστά ευστοχίας έξω από την γραμμή των 6.25μ (21/35τρ, 60%). Διαπιστώσαμε πως είναι ένας αυθεντικός "μπόμπερ", ένας τρομερός σκόρερ, όπου "πυροβολεί" τα αντίπαλα καλάθια δίχως να το πολυσκεφτεί. Το μάτι του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού "γυάλιζε" σε κάθε ματς ενώ ξεχώριζε τόσο για το αγωνιστικό του θράσος, όσο και για τον τσαμπουκά του. Δεν είναι παίκτης όπου θα δειλιάσει ή θα κρυφτεί στα δύσκολα, όπως ο Γιοτάμ Χαλπερίν. Αντιθέτως, όταν η μπάλα θα "καίει", θα θελήσει να την έχει στην κατοχή του, να πάρει το "μεγάλο" σουτ. Το λέει η καρδιά του, καθώς αγωνίζεται με πάθος, έχει αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του και πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του.

Διαθέτει χέρι "φαρμάκι" από την περιφέρεια και αυτό το κατάλαβε πολύ καλά η παρέα του Ρούντι Φερνάντεθ. Ο 22άχρονος φόργουορντ "σκότωσε" τους Ισπανούς με 17 πόντους (5/6 τρ.), ενώ συνολικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέτυχε 100 πόντους σε 9 ματς (11.1 πόντους μ.ο). Ο Μάρκο Κέσελι, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στην αποτελεσματικότητα του έξω από την γραμμή των 6.25μ. Είναι ικανότατος και στο "inside game". Δεν θα διστάσει να πάει στο ένας εναντίον ενός, θα παίξει κοντά στο καλάθι όταν χρειαστεί, ενώ δεν λείπουν από το ρεπερτόριο του και οι εντυπωσιακές διεισδύσεις του. Θα πάρει προσπάθειες από μέση απόσταση ενώ διαθέτει και σταθερό καρπό από την γραμμή των βολών όπου είναι ιδιαίτερα εύστοχος και ψύχραιμος. Αλτικότατος, ικανότατος στα ριμπάουντ, ενώ τον βοηθάει και το ύψος του (2.07μ), τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα.

Το σίγουρο είναι πως οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Μάρκο Κέσελι στο Μουντμπάσκετ της Τουρκίας ενθουσίασαν τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού, καθώς οι περισσότεροι είχαν ένα μεγάλο ερωτηματικό γύρω από το ταλέντο, την ποιότητα, αλλά και τις ικανότητες του Σέρβου διεθνή. Ο 22άχρονος φόργουορντ, απέδειξε πως έχει "φονικό" ένστικτο από την περιφέρεια, πως είναι σκόρερ ολκής, πως διαθέτει την στόφα ενός μεγάλου σουτέρ, αλλά και πως κουβαλάει τα απαραίτητα "βαρίδια" για να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο χαρακτήρας του, η νοοτροπία του, αλλά και η κουλτούρα του, συμβαδίζουν με εκείνη του συλλόγου και ευχή όλων είναι να συνεχίσει έτσι, αλλά και ακόμη καλύτερα με τον Ολυμπιακό. Το μέλλον είναι μπροστά του. Και για όσους δεν πήρατε χαμπάρι τι έκανε ο Μάρκο Κέσελι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πάρτε μια γεύση από τα βίντεο που ακολουθούν και απολαύστε τι έκανε το "11" των "πλάβι", δηλαδή ο νέος παικταράς του Θρύλου.

Tα στατιστικά του Μάρκο Κέσελι στο Μουντομπάσκετ:





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons