OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 70-71...

Στο ίδιο έργο θεατές. Ο Παναθηναϊκός πήρε άλλο ένα κλεμμένο τρόπαιο αφού οι διαιτητές θεώρησαν ότι έπρεπε να του κάνουν την απονομή. Στην ολοκλήρωση του τελικού, ο Παπανικολάου επιχειρεί τρίποντο ενώ  του γίνεται καθαρό φάουλ από τον Μπατίστ. Ολη η Ελλάδα το είδε εκτός από τους διαιτητές και την ΕΡΤ που έκρυψε την φάση. Τέλος του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει με 71-70, με έναν πόντο του Διαμαντίδη που προήλθε επίσης από ανύπαρκτο φάουλ που δόθηκε στον Μάντζαρη, 26” πριν από  το τέλος του παιχνιδιού. ΑΗΔΙΑ…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον τελικό με πεντάδα τους: Σπανούλη, Μάντζαρη, Ντόρσεϊ, Πρίντεζη, Παπανικολάου. Ο Παναθηναϊκός με Καλάθη, Διαμαντίδη, Σάτο, Τσαρτσαρή, Μάριτς. Πίεση από την αρχή του παιχνιδιού από τον Ολυμπιακό και πρώτο καλάθι στον αγώνα από τον Γιώργο Πρίντεζη. Με όπλο του τον Σάτο ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με 6-7, 6’20” πριν από το τέλος. Ο Παναθηναϊκός έτρεψε ένα μίνι σερί με τον Τσαρτσαρή και τον Ματίστ να σκοράρουν μέσα από την ρακέτα, φτάνοντας το σκορ στο 6-15, 4′ πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. 3’10” πριν από το τέλος ο Παναθηναϊκός πήρε την μεγαλύτερη διαφορά με 8-19, όμως ο Αντιτς απάντησε με τρίποντο (11-19). Με βολές του Διαμαντίδη 1’19”, 14-23. Λάθος του Σλούκα που δεν στοίχησε, κλέψιμο του Μάντζαρη και ο Ολυμπιακός μειώνει σε 16-23. Από την πρώτη περίοδο οι διαιτητές δείχνουν τις ορέξεις τους και χρεώνουν με δύο φάουλ τον Σπανούλη και τον Ντόρσεϊ, δύο μεγάλα όπλα του Θρύλου. Και στο καπάκι πριν από την λήξη του δεκαλέπτου δύο φάουλ και στον Σλούκα. Αρχισε το παραμυθάκι με τα φάουλ από νωρίς. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώνεται με άστοχο τρίποντο του Σάτο και τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 17-25.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκινάει με τον Παναθηναϊκό εύστοχο στα δύο πρώτα σουτ και να προηγείται με 17-29, όμως ο Καρλ Χάϊνς με γκολ-φάουλ μείωσε σε 20-29. Κλέψιμο του Κέσελ, αιφνιαδιασμός με τον Σπανούλη να αφήνει στον Κέσελ για το λεϊ απ και το 22-29, 8′ πριν από το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου. Ομως ο Βουγιούκας έκοψε το μίνι σερί του Ολυμπιακού (22-31). Στην συνέχεια άστοχα τρίποντα από Σπανούλη και Σλούκα (που πήρε το ριμπάουντ), όμως ο Αντιτς κέρδισε το τρίτο φάουλ του Καϊμακόγλου. Νέο άστοχο τρίποντο του Σπανούλη, εκτός ισορροπίας, το 22-31 παραμένει. Χωρίς σκορ για 3 λεπτά, με τον Αντιτς να το σπάει με 2/2 βολές, 24-31 (5’10”). Προσπάθεια του Βουγιούκα, κόβει ο Χάϊνς, ο Βουγιούκας σπρώχνει τον Χάϊνς, αντί όμως για φάουλ στον σέντερ του Παναθηναϊκού χρεώνεται με βήματα ο Χάϊνς. Ο Ολυμπιακός ανεβάζει την πίεση σε όλο το γήπεδο όμως φαίνεται ότι το αντίδοτο είναι… γκρίζο! Ο Χάϊνς κερδίζει το τρίτο φάουλ του Τσαρτσαρή και ευστοχεί στις 2 βολές (26-31). Ο Χάϊνς δεν πρόλαβε τον Καλάθη που σούταρε για τρεις, 26-34, όμως απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Αντιτς (29-34), 3’40” πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Η αντεπίθεση συνεχίζεται με Σπανούλη στο ντράϊβ (31-34). Ο Παπανικολάου με καλές άμυνες πάνω στον Σάτο και ο Χάϊνς στον Μάριτς συμβάλουν τα μέγιστα. 2 εύστοχες βολές του Γκετσεβίτσιους και το παιχνίδι στον πόντο (33-34). 2 λεπτά πριν από το τέλος ο  Καϊμακόγλου παίρνει ανέλπιστο φάουλ από τον Χαϊνς, εύστοχες και οι δύο βολές (33-36). Ο Σπανούλης βρίσκει εκπληκτικά τον Πρίντεζη κάτω από την ρακέτα, άτυχος ο Γιώργος, που παίρνει όμως το φάουλ και ευστοχεί στις 2 βολές (35-36). Αστοχο σουτ του Μπατίστ, επιθετικό του Καϊμακόγλου και καλάθι (35-38). Τελευταία επίθεση για τον Ολυμπιακό με τον Παπανικολάου με αστοχεί υπό πίεση και με την υποψία φάουλ. Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 35-38. Ενα πρώτο ημίχρονο με τον διαιτητή Αναστόπουλο να έχει πάρει 10 σφυρίγματα και τα δέκα υπέρ του Παναθηναϊκού. Τυχαίο;

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινάει με τον Κέσελ με μειώνει στον πόντο και τον Πρίντεζη (με τρίποντο) να δίνει για πρώτη φορά το προβάδισμα (40-38). Με δύο βολές του Σπανούλη και στην συνέχεια καλάθι του Πρίντεζη το 44-38, 7’25” πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Δύο νέες εύστοχες βολές του Σπανούλη για το 46-38, με τον Ολυμπιακό να τρέχει σερί 11-0.  Φάουλ ανακάλυψη στον Ντόρσεϊ που χρεώνεται με το τέταρτο. Ο Μπατίστ ευστόχησε στην δεύτερη βολή (46-39), 6’20”. Ο Σπανούλης όμως έχει την λύση και στέλνει την διαφορά στους 9. Απάντηση του Γιασικεβίτσιους (48-41). Εκπληκτική ενέργεια του Πρίντεζη με καλάθι και φάουλ, που αστοχεί όμως στην βολή (50-41). Σπανούλης από την μία Μπατίστ από την άλλη. Με Πρίντεζη να δίνει λύσεις και να σκοράρει και πάλι για το 54-45, διατηρόντας την διαφορά στους 9 (54-45), 3’56” πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Κλέψιμο του Μάντζαρη, άστοχο λέϊ απ, έρχεται όμως από πίσω ο Χάϊνς και καρφώνει. Αστοχο τρίποντο του Σπανούλη, ριμπάουντ του Πρίντεζη που κερδίζει το φάουλ. Εύστοχος και στις 2 βολές και η διαφορά για πρώτη φορά στους 13 (58-45). Ομως ο Γιασικεβίτσιους απάντησε άμεσα και μάλιστα με τρίποντο. Ο Βουγιούκας απέναντι στον Χάϊνς καρφώνει και παίρνει και φάουλ. Μάλιστα πέτυχε και την βολή (58-51) 1’15” πριν από το τέλος. Λάθος του Πρίντεζη, Καϊμακόγλου 58-53. Ο Διαμαντίδης στο σερί 10-0 για τον ΠΑΟ και το τρίτο δεκάλεπτο λήγει με 58-55.

Το τελευταίο δεκάλεπτο αρχίζει με τον Αντιτς να πετυχαίνει το καλάθι και να παίρνει και το φάουλ (61-55). Δύο βολές από τον Γιασικεβίτσιους, απαντάει όμως ο Χάϊνς (63-57). Τρίποντο του Κέσελ, κάρφωμα του Τσαρτσαρή (66-59). Ο Χάϊνς ξεφεύγει από τον Βουγιούκα και καρφώνει (68-59), όμως ο Σάτο απαντάει πάνω στον Κέσελ (68-61). Νέο κάρφωμα του Βουγιούκα, τρίποντο του Τσαρτσαρή και η διαφορά πέφτει στους 2 (68-66). Ο Καλάθης παίρνει φάουλ από τον Αντιτς και ευστοχεί στις 2 βολές ισοφαρίζοντας σε 68-68, 3 λεπτά πριν από το τέλος του παιχνιδιού.

Ο Σπανούλης αστοχεί στην εκπνοή της επίθεσης (2’30″). Φάουλ του Χάϊνς στον Διαμαντίδη, εύστοχες και οι δύο βολές (68-70). Λάθος πάσα του Παπανικολάου στον Σπανούλη όμως ο Ντόρσεϊ κόβει τον Μπατίστ. Ο Πρίντεζης παίρνει φάουλ από τον Μπατίστ και ευστοχεί στις βολές (70-70). Αυτό ήταν το πρώτο φάουλ για τον ΠΑΟ μετά από 6 λεπτά! Αστοχο σουτ του Μπατίστ, επιθετικό στον Ντόρσεϊ στο σκριν (πέμπτο).

Τελευταίο λεπτό. Σουτ του Διαμαντίδη άστοχο. Τάπα του Μπατίστ στον Πρίντεζη που επιχείρησε τρίποντο. Φάουλ του Μάντζαρη (με διαμαρτυρίες) στον Διαμαντίδη (26” πριν το τέλος). 1/2 για τον Διαμαντίδη (70-71). Τελευταία επίθεση με φάουλ πάνω στον Παπανικολάου που επιχειρεί τρίποντο, το οποίο δεν δίνεται ποτέ!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons