OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

powered by Agones.gr - Stoixima

Ericsson-LG & blue technonologies

Ericsson-LG & blue technonologies
Introduce you to iPECS

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2 (Παπαστεριανός 3') (Abdoun 9') (Aganzo 80') (Holebas 82')



Ο Άρης έπαιξε σαν... Άρης και ανάγκασε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του απώλεια βαθμών με το 2-2 στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Έχασε τα άχαστα ο Μήτρογλου....


Τους πρώτους του βαθμούς στο νέο πρωτάθλημα απώλεσε ο Ολυμπιακός, που αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 του Άρη και έχασε την ευκαιρία να πετύχει την όγδοη σερί νίκη και σπάσει το ρεκόρ καλύτερου ξεκινήματος στην Super League.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έδειξαν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας αφού αν και βρέθηκαν να χάνουν δύο φορές από τον Άρη με γκολ των Παπαστεριανού (3') και Αγκάνθο (79'), εντούτοις ισοφάρισε ισάριθμες με πέναλτι του Αμπντούν (9') και σουτ του Χολέμπας (82') διατηρώντας το αήττητο.

Παράλληλα, ο Θρύςλο έχασε μοναδικές ευκαιρίες με τους Μήτρογλου (76') και Πάντελιτς (85') να φύγει θριαμβευτής απο την Θεσσαλονίκη και να πετύχει την ολική επαναφορά για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα πέντε ημερών μετά το επικό του «διπλό» επί της Μονπελιέ.
 
ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:

Με τον Ανδρέα Τάτο στο αρχικό του σχήμα για πρώτη φορά σε φετινό παιχνίδι πρωταθλήματος παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Άρη.

Ο τεχνικός του Θρύλου Λεονάρντο Ζαρντίμ εμπιστεύθηκε φανέλα βασικού στον 22χρονο διεθνή μέσο, ο οποίος αναμένετια να έχει δημιουργικό ρόλο στην προσπαθεια, για την όγδοη συνεχόμενη νίκη τους στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Super League.

Ο πρώην μέσος του Ατρομήτου επιλέχθηκε από την τενχική ηγεσία αντί του Λεάντρο Γκρέκο, με τον Ιταλό μέσο να μένει εκτός αρχικού σχήματος.

Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε για ακόμη ένα παιχνίδι πρωταθλήματος ο Ρόι Κάρολ, ενώ την αμυντική τετράδα συγκροτούσαν οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας και Χολέμπας. Οι Μοντέστο και Μανιάτης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Ανδρέα Τάτο μπροστά τους σε δημιουργικό ρόλο και τους Μασάντο, Αμπντούν να καλύπτουν τις δύο πτέρυγες. Στην κορυφή της επίθεσης επέστρεψε ο Κώστας Μήτρογλου, αντί του τραυματία Ράφικ Τζιμπούρ.

Από την άλλη πλευρά οι προποητές του Άρη Νίκος Πασιαλής και Δημήτρης Μπουγιουκλής παρέταξαν την ομάδα τους με ενισχυμένο κέντρο ποσπαθώντα ςνα φέρουν τον ρυθμό του αγώνα στα μέτρα τους.

Ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ενώ οι Ψυχογιός, Πολίδο, Παντίδος και Μαργαρίτης συγκροτούσν την αμυντική τετράδα.

Οι Κοέλιο, Ππαστεργιανός και Οικονομόπουλος ήταν οι τρεις κεντρικοί χαφ, με τους Καζναφέρη και Γιαννιώτας στις δύο πτέρυγες. Τέλος, ο Αγκάνθο βρέθηκε στην κουφή της επίθεσης των «κιτρίνων».

Γκολ με το ...καλησπέρα ο Παπαστεριανός

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπαικό, αφού ο Άρης ευτύχησε να οετύχει γκολ από τα ...αποδυτήρια. Συγκεκριμένα, μόλις στο 3' έπειτα από όμορφη ενέργεια του Αγκάνθο από τα δεξιά και σέντρα, ο Παπαστεργιανός εκμεταλλεύθηκε ολιγωρία της «ερυθρόλευκη» άμυνας και με εναέριο πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Γρήγορη ισοφάριση ο Αμπντούν

Ο Ολυμπιακός για ακόμη ένα φετινό του παιχνίδι έδειξε τρομερά ψυχικά αποθέματα. Παρά την ψυχρολουσία του γρήγορου σε βάρος τους τέρματος, οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν πτοήθηκαν και φρόντισαν γρήγορα να ισορροπήσουν το ματς, ζητώντας το γκολ της ισοφάρισης.

Έτσι, αφού αρχικά στο 5' το διαγώνιο σουτ του Μήτρογλου βρήκε σε ετοιμότητα τον Βελλίδη, ο Θρύλος έφτασε στην ισοφάριση στο 9'

Έπειτα από σέντρα του Αμπντούν από τα δεξιά,. η μπάλα στρώθηκε στον Μήτρογλου, ο οποίος σούταρε από καλή θέση για γκολ και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ψυχογιού. Ο διαιτητής Αρετόπουλος, που ήταν κοντά στην φάση υπέδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι, που είναι και το πρώτο φετινό για τον Ολυμπιακό. Ο Τζαμέλ Αμπντούν, που ανέλαβε την εκτέλεσή του έφερε το ματς στα ίσια.

Η γρήγορη ισοφάριση απελευθέρωσε τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι για τα επόμενα 25 λεπτά επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους.

Στο 29' οι πρωταθλητές «άγγιξαν» το 1-2 όταν έπειτα από ωραία σέντρα του Μασάντο από τα αριστερά, η κεφαλιά του Μήτρογλου έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο «πιστολέρο» απείλησε εκ νέου στο 432' όταν με τά από κλέψιμο της μπάλας από τον Αμπντούν, ο φορ του Θρύλου σούταρε από το ύψος της περιοχής ελάχιστα άουτ.

Ο Άρης από την μεριά του απείλησε στο 45' όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γιαννιώτα, η κεφαλιά του Πουλίδο βρήκε σε ετοιμότητα τον Κάρολ, που επενέβη σωτήρια.

Επιθετικά στο β' μέρος ο Θρύλος

Με «φουλ» επιθετικές διαθέσεις μπήκ ο Θρύλος στο δευτεο μέρος ψάχνοντας το νικητήριο γκολ. Στο 55' μετά από κεφαλιά πάσα του Αμπντούν προς τον Μήτρογλου, το σουτ του πιστολέρο» έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έριξε όλα τα επιθετικά του όπλα στο 68' ρίχνοντας στην μάχη τους Λυκογιάννη και Γκρέκο, αντί των Τάτου και Μοντέστο, σε μια προσπάθεια να κερδίσει δημιουργικούς παίκτες και να προκαλέσει ρήγματα στην αμυντική διάταξη των «κιτρίνων».

Ο Άρης κόντρα στη ροή του ματς πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 79' με τον Αγκάνθο, αλλά ο Θρύλος, που είχε χάσει μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί σοτ 76' με τον Μήτρογλου, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να πετύχει νέα ισοφάριση στο 82' με τον Χολέμπας.

Ο Θρύλος στα εναπομείναντα λεπτά κι ενώ ο Άρης είχε μείνει με δέκα ααπό το81' λόγω αποβολής του Ψυχογιού, πίεσε για το νικητήριο γκολ, αλλά στο 85' έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία με τους Μήτρογλου κι Πάντελιτς,με τον πορτιέρο του Άρη Βελλίδη να αποσοβεί βέβαιο γκολ μετά από κεφαλιά του Σέρβου επιθετικού.
 
Ο ΗΡΩΑΣ: Ο Τζαμέλ Αμπντούν. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός διανύει περίοδο παρατεταμένης φόρμας και μετά τη ασίστ πάρε - βάλε στο γκολ του Κώστα Μήτρογλου επί της Μονπελιέ την περασμένη Τετάρτη ήτν ο κινητήριος μοχλός των νταμπλούχων Ελλάδας απέναντι στον Άρη, δημιουργώντας πολλά ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Ο Αλγερινός επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 9' με το οποίο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε το γκολ του Μανώλη Παπαστεριανού.
 

Διαιτήτευσε ο Αρετόπουλος (Τρικάλων). Απέβαλε ορθά τον Ψυχογό σοτ 81' με δεύτερη κίτρινη.
Κιτρίνισε τους Ψυχογιό, Αγκάνθο, Γκέσιο, Πουλίδο - Μήτρογλου, Μανιάτης.
 
ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Ψυχογιός, Πουλίδο, Παντίδος, Μαργαρίτης, Κοέλιο, Παπαστεριανός (83' Ασλανίδης), Οικονομόπουλος, Καζναφέρης (64' Γκέσιος), Γιαννιώτας, Αγκάνθο (87' Νταμαρλής).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης (81' Πάντελιτς), Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μοντέστο (68' Λυκογιάννης), Μανιάτης, Τάτος (68' Γκρέκο), Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου.

2-2 ΤΕΛΙΚΟ

90+4' Τελευταίες στιγμές, με τον Μήτρογλου να αφήνει για τον Λυκογιάννη, αλλά κλεισμένος να μην μπορεί να πιάσει όπως θα ήθελε το σουτ.

85' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό...Ο Αμπντούν γυρίζει από αριστερά, όμως ο Μήτρογλου εξ επαφής δεν μπορεί να νικήσει τον Βελλίδη.
82' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, 2-2...Ο Μασάντο στην εκτέλεση του φάουλ κι ο Χολέμπας από κοντά φέρνει το ματς στα ίσια.
79' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ, 2-1...Ο Ψυχογιός έκανε τη σέντρα, το πρώτο σουτ ο Γκέσιος και στην επαναφορά ο Ισπανός επιθετικός έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα..

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου. Καμία αλλαγή από τους δύο προπονητές.





Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Ο Άρης με τον Ολυμπιακό πάνε στα αποδυτήρια με το 1-1.

9' Γκολ ο Ολυμπιακός με τον Αμπντούν. Δεξιά η μπάλα, δεξιά και ο Βελλίδης, αλλά η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα.

8' Πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Ο Μασάντο σουτάρει, η μπάλα στο χέρι του Πουλίδο και άσπρη βούλα.

3' Γκολ ο Άρης με τον Παπαστεριανό... Αγκάνθο κάνει βαθιά μπαλιά στον Παπαστεριανό και εκείνος με πλασέ στην κίνηση ανοίγει, πολύ νωρίς, το σκορ για τον Άρη.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Κάρολ θα είναι στο τέρμα. Η άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά θα είναι οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας.

Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Μοδέστο, Μανιάτης και Τάτος, ενώ οι Αμπντούν και Μασάντο θα είναι πίσω από τον Μήτρογλου.

H ενδεκάδα του Άρη, είναι η εξής: Βελλίδης, Ψυχογιός, Πουλίδο, Παντίδος, Μαργαρίτης, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Οικονομόπουλος, Καζναφέρης, Γιαννιώτας, Αγκάνθο.

O Ολυμπιακός θα έχει: Κάρολ, Τοροσίδη, Μανωλά, Κοντρέρας, Χολέβας, Μοδέστο, Μανιάτη, Τάτο, Αμπντούν, Μασάντο, Μήτρογλου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons